Παρασκευή 14 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Με αισιοδοξία για αγωνιστική δημοτική αρχή ξανά

Σε εκδήλωση για την παρουσίαση υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μίλησαν χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Β. Σίμος και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πρωτούλης

Αποψη από την εκδήλωση
Αποψη από την εκδήλωση
Με αγωνιστική αισιοδοξία έγινε χτες στην Πετρούπολη στο Πνευματικό Κέντρο η παρουσίαση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Στην παρέμβασή του ο υποψήφιος δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος αναφέρθηκε στην κυρίαρχη πολιτική στον χώρο της Τοπικής Διοίκησης, που «το επόμενο χρονικό διάστημα θα κινηθεί πατώντας πάνω στις αντιλαϊκές ράγες που στρώθηκαν εδώ και δύο περίπου δεκαετίες, με διαδοχικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτή η πολιτική, όπως είπε, αντικατέστησε την κρατική χρηματοδότηση με την τοπική φορολογία και την ανταποδοτικότητα. «Είναι η πολιτική της απαγόρευσης προσλήψεων και της συρρίκνωσης του προσωπικού που υποβαθμίζει τις υπηρεσίες προς τους δημότες για να στρώσει το έδαφος στην ιδιωτικοποίηση. Που βλέπει σαν ανεπιθύμητο κόστος τις σταθερές και αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις και προτιμά να καλύπτει τα κενά (όποτε το κάνει και αυτό) με φτηνούς και περιστασιακούς συμβασιούχους εργαζόμενους». Είναι η πολιτική της λεγόμενης «πράσινης μετάβασης» και των επιχειρηματικών μπίζνες στον τομέα των σκουπιδιών, που διατηρεί σε εξευτελιστικά επίπεδα τις όποιες δαπάνες για έργα υποδομών και συντηρήσεις, αφήνοντας να απαξιωθούν αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα, πλατείες, για να βάλουν σε αυτά πόδι τα κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα, να εμπορευματοποιηθεί και η τελευταία σπιθαμή της λαϊκής περιουσίας που συχνά κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες».

Στο βήμα ο Β. Σίμος
Στο βήμα ο Β. Σίμος
Οσον αφορά την πόλη της Πετρούπολης, αναφερόμενος στα 4 χρόνια που πέρασαν στη δημοτική αρχή με τη συνδιοίκηση Βλάχου - Σκαλιστήρα - Λάππα, είπε πως ήταν «μία πολιτική παντρειά με σκοπό την εξουσία, με στόχο να φύγουν οι αγωνιστές - οι κομμουνιστές από την Πετρούπολη, όπως χαρακτηριστικά είχαν πει προεκλογικά». Οπως είπε, αυτή η συνδιοίκηση προσπάθησε να εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική, κυρίως όσον αφορά στο κομμάτι της ανταποδοτικότητας. «Χαρακτηριστική είναι η προσπάθειά τους να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη, πράγμα που ούτε καν τόλμησαν να κατεβάσουν ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, βρίσκοντας απέναντί τους την προειδοποίηση των εκλεγμένων της "Λαϊκής Συσπείρωσης"». Ενώ σημείωσε πως αντίστοιχες σκέψεις υπήρχαν και για επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και την αύξηση των συνδρομών στις δράσεις πολιτισμού - αθλητισμού και την υποβάθμιση του Ωδείου και της Φιλαρμονικής, που αναγκάστηκαν να αποσύρουν.

Και τόνισε πως «είναι κρίσιμο και σημαντικό στη δύσκολη επόμενη μέρα που προδιαγράφεται, τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας να έχουν μια δημοτική αρχή που θα είναι δίπλα τους στην πάλη για όλα αυτά που δικαιούται. Που δεν θα είναι το μακρύ χέρι της αντιλαϊκής πολιτικής».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε και ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε πως «ο δρόμος για την αλλαγή των συσχετισμών βρίσκεται στην ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της αστικής πολιτικής, του ταξικού της χαρακτήρα, των κομμάτων και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν, του κράτους του κεφαλαίου. (...) Μπροστά μας υπάρχει δυνατότητα να εκφραστεί και στη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών μια ενισχυμένη συσπείρωση εργατικών - λαϊκών δυνάμεων που συμπορεύονται με το ΚΚΕ, στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε όλη τη Δυτική Αθήνα και ξεχωριστά στην Πετρούπολη, όπου ξανά έφερε το μεγαλύτερο ποσοστό για το Κόμμα μας σε όλο τον δυτικό τομέα της Αθήνας». Και κατέληξε: «Η "Λαϊκή Συσπείρωση" μπορεί και πρέπει να φέρει αγωνιστή κομμουνιστή δήμαρχο στην όμορφη Πετρούπολη, τον σύντροφο Βαγγέλη Σίμο. Δημοτική αρχή η οποία με σχέδιο, τόλμη και όραμα θα βρεθεί μπροστά στον αγώνα για τις ανάγκες των πολλών και όχι στον βάλτο μιας μίζερης διαχείρισης για τα κέρδη λίγων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ