Παρασκευή 14 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρεμβάσεις υποψήφιων δημοτικών συμβούλων

Η Φανή Καβάλλα, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Δήμου Αθήνας και πρόεδρος της Ενωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αττικής, αναφέρθηκε στον κοινό στόχο όλων των κυβερνήσεων που είναι η μείωση του δημοσιονομικού κόστους και που στο όνομά του κόβονται οι λαϊκές ανάγκες. Επισήμανε το πώς μεταφράζεται το παραπάνω στους δήμους και τις υπηρεσίες τους με τη μείωση χρηματοδότησης, την παράδοση τομέων σε ιδιώτες, όπως και με τους πολίτες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη με τις παροχές που λαμβάνουν να υποβαθμίζονται. Εφερε ως παράδειγμα τις 90 κενές οργανικές θέσεις μηχανικών που υπάρχουν, την ώρα που έργα παραδίδονται σε ιδιώτες με πολλαπλάσιο κόστος.

Η Μαρία Παρέντη, φιλόλογος και νομικός με εξειδίκευση στην Εγκληματολογία, στάθηκε μεταξύ άλλων στις δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες και αρμοδιότητες. Ειδικότερα στο ότι δεν υπάρχει στην Αθήνα «καμία σοβαρή ή επαρκώς στελεχωμένη δημόσια ή δημοτική δομή υποδοχής κακοποιημένων γυναικών, στην οποία να μπορούν να στραφούν για να ξεφύγουν από την κόλαση που βιώνουν καθημερινά. Ουδεμία πρόβλεψη για δωρεάν νομική βοήθεια, οικονομική και ψυχολογική υποστήριξη». Πρόσθεσε πως «είναι απαραίτητη μια ειδική δημοτική δομή, η οποία θα χαρακτηρίζεται μεν από την εγγύτητα με την κοινότητα, αλλά θα έχει ένα τέτοιο πλέγμα αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων παρέμβασης, ώστε να μπορεί να στηρίξει ουσιαστικά τα θύματα κακοποίησης, είτε είναι γυναίκες είτε παιδιά».

Τέλος, ο Νίκος Λούβρος, ανεξάρτητος συνεργαζόμενος, πρόεδρος της κίνησης Κ.Ο.Τ.Ε.Σ., ευχαρίστησε για την πρόταση που του έγινε να είναι υποψήφιος και δήλωσε ότι «από μεριάς μου θα βοηθήσω όσο μπορώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ