Πέμπτη 12 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΧΑΪΔΑΡΙ
Μήνυμα λαϊκής ανάτασης για να ανθίσει ξανά η ελπίδα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Η μεγάλη χτεσινή συγκέντρωση έδειξε ότι ο λαός επιλέγει αγωνιστική δημοτική αρχή

Ο Μ. Σελέκος
Ο Μ. Σελέκος
«Τώρα είναι η ώρα να γυρίσουμε σελίδα, να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί, η πόλη να έχει ξανά δημοτική αρχή συμπαραστάτη του λαού. Μπορούμε να νικήσουμε». Αυτό το μήνυμα έστειλε η πολύ μεγάλη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χαϊδαρίου χθες το βράδυ στην πλατεία Ηρωών, με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο.

Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, πολλοί νέοι, με το βλέμμα τους, τον ενθουσιασμό και τη λαχτάρα για τη ζωή που αξίζουν, το είπαν ξεκάθαρα: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Στη συγκλονιστική συγκέντρωση παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με τους Θοδωρή Χιώνη, Νίκο Σοφιανό, μέλη του ΠΓ, και τους βουλευτές του Κόμματος Βιβή Δάγκα και Χρήστο Κατσώτη.

Σε κλίμα ενθουσιασμού και λαϊκής ανάτασης, ο Μ. Σελέκος χαιρέτισε τη μεγάλη συμμετοχή. Την προηγούμενη Κυριακή έγινε το πρώτο βήμα, είπε, την ερχόμενη «μπορούμε να κάνουμε το επόμενο, να νικήσουμε και το βράδυ των εκλογών να χαμογελάμε όλοι μαζί, γιατί θα ξεκινάει μια νέα πενταετία διεκδίκησης για όλα όσα μας αξίζουν.

Αυτό θέλουν, αυτό μας λένε με ενθουσιασμό αλλά και με αγωνία όλοι όσοι συναντάμε και συζητάμε αυτές τις τρεις μέρες του β' γύρου των εκλογών.


Οχι μόνο όσοι την προηγούμενη Κυριακή επέλεξαν το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και θα το ξανακάνουν, αλλά και πολλοί άλλοι οι οποίοι έκαναν διαφορετικές πολιτικές επιλογές, ψήφισαν άλλους συνδυασμούς, όμως τώρα βλέπουν σε εμάς την ελπίδα να φύγει επιτέλους - να απαλλαγούν από τη σημερινή δημοτική αρχή, η οποία πολύ γρήγορα και απότομα διέψευσε τις προσδοκίες τους».

Απλώνουμε το χέρι σε όλους!

Ο Μ. Σελέκος ανέδειξε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής είναι η απόδειξη πως χιλιάδες Χαϊδαριώτες απέσυραν τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους από τη δημοτική αρχή Ντηνιακού και για έναν επιπρόσθετο λόγο:

«Γιατί σ' αυτήν εδώ την πόλη δεν μπορεί να γίνει ανεκτή ούτε η αλαζονεία, ούτε η ειρωνεία απέναντι σε απλά, δίκαια αιτήματα και διεκδικήσεις, ούτε φυσικά η υπεροψία και ο αυταρχισμός.

Και ας σκεφτούν ορισμένοι: Αν η σημερινή αρχή άσκησε διοίκηση με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο σε αυτές τις συνθήκες, με το σημερινό θεσμικό πλαίσιο, το οποίο οι ίδιοι έλεγαν πως απαιτούσε συναινέσεις, φανταστείτε τι θα γίνει με τον νέο νόμο, που δίνει στη διοίκηση του δήμου τη δυνατότητα να διοικεί χωρίς να λογαριάζει κανέναν. Να το πω απλά: Θα ξεσαλώσουν. Ας τους σταματήσουμε!

Να, λοιπόν, ένας επιπλέον λόγος, για όλους όσοι θέλουν γρήγορα να απαλλαγούν από αυτήν τη δημοτική αρχή, όχι μόνο να έρθουν μαζικά και να ψηφίσουν την Κυριακή, αλλά και να ψηφίσουν "Λαϊκή Συσπείρωση"».

Πρόσθεσε άλλωστε ότι στα δύσκολα που έρχονται για τον λαό «χρειάζεται μια δημοτική αρχή που θα είναι στο πλευρό του, θα μπαίνει μπροστά, θα διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει».

Θύμισε τις μεγάλες μάχες που έδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» όταν ήταν δημοτική αρχή την περίοδο 2014 - 2019, σε συνθήκες οικονομικού στραγγαλισμού, όταν και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να αντιμετωπιστούν, να λυθούν προβλήματα της καθημερινότητας. Γιατί, όπως εξήγησε, «βάλαμε πάνω από όλους και όλα τις ανάγκες όλων εσάς, χωρίς εξαιρέσεις, τις ανάγκες των παιδιών σας. Γιατί εμείς αυτές τις ανάγκες δεν τις βάζουμε στη ζυγαριά και επειδή κοστίζουν τις αφήνουμε στην άκρη. Ακριβώς το αντίθετο.

Δεν λογαριάζουμε το κόστος αλλά μόνο το όφελος, μόνο τη στήριξη, την ανακούφιση που μπορεί να έχουν οι λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους σ' αυτήν εδώ την πόλη. Γι' αυτό παλέψαμε, γι' αυτό παλεύουμε και έτσι θα συνεχίσουμε, και το ξέρετε».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε εκτενώς στην αντιλαϊκή θητεία της διοίκησης Ντηνιακού, που διέλυσε τις υπηρεσίες του δήμου και επιχείρησε να δώσει την καθαριότητα στους εργολάβους, κάτι που αποτράπηκε με τον αγώνα των φορέων της πόλης και της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ακόμα, στην υποβάθμιση του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, στις απολύσεις εργαζομένων στις υπηρεσίες, στη μη διεκδίκηση ελεύθερων χώρων, στη στάση ανοχής στη δημιουργία εγκαταστάσεων LNG στον Σκαραμαγκά, που θα αποτελέσει ωρολογιακή βόμβα για την πόλη, στη μη συνέχιση αντιπλημμυρικών έργων που είχε δρομολογήσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» κ.λπ.

Πρόοδος είναι να καλυτερεύεις τη ζωή σου

Είπε χαρακτηριστικά: «Εχει το θράσος να μιλάει η διοίκηση του Ντηνιακού για οπισθοδρόμηση... Είναι οπισθοδρόμηση να διεκδικείς τη χρηματοδότηση που δικαιούνται οι δημότες σου;

Να μειώνεις δημοτικά τέλη, να καταργείς τροφεία και να παίρνεις όλα τα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς, να μειώνεις συνδρομές στις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες και να αγκαλιάζεις πάνω από 2.000 παιδιά, να νοιάζεσαι αν κάθε οικογένεια, κάθε παιδί έχει ένα πιάτο φαΐ;

Είναι πρόοδος να ανέχεσαι τα ψίχουλα από τα κεντρικά κρατικά ταμεία και να βάζεις κι άλλους φόρους, να διεκδικείς να εισπράττεις εσύ τον ΕΝΦΙΑ, να ζητάς όλο και πιο πολλά από τους δημότες σου για ακόμα λιγότερες υπηρεσίες, να αντιμετωπίζεις τους εργαζόμενους στον δήμο με αυταρχισμό;

Είναι οπισθοδρόμηση να παλεύεις για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, όπως ζητάνε όλοι οι Σύλλογοι Γονέων, και όχι με ταβάνια που στάζουν και παιδιά στοιβαγμένα στις αίθουσες; Να έχει ο ΕΟΠΥΥ εδώ στο Χαϊδάρι όλες τις ειδικότητες γιατρών που λείπουν, για να μην πληρώνουμε τα αυτονόητα; Να μην καταρρέει το "Αττικόν" σε κάθε εφημερία και να φοβόμαστε μην τυχόν και αρρωστήσουμε;».

Ολα τα παραπάνω, υπογράμμισε ο Μ. Σελέκος, τα συμμερίζονται και όλοι όσοι ψήφισαν άλλους συνδυασμούς, Χαϊδαριώτες που δεν συμφωνούν σε όλα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» όμως «αναγνωρίζουν τη σταθερότητα, την εντιμότητα, τη μαχητικότητα, ότι αυτά που λέμε θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να τα καταφέρουμε».

Κλείνοντας κάλεσε ειδικά όλους όσοι ψήφισαν ψηφοδέλτια που δεν βρίσκονται στον β' γύρο να κάνουν επιλογή με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τη μόνη για την οποία δεν θα μετανιώσουν και θα μπορούν να χαμογελάνε την επόμενη μέρα:

«Η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι η επιλογή όλων όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί. Ολοι όσοι το βράδυ των εκλογών θέλουν να τα έχουν καλά με τη συνείδησή τους, ψηφίζουν "Λαϊκή Συσπείρωση"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ