Παρασκευή 14 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Δεν είναι αυτό που νομίζεις...

Την... άτακτη υποχώρηση σχετικά με τα σχέδιά της για την πανεπιστημιακή αστυνομία που έμειναν στα χαρτιά κάτω από τις κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος, των διδασκόντων και εργαζόμενων στα πανεπιστήμια, που μέσα από τις συλλογικές τους αποφάσεις είχαν απορρίψει την παρουσία της, επιχειρεί να μαζέψει η κυβέρνηση.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα κατάργησης της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Επανεξετάζουμε συνεχώς τον καλύτερο δυνατό τρόπο λειτουργίας της για την αποτελεσματικότητα και αυτού του Σώματος της Αστυνομίας. Και μάλιστα, είναι πολύ σημαντικό όλα αυτά να είναι σε συνεργασία με το σύνολο της ΕΛ.ΑΣ.», έλεγε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης, μετά τις προχτεσινές ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργού Ν. Μηταράκη ότι οι 1.060 αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη των ΑΕΙ θα ενσωματωθούν στους ειδικούς φρουρούς.

Τόνισε, δε, ότι καθώς «στον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της ασφάλειας στα πανεπιστήμια», επανεξετάζει «συνεχώς πώς θα έχει τον καλύτερο δυνατό ρόλο και τον καλύτερο δυνατό τρόπο λειτουργίας η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, σε συνεργασία με όλη την ΕΛ.ΑΣ. Δείτε πόσες επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων έγιναν τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσουν να γίνονται», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας ότι «αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με πολύ μεγάλη υπομονή».

Ενώ τους ίδιους ισχυρισμούς επανέλαβε αργότερα χτες και ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον «ΣΚΑΪ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ