ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2023
Σελ. /24
ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ Β' ΓΥΡΟΥ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
«Μπορούμε να έχουμε δημοτική αρχή και δήμαρχο σύμμαχο και στήριγμα των εργαζομένων»

Σήμερα στις 8 μ.μ. η συγκέντρωση στην πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή | Θερμή υποδοχή στον Ηλία Σταμέλο από τους εργαζόμενους του δήμου

Με εργαζόμενους του δήμου στον χώρο του δημαρχείου
Με εργαζόμενους του δήμου στον χώρο του δημαρχείου
Υπόθεση του λαού της Καισαριανής γίνεται η μάχη που δίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» για να εκλεγεί αγωνιστική δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Ηλία Σταμέλο στις κάλπες του β' γύρου την ερχόμενη Κυριακή.

Αυτό αποτυπώνεται σε κάθε περιοδεία, κάθε συνάντηση και πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο μεγάλο άνοιγμα που πραγματοποιεί, ενόψει και της αποψινής συγκέντρωσης, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή.

Χτες, για μια ακόμα φορά οι ζεστές αγκαλιές και τα χαμόγελα κυριάρχησαν στην περιοδεία του Ηλία Σταμέλου σε εργαζόμενους του δήμου (σε καθαριότητα, συνεργεία και διοικητικές υπηρεσίες).

Η πολύ μαζική παρουσία των εργαζομένων στις συζητήσεις και στα «πηγαδάκια», η θερμή ανταπόκρισή τους, απέδειξε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο ότι ο λαός της Καισαριανής έχει πείρα και ότι θα την αξιοποιήσει προς όφελός του αυτήν την Κυριακή.

«Αυτήν τη βδομάδα μπορέσαμε και χαμογελάσαμε». «Τέσσερα χρόνια και το μόνο που κάνουν είναι να μας κουνάνε το χέρι. Μαζί σας ήταν αλλιώς. Μαζί εργαζόμασταν, αντιμετωπίζαμε δυσκολίες και σχεδιάζαμε». «Η εντιμότητα και η στάση ζωής σας λέει πολλά». Αυτά ήταν μερικά μόνο από τα λόγια των εργαζομένων προς την αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μαζί με το άγχος και την αγωνία που εξέφρασαν για τις αποψιλωμένες δομές του δήμου, την τεράστια έλλειψη προσωπικού, τον αγώνα των συμβασιούχων, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους αθλητισμού και στις πολιτιστικές δομές.

Κάναμε το βήμα, πάμε για τη μεγάλη νίκη!

Στα γηπεδάκια
Στα γηπεδάκια
«Το πρώτο βήμα έγινε. Αυτήν την Κυριακή μπορούμε να έχουμε μια μεγάλη νίκη για την Καισαριανή, για τους εργαζόμενους του δήμου, για τους κατοίκους και τη νεολαία, ανεξάρτητα από το τι στήριξε ο καθένας στον α' γύρο», ανέφερε στους εργαζόμενους ο Ηλ. Σταμέλος, «για να εκλεγεί ξανά δημοτική αρχή στο πλευρό του λαού, κόντρα στην κυβερνητική πολιτική, για να επιστρέψουν το χαμόγελο και η ελπίδα στην πόλη».

Ο Ηλ. Σταμέλος στάθηκε στη συνέντευξη που έδωσε την Τρίτη σε ραδιοφωνικό σταθμό ο απερχόμενος δήμαρχος και αντίπαλός στις κάλπες της Κυριακής, Χρ. Βοσκόπουλος, σημειώνοντας ότι «για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε την αλαζονεία, τον χλευασμό, τον αυταρχισμό απέναντι στους εργαζόμενους του δήμου, διαπομπεύοντάς σας μάλιστα δημόσια».

«Θεωρεί ότι όλοι εσείς οι εργαζόμενοι και το σωματείο σας, οι δημοκρατικές σας λειτουργίες, οι συλλογικές σας αποφάσεις για να υπερασπιστείτε το δικαίωμα στη δουλειά, το εισόδημά σας, να υπάρχουν μέτρα προστασίας και ασφάλειας, οι διεκδικήσεις σας ενάντια στην εντατικοποίηση και υποστελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών του δήμου μας, είστε ...καθεστώς!

Δεν είπε βέβαια πως αυτός και η διοίκησή του θέλουν να κάνουν καθεστώς τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις καθυστερήσεις μισθών, την εργασία με ημερομηνία λήξης.

Δεν ακούσαμε τον κ. Βοσκόπουλο να λέει τίποτα για το καθεστώς που επιβάλλουν οι αντεργατικοί νόμοι, με πιο πρόσφατο αυτόν του Γεωργιάδη, που θεσμοθετεί τις 13 ώρες δουλειάς τη μέρα, 7 μέρες τη βδομάδα.

Αυτό θεωρεί "πρόοδο" και αντιμετωπίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και των οικογενειών τους, τις ανάγκες σας ως "στασιμότητα" και "μιζέρια". Ας έρθει μια μέρα να δουλέψει με τους όρους που εργάζεστε εσείς. Ας ζήσει με τους μισθούς που ζείτε εσείς, που τους κατατρώνε η ακρίβεια και η φοροληστεία.

Τον ενοχλεί ότι οι εργαζόμενοι έχετε τη δύναμη και περήφανα με το σωματείο σας διεκδικείτε όσα σας αξίζουν, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς, ανθρώπινα ωράρια.

Η στάση Βοσκόπουλου απέναντι στους εργαζόμενους του δήμου, που κρατάνε με νύχια και με δόντια όρθιες τις υπηρεσίες του δήμου, πρέπει να αποτελέσει κριτήριο για εσάς αλλά και όλους τους κατοίκους.

Την Κυριακή κλείνουμε την παρένθεση της διοίκησης που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους του δήμου ως εχθρούς.

Την Κυριακή μπορούμε να έχουμε δημοτική αρχή και δήμαρχο σύμμαχο και στήριγμα των εργαζομένων του δήμου στις αγωνίες και τις ανάγκες σας. Μαζί μπορούμε!», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ηλ. Σταμέλος αναφέρθηκε και σε άλλο ένα ψέμα που κυκλοφορεί στην Καισαριανή τις τελευταίες μέρες, το οποίο αφορά τις αναπλάσεις του Σκοπευτηρίου και της πλατείας Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή.

«Λένε, δεν θα προχωρήσουμε τα έργα! Μα δικά μας έργα και σχέδια ήταν αυτά. Επί της δικής μας διοίκησης είχαν ξεκινήσει οι μελέτες για τα συγκεκριμένα έργα».

Θύμισε μάλιστα ότι όλοι μαζί οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι του δήμου, μαζί με την αγωνιστική δημοτική αρχή, είχαν δώσει με επιτυχία τη μάχη για να φύγει η Σκοπευτική Εταιρεία από το Σκοπευτήριο, να αποδοθεί στον λαό. «Ο Χρ. Βοσκόπουλος τότε, από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, έλεγε ότι έπρεπε να την αποζημιώσουμε με τα λεφτά του φορολογούμενου λαού», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Χτες το απόγευμα ο Ηλ. Σταμέλος μαζί με αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» περιόδευσε σε γηπεδάκια και αθλητικούς χώρους της πόλης, όπου συνομίλησε θερμά με κατοίκους της περιοχής.

  • Σήμερα Πέμπτη στις 10.30 π.μ. ο υποψήφιος δήμαρχος θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα μαγαζιά της Ανω Καισαριανής. Στις 12 μ. θα επισκεφτεί τη δομή του Κοινωνικού Συσσιτίου και τα «Ξύλινα», στις 17.00 το Α' ΚΑΠΗ Καισαριανής, ενώ στις 20.00 θα μιλήσει στην προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή.
Ενωμένοι οι πολλοί απέναντι από τα κέρδη των λίγων και όσους τα υπηρετούν

Μπορεί προεκλογικά να ήταν επιλογή τους η «βουβαμάρα», όμως τώρα όποιοι συνδυασμοί έχουν στον β' γύρο απέναντί τους τη «Λαϊκή Συσπείρωση» πασχίζουν να διαδώσουν κούφια επιχειρήματα, μπας και περιορίσουν την αναγνώριση που συγκεντρώνει ο συνδυασμός του ΚΚΕ.

Το όχι και τόσο νέο τροπάρι είναι ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ που τη στηρίζει διχάζουν την πόλη, ενώ τάχα οι άλλοι την κρατούν «ενωμένη». Εξ ου και η πρωτοτυπία στα ονόματα των συνδυασμών αυτών: «Ενωμένη Καισαριανή», «Ενωμένη Πετρούπολη», και από κοντά και το «Χαϊδάρι Ξανά» που αναπαράγει το ίδιο αφήγημα με μπόλικο αντικομμουνισμό.

Βεβαίως, το θέμα δεν είναι τα ονόματα αλλά ότι πίσω τους εύκολα φαίνεται τι είναι αυτό που «ενώνει» αυτούς τους συνδυασμούς.

Τους ενώνει η πολιτική που υπηρετούν η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, γι' αυτό και τα αλισβερίσια δίνουν και παίρνουν ακόμα και τώρα.

Τους ενώνουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα που υπηρετούν, γι' αυτό και όσο ήταν δημοτικές αρχές, οι μεγάλες επιχειρήσεις καλόμαθαν να πληρώνουν αναλογικά τα ίδια δημοτικά τέλη με τις λαϊκές οικογένειες, την ίδια στιγμή που οι μικροί οφειλέτες στους δήμους κυνηγιούνται και οι μεγάλοι απολαμβάνουν προνόμια.

Ομως, αφού τους ενδιαφέρει τόσο η «ενότητα», ας πουν στον λαό: Τι έκαναν για να πάψουν οι εργασιακές σχέσεις διαφόρων ταχυτήτων που κυριαρχούν στους εργαζόμενους των δήμων; Πώς διεκδίκησαν αυτό που πραγματικά ενώνει τους εργαζόμενους με όλο τον λαό και τους κατοίκους μιας πόλης, όπως η μόνιμη και σταθερή δουλειά, ώστε να μην αποψιλώνονται υπηρεσίες, να μη γίνεται «κανονικότητα» από τη μία η υποστελέχωση και από την άλλη η εντατικοποίηση και τα εργατικά «ατυχήματα»;

Τι έκαναν για να αποδώσουν ελεύθερους χώρους σε όλο τον λαό, για να βάλουν φρένο σε επιχειρηματικά συμφέροντα που τους λυμαίνονται; Τι έκαναν όσοι νοιάζονται για την «ενότητα» ώστε να έχουν όλα τα σχολεία σχολικά γεύματα και όχι τα μισά σε κάθε δήμο, για να μην υπάρχει ούτε μία τάξη που εν έτει 2023 κάνει μάθημα σε κοντέινερ;

Οχι «ενότητα» λοιπόν αλλά ...«άβυσσος» χωρίζει αυτές τις δυνάμεις με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Γι' αυτό και αναλαμβάνουν «εργολαβία» από τις κυβερνήσεις να υπονομεύσουν τις δίκαιες λαϊκές διεκδικήσεις, να συκοφαντούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Στον αντίποδα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», οι δημοτικοί της σύμβουλοι έχουν δώσει δείγματα γραφής όλα τα προηγούμενα χρόνια ότι είναι πραγματικά με τους πολλούς και όχι με τα κέρδη των λίγων, κι αυτό είναι που πραγματικά ενώνει τον λαό, βάζει εμπόδια σε όσους θέλουν τον κάθε εργαζόμενο ξεμοναχιασμένο.

Αυτό το έχουν αποδείξει και οι δημοτικές αρχές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Καισαριανή, Χαϊδάρι, Πετρούπολη την περίοδο 2014 - 2019 και η δράση, οι θέσεις τους μέσα και έξω από τα Δημοτικά Συμβούλια τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό αποδεικνύει και το σημερινό παράδειγμα της Πάτρας. Δημοτικές αρχές με επικεφαλής αγωνιστές δημάρχους να δίνουν μεγάλες μάχες μαζί με όλο τον λαό, για να πάρει ανάσες ανακούφισης, για να γίνουν έργα με πυξίδα τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των εργολάβων.

Επομένως, μάταια προσπαθούν με κάλπικα δίπολα που καταλήγουν σε καρικατούρες. Γιατί η «Λαϊκή Συσπείρωση» απευθύνεται σε όλο τον λαό, προφανώς και σε όσους επέλεξαν στον α' γύρο άλλες παρατάξεις, αναδεικνύοντας γιατί είναι προς το συμφέρον του να προκύψουν αγωνιστικές δημοτικές αρχές.

«Μόνοι τους και όλοι μας»: Αυτό το σύνθημα θα εκφραστεί πλατιά και την ερχόμενη Κυριακή.

Οι μαθητές της Γ' Λυκείου ψηφίζουν τον δικό τους δήμαρχο!

Σε ένα ευφάνταστο γραφικό συμπυκνώνονται οι λόγοι για τους οποίους οι μαθητές της Γ' Λυκείου μπορούν να κάνουν τη διαφορά εκλέγοντας τον δικό τους δήμαρχο και στην Καισαριανή, ψηφίζοντας Ηλία Σταμέλο και «Λαϊκή Συσπείρωση»!

Ψηφίζουν για:

  • Δωρεάν μαθήματα του Πολιτιστικού Κέντρου και πολιτιστικές δράσεις στα σχολεία.
  • Σκοπευτήριο ανοιχτό στους νέους, ζωντανό σύμβολο των αγώνων ενάντια στον φασισμό!
  • Δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου.
  • Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.
  • Σύγχρονους, δημόσιους, ελεύθερους χώρους και πάρκα.

Απορρίπτουν τον απερχόμενο δήμαρχο, που είναι το «καλό παιδί» της κυβέρνησης:

-- Είχε κλειστές πόρτες και καλούσε την αστυνομία κάθε φορά που διεκδικούσαν οι μαθητές.

-- Αφησε τα σχολεία παρατημένα, ακόμα και με ποντίκια να κυκλοφορούν και θέλει να πληρώνουμε για να αθλούμαστε.

-- Εβαλε για πρώτη φορά τα ΜΑΤ στο Σκοπευτήριο στο lockdown.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»
Σήμερα στην Καισαριανή - Αύριο στην Πετρούπολη

-- Στην Καισαριανή σήμερα, Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μάκρη (κεντρική πλατεία). Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος.

-- Στην Πετρούπολη αύριο, Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ. στη Στρογγυλή πλατεία. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος. Θα χαιρετίσουν ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ικαρίας, Φανούρης Καρούτσος, και ο πρώην δήμαρχος Πετρούπολης Γιώργος Γιώγος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ