Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Τι μάθαμε στο ντιμπέιτ Μπακογιάννη - Δούκα

Τι μάθαμε στο πολυδιαφημισμένο χτεσινοβραδινό ντιμπέιτ των υποψήφιων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για τον δήμο Αθήνας;

Πρώτον πως... συμφωνούνε, όπως έλεγε σε κάθε - μα κάθε - απάντησή του ο Μπακογιάννης, κι όπως επιβεβαίωσαν όλες οι απαντήσεις του Δούκα, που αποτύπωναν τις κοινές προτεραιότητες για Αθήνα - πόλη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα «πράσινα» και τουριστικά πρότζεκτ τους.

Δεύτερον, πως είναι σκληρή δουλειά να είσαι δήμαρχος τροχονόμος των επιχειρηματικών συμφερόντων. Το μάθαμε από τον Μπακογιάννη, που προσπαθούσε να εξηγήσει πόση υπερπροσπάθεια έκανε με την... κυκλοφοριακή συμφόρηση εφτά τουλάχιστον εργολάβων που έβαλε στον Μεγάλο Περίπατο. Τον Μεγάλο Περίπατο, που «ναι μεν τον ψήφισε η παράταξη που στήριξε» τον Δούκα, αλλά... σε άλλη λογική. Σαν να λέμε, «δεν είναι αυτό που νομίζεις».

Τρίτον, πως οι «προοδευτικές υποψηφιότητες» του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ (και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από χτες) είναι στη γνωστή λογική του «ό,τι δηλώσεις είσαι». Μπορείς - ας πούμε - όπως ο Δούκας να μιλάς για «παράνομους μετανάστες» και να παίζεις «πινγκ - πονγκ» με τον Μπακογιάννη για το αν είναι πιο αποτελεσματικό να καταστέλλεις με περισσότερες κάμερες ή με περισσότερη αστυνομία. Και την ίδια ώρα να δηλώνεις περίπου ...«ριζοσπαστική» υποψηφιότητα.

Τέταρτον, πως τα μόνα προβλήματα του κόσμου στην Αθήνα είναι το πού θα βάλει τα «πράσινα πρότζεκτ» ο δήμος. Τα σχολεία με τα θεμέλια στον αέρα, η ανταποδοτικότητα, τα δημοτικά τέλη που γονατίζουν δημότες και επαγγελματίες, τα απλησίαστα νοίκια, τα έργα υποδομής για τις λαϊκές ανάγκες θα τα συζητήσουν... στο επόμενο ντιμπέιτ.

Υπάρχει βέβαια και κάτι που ξέραμε ήδη και απλά επιβεβαίωσε το ντιμπέιτ: Πως η μόνη αντιπολίτευση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο απέναντι σε όλους αυτούς που θα υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική από όποια θέση, θα είναι η «Λαϊκή Συσπείρωση» με τις αυξημένες δυνάμεις που κατέγραψε. Γι' αυτό και την Κυριακή άκυρο - λευκό, για να πάρουν ξανά το μήνυμα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ