ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Ιούλη 2023
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Παρουσιάστηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας

Ανακοινώθηκαν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι της ΠΕ Κοζάνης

Τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τους υποψήφιους δημάρχους στους δήμους της ΠΕ Κοζάνης παρουσίασε τη Δευτέρα η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Την παρουσίαση έκανε ο Γιάννης Κανάτσιος, Γραμματέας της ΤΕ Κοζάνης και μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης στον λαό της περιοχής μπροστά στη σημαντική πολιτική μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, απέναντι στην προγραμματική σύγκλιση που υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, όπου γίνεται κυριολεκτικά ταύτιση στα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα.

Ο Γιάννης Κανάτσιος σημείωσε ότι δεν υπάρχουν διακρίσεις στην εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής από τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές που ανήκουν στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ και πέρασαν διαδοχικά από τη διοίκηση της Περιφέρειας και των δήμων ή σε δήθεν ανεξάρτητους υποψηφίους, που όλοι μαζί στηρίζουν τη στρατηγική του κεφαλαίου σε επίπεδο Τοπικής Διοίκησης. Μεταξύ των παραδειγμάτων, ανέφερε ότι όλοι μαζί προώθησαν το αφήγημα της «πράσινης μετάβασης» αναλαμβάνοντας «χρέωση» στην ενσωμάτωση του λαού και τον εκμαυλισμό συνειδήσεων, και συνέβαλαν και θα συμβάλουν ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα στην προώθηση της εμπορευματοποίησης της Υγείας, όπως, για παράδειγμα, ο δήμος Κοζάνης που έκανε τον «λαγό» για το «νέο ΕΣΥ».

Ο Γ. Κανάτσιος σημείωσε ότι από την άλλη πλευρά βρίσκονται οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ενώ οι εκλεγμένοι, όπως τόνισε, τα προηγούμενα χρόνια υλοποίησαν την υπόσχεσή τους προς τον λαό να είναι η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση στους θεσμούς του τοπικού κράτους.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχης είναι οι εξής:

Υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας: Νώντας Στολτίδης, 48 ετών. Οικονομολόγος. Μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Δημοτικός σύμβουλος Κοζάνης. Μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.

Υποψήφια δήμαρχος Κοζάνης: Τίνα Κουζιάκη, 32 ετών. Ψυχολόγος. Εξελέγη βουλευτής με το ΚΚΕ στις εκλογές του Μάη. Μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Υποψήφιος δήμαρχος Εορδαίας: Πέτρος Ταταρίδης, 61 ετών. Συνταξιούχος ΔΕΗ. Μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Πρόεδρος του Παραρτήματος Εορδαίας του ΠΑΣΑΣ - ΔΕΗ. Πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας.

Υποψήφιος δήμαρχος Βοΐου: Μιχάλης Καραμπατζιάς, 60 ετών. Συμβασιούχος εργαζόμενος στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο, αυτοαπασχολούμενος και εργαζόμενος για πολλά χρόνια στον κλάδο της γούνας. Μέλος της ΤΕ Καστοριάς - Βοΐου του ΚΚΕ. Δημοτικός σύμβουλος Βοΐου. Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργατών σε Δέρμα - Ιματισμό - Κλωστοϋφαντουργία Σιάτιστας. Συντονιστής των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα αιολικά στο Μπούρινο και ενάντια στα φωτοβολταϊκά Γαλατινής.

Υποψήφιος δήμαρχος Σερβίων: Νίκος Γεωργακόπουλος, 57 ετών. Εργαζόμενος στη ΔΕΗ ΑΕ. Μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ. Δημοτικός σύμβουλος Σερβίων. Μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Το σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» να ακουστεί δυνατά και στις τοπικές εκλογές

Σε εκδήλωση της ΤΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ παρουσιάστηκαν οι 50 πρώτοι υποψήφιοι σύμβουλοι στον δήμο

Οι πρώτοι 50 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον δήμο Καρδίτσας παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που οργάνωσε την Τρίτη η Τομεακή Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ με τίτλο «Μαζί με τον λαό της Καρδίτσας στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων».

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Εκτορας Γάζος, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σύντομη παρέμβαση έκανε η Πόπη Μπούτα, δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Καρδίτσας, όπου αναφέρθηκε στα ζητήματα αθλητισμού και πολιτισμού.

Παραβρέθηκαν ακόμα ο Γιάννης Τσιούτρας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι: Μπεκιάρη Χριστίνα, Τσιουτρας Γιάννης, Κρανιας Βασίλης, Παπαδόπουλος Γιώργος, Αγγέλου Λήδα, Αγραφιώτης Βασίλης, Μουρατιάν Ελένη.

Στην ομιλία του ο Εκτορας Γάζος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η "Λαϊκή Συσπείρωση" και οι εκλεγμένοι της στον δήμο στάθηκαν απέναντι στον δήμαρχο της κυβέρνησης, στις πολιτικές επιλογές και το έργο του, που είναι εχθρικό στις καθημερινές ανάγκες και τις διεκδικήσεις της πλειοψηφίας του λαού της Καρδίτσας.

Απέναντι σε βασικές επιλογές που έκανε η δημοτική αρχή για την Καρδίτσα, έχοντας τη στήριξη των συνδυασμών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και των μικρότερων παρατάξεων "δεξιάς" ή δήθεν "ανεξάρτητης" προέλευσης, όπως οι ανταποδοτικές υπηρεσίες και τα χαράτσια, οι δημοτικοί φόροι και τα τέλη, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Παλεύουμε για να μπει φρένο στη φορομπηχτική πολιτική των δημοτικών αρχών των τελευταίων χρόνων, να πάρουν ανάσες οι εργαζόμενοι, οι μικροεπαγγελματίες και οι αγρότες, με μεγάλη μείωση των τελών σε κατοικία, επαγγελματική στέγη, αγροτική άρδευση, δίνοντας τέλος στην ασυλία μεγάλων επιχειρήσεων.

Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού απέναντι στην υποστελέχωση, που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση και εργολαβοποίηση υπηρεσιών του δήμου.

Για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές διεκδικήσεις για ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, άθλησης, αναψυχής, πολιτισμού.

Για να είναι προτεραιότητα η σχολική στέγη, σε έναν δήμο όπου υπάρχουν σχολεία που είναι χτισμένα πριν από το 1967.

Για να προχωρήσει ταχύτατα και να εξασφαλιστεί η αντιπλημμυρική προστασία της πόλης, των χωριών και των καλλιεργούμενων εκτάσεων, ώστε να μη ξαναζήσουμε καταστάσεις όπως αυτές του "Ιανού" με τους τέσσερις νεκρούς, του "Διομήδη" και άλλων μικρότερων αλλά συχνών και επαναλαμβανόμενων καιρικών φαινομένων.

Για να μπουν εμπόδια στην ακόμα μεγαλύτερη επίθεση που προετοιμάζουν και προχωρούν στο φυσικό περιβάλλον με την εγκατάσταση γιγαντιαίων ανεμογεννητριών στα Αγραφα, και μέσα στα όρια του δήμου Καρδίτσας, την ώρα που ο λαός στενάζει από την ενεργειακή φτώχεια, αφού τον αναγκάζουν να χρυσοπληρώσει τις "πράσινες" επενδύσεις για λογαριασμό των κατασκευαστικών και ενεργειακών ομίλων.

Για να ακουστεί δυνατά και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές το σύνθημα "ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας"».

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Παρέμβαση ενάντια στην παράδοση των παραλιών σε ιδιώτες

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας καλεί σήμερα στις 7.30 μ.μ. το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, ενάντια στην παράδοση των παραλιών του δήμου σε ιδιώτες.

Αφορμή για την κινητοποίηση αποτέλεσε η πρόσφατη απόφαση ιδιωτικοποίησης της τελευταίας ελεύθερης παραλίας του δήμου στη θέση Ελιά, μετά από διαγωνισμό της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ηγουμενίτσας. Η απόφαση αυτή προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις στους κατοίκους της περιοχής, που με πάνω από 500 υπογραφές μέχρι στιγμής, απαιτούν την άμεση ανάκλησή της, καθώς ιδιαίτερα οι οικονομικά αδύναμοι αποκλείονται από την πρόσβαση στη θάλασσα αφού κάθε σπιθαμή γης καταλαμβάνεται από ξαπλώστρες και ομπρέλες των εταιρειών, με ανάλογες χρεώσεις. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Ηγουμενίτσας, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα για να τοποθετηθεί στο αίτημα των κατοίκων.

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο υπογραμμίζει ότι η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, η «ΟΛΗΓ ΑΕ» και η σημερινή δημοτική αρχή, στο όνομα της τουριστικής ανάπτυξης και της στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών συμφερόντων στον κλάδο, παρέδωσαν το σύνολο των παραλιών του δήμου σε ιδιώτες, με στόχο την ανταποδοτική χρήση τους και την αύξηση των εσόδων.

Συσκέψεις και εκδηλώσεις

Σήμερα, Τετάρτη

-- Στις 8 μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας του δήμου Ηρακλείου Κρήτης θα γίνει παρουσίαση των πρώτων υποψήφιων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» περιφερειακών συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου από τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης και υποψήφιο περιφερειάρχη, και των πρώτων υποψήφιων δημοτικών συμβούλων από τον Δημήτρη Δουλουφάκη, υποψήφιο δήμαρχο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Ηρακλείου.

-- Στις 8.30 μ.μ. η ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ, στον Πύργο στο Θέατρο «Απόλλων». Θα μιλήσει ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με την «Λαϊκή Συσπείρωση». Θα χαιρετίσει ο Χρήστος Αθανασούλας, υποψήφιος δήμαρχος Πύργου με την «Λαϊκή Συσπείρωση». Θα παρουσιαστούν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Αύριο, Πέμπτη

-- Στις 8 μ.μ. η ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ, στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας. Θα μιλήσουν ο Αλέκος Μαρινάκης και η Μαρία Κοτσυφάκη, υποψήφια δήμαρχος Ιεράπετρας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

-- Στις 8 μ.μ. η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου, στο Θεατράκι στην Πλατεία Αναύρου, θα παρουσιάσει τους υποψηφίους της για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

-- Στις 8.30 μ.μ. οι Κομματικές Οργανώσεις Λάρισας και Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ. Θα μιλήσει ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Θα γίνει παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ