Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ενωμένοι οι πολλοί απέναντι από τα κέρδη των λίγων και όσους τα υπηρετούν

Μπορεί προεκλογικά να ήταν επιλογή τους η «βουβαμάρα», όμως τώρα όποιοι συνδυασμοί έχουν στον β' γύρο απέναντί τους τη «Λαϊκή Συσπείρωση» πασχίζουν να διαδώσουν κούφια επιχειρήματα, μπας και περιορίσουν την αναγνώριση που συγκεντρώνει ο συνδυασμός του ΚΚΕ.

Το όχι και τόσο νέο τροπάρι είναι ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ που τη στηρίζει διχάζουν την πόλη, ενώ τάχα οι άλλοι την κρατούν «ενωμένη». Εξ ου και η πρωτοτυπία στα ονόματα των συνδυασμών αυτών: «Ενωμένη Καισαριανή», «Ενωμένη Πετρούπολη», και από κοντά και το «Χαϊδάρι Ξανά» που αναπαράγει το ίδιο αφήγημα με μπόλικο αντικομμουνισμό.

Βεβαίως, το θέμα δεν είναι τα ονόματα αλλά ότι πίσω τους εύκολα φαίνεται τι είναι αυτό που «ενώνει» αυτούς τους συνδυασμούς.

Τους ενώνει η πολιτική που υπηρετούν η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, γι' αυτό και τα αλισβερίσια δίνουν και παίρνουν ακόμα και τώρα.

Τους ενώνουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα που υπηρετούν, γι' αυτό και όσο ήταν δημοτικές αρχές, οι μεγάλες επιχειρήσεις καλόμαθαν να πληρώνουν αναλογικά τα ίδια δημοτικά τέλη με τις λαϊκές οικογένειες, την ίδια στιγμή που οι μικροί οφειλέτες στους δήμους κυνηγιούνται και οι μεγάλοι απολαμβάνουν προνόμια.

Ομως, αφού τους ενδιαφέρει τόσο η «ενότητα», ας πουν στον λαό: Τι έκαναν για να πάψουν οι εργασιακές σχέσεις διαφόρων ταχυτήτων που κυριαρχούν στους εργαζόμενους των δήμων; Πώς διεκδίκησαν αυτό που πραγματικά ενώνει τους εργαζόμενους με όλο τον λαό και τους κατοίκους μιας πόλης, όπως η μόνιμη και σταθερή δουλειά, ώστε να μην αποψιλώνονται υπηρεσίες, να μη γίνεται «κανονικότητα» από τη μία η υποστελέχωση και από την άλλη η εντατικοποίηση και τα εργατικά «ατυχήματα»;

Τι έκαναν για να αποδώσουν ελεύθερους χώρους σε όλο τον λαό, για να βάλουν φρένο σε επιχειρηματικά συμφέροντα που τους λυμαίνονται; Τι έκαναν όσοι νοιάζονται για την «ενότητα» ώστε να έχουν όλα τα σχολεία σχολικά γεύματα και όχι τα μισά σε κάθε δήμο, για να μην υπάρχει ούτε μία τάξη που εν έτει 2023 κάνει μάθημα σε κοντέινερ;

Οχι «ενότητα» λοιπόν αλλά ...«άβυσσος» χωρίζει αυτές τις δυνάμεις με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Γι' αυτό και αναλαμβάνουν «εργολαβία» από τις κυβερνήσεις να υπονομεύσουν τις δίκαιες λαϊκές διεκδικήσεις, να συκοφαντούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Στον αντίποδα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», οι δημοτικοί της σύμβουλοι έχουν δώσει δείγματα γραφής όλα τα προηγούμενα χρόνια ότι είναι πραγματικά με τους πολλούς και όχι με τα κέρδη των λίγων, κι αυτό είναι που πραγματικά ενώνει τον λαό, βάζει εμπόδια σε όσους θέλουν τον κάθε εργαζόμενο ξεμοναχιασμένο.

Αυτό το έχουν αποδείξει και οι δημοτικές αρχές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Καισαριανή, Χαϊδάρι, Πετρούπολη την περίοδο 2014 - 2019 και η δράση, οι θέσεις τους μέσα και έξω από τα Δημοτικά Συμβούλια τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό αποδεικνύει και το σημερινό παράδειγμα της Πάτρας. Δημοτικές αρχές με επικεφαλής αγωνιστές δημάρχους να δίνουν μεγάλες μάχες μαζί με όλο τον λαό, για να πάρει ανάσες ανακούφισης, για να γίνουν έργα με πυξίδα τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των εργολάβων.

Επομένως, μάταια προσπαθούν με κάλπικα δίπολα που καταλήγουν σε καρικατούρες. Γιατί η «Λαϊκή Συσπείρωση» απευθύνεται σε όλο τον λαό, προφανώς και σε όσους επέλεξαν στον α' γύρο άλλες παρατάξεις, αναδεικνύοντας γιατί είναι προς το συμφέρον του να προκύψουν αγωνιστικές δημοτικές αρχές.

«Μόνοι τους και όλοι μας»: Αυτό το σύνθημα θα εκφραστεί πλατιά και την ερχόμενη Κυριακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ