Τετάρτη 26 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Παρουσιάστηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας

Ανακοινώθηκαν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι της ΠΕ Κοζάνης

Τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τους υποψήφιους δημάρχους στους δήμους της ΠΕ Κοζάνης παρουσίασε τη Δευτέρα η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Την παρουσίαση έκανε ο Γιάννης Κανάτσιος, Γραμματέας της ΤΕ Κοζάνης και μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης στον λαό της περιοχής μπροστά στη σημαντική πολιτική μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, απέναντι στην προγραμματική σύγκλιση που υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, όπου γίνεται κυριολεκτικά ταύτιση στα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα.

Ο Γιάννης Κανάτσιος σημείωσε ότι δεν υπάρχουν διακρίσεις στην εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής από τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές που ανήκουν στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ και πέρασαν διαδοχικά από τη διοίκηση της Περιφέρειας και των δήμων ή σε δήθεν ανεξάρτητους υποψηφίους, που όλοι μαζί στηρίζουν τη στρατηγική του κεφαλαίου σε επίπεδο Τοπικής Διοίκησης. Μεταξύ των παραδειγμάτων, ανέφερε ότι όλοι μαζί προώθησαν το αφήγημα της «πράσινης μετάβασης» αναλαμβάνοντας «χρέωση» στην ενσωμάτωση του λαού και τον εκμαυλισμό συνειδήσεων, και συνέβαλαν και θα συμβάλουν ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα στην προώθηση της εμπορευματοποίησης της Υγείας, όπως, για παράδειγμα, ο δήμος Κοζάνης που έκανε τον «λαγό» για το «νέο ΕΣΥ».

Ο Γ. Κανάτσιος σημείωσε ότι από την άλλη πλευρά βρίσκονται οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ενώ οι εκλεγμένοι, όπως τόνισε, τα προηγούμενα χρόνια υλοποίησαν την υπόσχεσή τους προς τον λαό να είναι η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση στους θεσμούς του τοπικού κράτους.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχης είναι οι εξής:

Υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας: Νώντας Στολτίδης, 48 ετών. Οικονομολόγος. Μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Δημοτικός σύμβουλος Κοζάνης. Μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.

Υποψήφια δήμαρχος Κοζάνης: Τίνα Κουζιάκη, 32 ετών. Ψυχολόγος. Εξελέγη βουλευτής με το ΚΚΕ στις εκλογές του Μάη. Μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Υποψήφιος δήμαρχος Εορδαίας: Πέτρος Ταταρίδης, 61 ετών. Συνταξιούχος ΔΕΗ. Μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Πρόεδρος του Παραρτήματος Εορδαίας του ΠΑΣΑΣ - ΔΕΗ. Πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας.

Υποψήφιος δήμαρχος Βοΐου: Μιχάλης Καραμπατζιάς, 60 ετών. Συμβασιούχος εργαζόμενος στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο, αυτοαπασχολούμενος και εργαζόμενος για πολλά χρόνια στον κλάδο της γούνας. Μέλος της ΤΕ Καστοριάς - Βοΐου του ΚΚΕ. Δημοτικός σύμβουλος Βοΐου. Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργατών σε Δέρμα - Ιματισμό - Κλωστοϋφαντουργία Σιάτιστας. Συντονιστής των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα αιολικά στο Μπούρινο και ενάντια στα φωτοβολταϊκά Γαλατινής.

Υποψήφιος δήμαρχος Σερβίων: Νίκος Γεωργακόπουλος, 57 ετών. Εργαζόμενος στη ΔΕΗ ΑΕ. Μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ. Δημοτικός σύμβουλος Σερβίων. Μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ