ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2024
Σελ. /28
Απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα δίκαια αιτήματά τους

Επιστολή στον πρωθυπουργό με τα αιτήματά τους έστειλαν οι αγρότες, όπως αυτά καθορίστηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη

Τα αιτήματά τους, όπως αυτά καθορίστηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, περιλαμβάνονται σε επιστολή που έστειλαν οι αγρότες στον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

«Κύριε πρωθυπουργέ, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια Λάρισας πανελλαδική σύσκεψη όλων των μπλόκων της χώρας, στην οποία συζητήθηκαν και συναποφασίστηκαν τα αιτήματα που έχουμε προς την κυβέρνηση.

Τα αιτήματα των αγροτικών μπλόκων της χώρας

-- Μείωση του κόστους παραγωγής με μέτρα όπως: Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου, πλαφόν 7 λεπτά/KWh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα, επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.

-- Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η Νέα ΚΑΠ.

-- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής. Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.

-- Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση για να σταματήσουν οι "ελληνοποιήσεις" προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομικής παραγωγής.

-- Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουμε εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες μας.

-- Εργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας».

Για τις καταστροφές στη Θεσσαλία

Στην επιστολή τους διεκδικούν συγκεκριμένα μέτρα και για τους πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας και της Β. Φθιώτιδας (Θεσσαλιώτιδα).

Ετσι, σημειώνουν ότι διεκδικούν ως ξεχωριστό και επιτακτικής σημασίας ζήτημα «να μας κοινοποιηθεί χρονοδιάγραμμα της αποστράγγισης των παρακάρλιων πλημμυρισμένων χωριών και χωραφιών. Χρονοδιάγραμμα της κατασκευής σήραγγας, απαραίτητη για την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής, πρώτον για ενδεχόμενες θεομηνίες τύπου "Daniel" και δεύτερον για υγειονομικούς λόγους».

Ζητούν ακόμα «να αποζημιώνονται οι πλημμυρισμένες εκτάσεις καθώς και τα κτήματα που δεν θα καλλιεργηθούν μέχρις ότου γίνουν παραγωγικά με ποσά που θα καλύπτουν τις βασικές βιοτικές ανάγκες των παραγωγών.

Πρέπει να καταβληθεί από την κρατική αρωγή άμεσα μια προκαταβολή της τάξεως του 50% για τον πάγιο εξοπλισμό και η εξόφλησή του να γίνει αμέσως μετά τον έλεγχο. Οι τελικές αποζημιώσεις πρέπει να γίνουν στο 100% της αξίας του παγίου κεφαλαίου που καταστράφηκε. Επιπροσθέτως να χορηγηθεί άμεσα το έκτακτο βοήθημα των 6.600 ευρώ στους δικαιούχους που δεν δόθηκε και επίδομα ενοικίου σε αυτούς που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους και να νοικιάσουν άλλη κατοικία. Ταυτόχρονα να δοθεί η 1η αρωγή σε όσους δεν την πήραν. Ο αγρότης χρειάζεται τόνωση ρευστότητας ώστε να ανταποκριθεί στις βασικές βιοτικές ανάγκες.

Τελικές τιμές αποζημιώσεων για όλες τις καλλιέργειες που χτυπήθηκαν από τη θεομηνία που θα καλύπτουν τουλάχιστον το πραγματικό κόστος καλλιέργειας (ΕΛΓΑ).

Αναστολή εφαρμογής της ΚΑΠ κατά παρέκκλιση των κανόνων της αιρεσιμότητας για όσα χρόνια δεν καλλιεργηθούν τα πλημμυρισμένα κτήματα, καθώς και για αυτά που είναι αδύνατον να καλλιεργηθούν ή να αρδευτούν.

- Αμεση πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων για λόγους ρευστότητας.

- Απαιτούμε άμεση αποκατάσταση με μέριμνα του ΓΟΕΒ, δήμων, Περιφέρειας του οδικού δικτύου, αρδευτικού δικτύου (ΤΟΕΒ), ηλεκτρικού δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) και με κρατική ευθύνη να πραγματοποιηθεί μελέτη και υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης.

- Απαιτούμε αναπλήρωση εισοδήματος των κτηνοτρόφων έως ότου αποκατασταθούν τα ζώα τους, οι σταβλικές εγκαταστάσεις τους και αποκτήσουν ένα εισόδημα επιβίωσης».

«Γαϊτανάκι» από την κυβέρνηση για συνάντηση με αγρότες

Στο μεταξύ σε διάφορες μεθοδεύσεις καταφεύγει η κυβέρνηση, που απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις τους εξακολουθεί από τη μία να παραπέμπει στα ημίμετρα που έχει πάρει και από την άλλη να επικαλείται τα «δημοσιονομικά όρια».

Χαρακτηριστικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης έλεγε χτες στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι στην κυβέρνηση έλαβαν την παραπάνω επιστολή, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι «διατεθειμένος» να τους συναντήσει τη Δευτέρα, κάτι που αργότερα πάντως αρνιόταν ο Μ. Βορίδης. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ανοίγει θέμα για το «ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποι και ποιους θα εκπροσωπούν αυτοί», όπως έλεγε ο Π. Μαρινάκης, επιχειρώντας να βάλει «πόρτα» στο ποιοι θα μπουν στο Μαξίμου και τι θα ζητήσουν.


Σταθερά στα μπλόκα, δυναμικά και πολύμορφα συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους

Νέα μεγάλα συλλαλητήρια σήμερα σε Καρδίτσα και Λάρισα | Την επόμενη βδομάδα κατεβαίνουν στην Αθήνα

(Καρδίτσα) Επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι καταφτάνουν στο πλευρό των αγροτών
(Καρδίτσα) Επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι καταφτάνουν στο πλευρό των αγροτών
Με τα σχεδόν 50 μπλόκα να παραμένουν στις θέσεις τους σε όλη τη χώρα και έχοντας εργαζόμενους και άλλα λαϊκά στρώματα στο πλευρό τους, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους, δίνοντας έτσι απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, που αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα επιβίωσής τους, με τη δικαιολογία ότι έχουν «δημοσιονομικό κόστος».

Καθημερινά προχωρούν σε συντονισμένες και πολύμορφες δράσεις, όπως αποκλεισμοί κεντρικών Εθνικών Οδών, μηχανοκίνητες πορείες μέσα σε πόλεις και άλλες αγωνιστικές παρεμβάσεις.

Παράλληλα προετοιμάζονται για το μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει την επόμενη βδομάδα στην Αθήνα, και στο οποίο έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν και με τρακτέρ.

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο στην Καρδίτσα

Με στόχο η πάλη για την επιβίωση των βιοπαλαιστών αγροτών να γίνει ευρύτερα λαϊκή υπόθεση, το Μπλόκο της Καρδίτσας, στο οποίο βρίσκονται περίπου 1.000 τρακτέρ, παίρνει μέτρα για την καλύτερη οργάνωση της πάλης και προχωρά σε μια σειρά πολύμορφες δράσεις τις επόμενες μέρες.

Ετσι, σήμερα Παρασκευή στις 6.30 μ.μ. θα γίνει μεγάλο συλλαλητήριο με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Το δικό τους «παρών» μάλιστα στο συλλαλητήριο αναμένεται να δώσουν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Καρδίτσας και των Φαρσάλων.

Καρδίτσα - Ε65
Καρδίτσα - Ε65
«Βγήκαμε με τα τρακτέρ στους δρόμους επειδή αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης», σημειώνει στο κάλεσμά της η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου και προσθέτει: «Οι ολοκληρωτικές καταστροφές στην παραγωγή μας από τις πλημμύρες μάς έχουν αφήσει χωρίς εισόδημα, ενώ ζούμε με την αγωνία αν και πότε θα μπορέσουμε ξανά να παράγουμε. Ταυτόχρονα παραμένουν και συνεχώς μεγαλώνουν τα προβλήματα που σχετίζονται με το υψηλό κόστος παραγωγής και τις περικοπές στις επιδοτήσεις - ενισχύσεις που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ. Η κυβέρνηση, ενώ στα λόγια αναγνωρίζει το μέγεθος των προβλημάτων μας και το δίκαιο των αιτημάτων μας, στην πράξη δεν κάνει κάτι ουσιαστικό για να μας βοηθήσει. Υπόσχεται μερικά ψίχουλα για να μας κοροϊδέψει και να φύγουμε από τα μπλόκα. Ομως, όσο νηστικοί κι αν είμαστε, δεν πρόκειται να αρκεστούμε στα ψίχουλα. Δεν ζητάμε πολλά, αλλά τα άκρως αναγκαία για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να συνεχίσουμε να παράγουμε».

Συλλαλητήριο με τρακτέρ και στη Λάρισα

Συλλαλητήριο με τρακτέρ γίνεται σήμερα Παρασκευή και στη Λάρισα, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου Πλατυκάμπου.

Η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου καλεί τον λαό, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της πόλης να στηρίξουν το συλλαλητήριο, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «μας ενώνει η ανάγκη για φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα, που θα εξασφαλίζουν ταυτόχρονα ένα αξιοπρεπές εισόδημα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, τα κοινά βάσανα που μας φορτώνει η αντιλαϊκή πολιτική, όπως η φοροεπιδρομή, η ενεργειακή φτώχεια. Ταυτόχρονα δίνουμε συνέχεια στον συντονισμένο μας αγώνα για να μπορέσουν οι πλημμυροπαθείς του νομού να ορθοποδήσουν και να μείνουν στον τόπο τους».

Το Μπλόκο στο Στεφανοβίκειο

RIZOSPASTIS

Το Μπλόκο στο Στεφανοβίκειο
Στον Βόλο, το Μπλόκο Στεφανοβικείου καλεί όλους τους αγρότες και τους φορείς του νομού να βρεθούν αύριο Σάββατο στις 5 μ.μ. στο ύψος του Μπλόκου να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα. Εκεί θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της παλιάς Εθνικής Οδού.

Απέκλεισαν την παλιά Εθνική Οδό Λάρισας - Βόλου

Στο πλαίσιο των καθημερινών δράσεων, χθες αποκλείστηκε ξανά η παλιά Εθνική Οδός Λάρισας - Βόλου. Τον αποκλεισμό πραγματοποίησαν την ίδια ώρα το απόγευμα οι αγρότες που βρίσκονται στα Μπλόκα Πλατυκάμπου και Στεφανοβικείου. Οι αγρότες δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και κάλεσαν την κυβέρνηση να σταματήσει την κοροϊδία και τις υπεκφυγές, και να απαντήσει στα συγκεκριμένα αιτήματα που θέτουν.

«Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι θα κουραστούμε, της λέμε ότι εμείς είμαστε εδώ και συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας. Δίνουμε αγώνα για να επιβιώσουμε, για να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε και τον επόμενο χρόνο, και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω αν δεν ικανοποιηθούν βασικά αιτήματά μας», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Μια γροθιά αγρότες, επαγγελματίες και σύλλογοι εμπόρων απέκλεισαν τον Ε65

Τις φωνές και τις δυνάμεις τους ένωσαν χθες βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Μπλόκο της Καρδίτσας με συλλόγους και σωματεία αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών και εμπόρων από όλο τον νομό, προχωρώντας από κοινού το μεσημέρι σε ολιγόωρο συμβολικό αποκλεισμό του Ε65.

Πλατύκαμπος
Πλατύκαμπος
Οι σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών και εμπόρων έφτασαν στο Μπλόκο με μαζική αυτοκινητοπομπή, προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους. Μέσα σε αγωνιστικό κλίμα έγιναν δεκτοί στο Μπλόκο και όλοι μαζί ανέβηκαν στην Εθνική με τα πόδια και με αυτοκίνητα.

Την πρωτοβουλία καλωσόρισε και χαιρέτισε ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας, λέγοντας: «Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας. Μας δίνετε τη δύναμη να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας. Δίνουμε έναν αγώνα για την επιβίωση και τη δική μας και βέβαια όλης της υπαίθρου, για να παραμείνουμε ζωντανοί στις πόλεις και στα χωριά μας».

Στην κινητοποίηση μίλησε επίσης ο Παναγιώτης Τζόκας εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, σημειώνοντας ότι ο αγώνας επιβίωσης για να μείνουν οι αγρότες στον τόπο και στα σπίτια τους «είναι παρόμοιος με τον δικό μας αγώνα. Απέναντί μας είναι ένας κοινός αντίπαλος».

Αποχωρώντας, τα μέλη των Εμπορικών Συλλόγων και των Σωματείων επαγγελματιών και εμπόρων της Καρδίτσας κρέμασαν στη γέφυρα του Ε65 στον χώρο του Μπλόκου γιγαντοπανό που ανέγραφε «Παλεύουμε μαζί με τους αγρότες ενάντια στην πολιτική που τους διώχνει από τα χωράφια τους και κλείνει τα μαγαζιά μας. Διεκδικούμε: Αντιπλημμυρικά έργα. 100% αποζημιώσεις από τις καταστροφές. Οχι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, αφορολόγητο 12.000 ευρώ συν 3.000 ευρώ ανά παιδί. Κατάργηση του ΕΦΚ σε καύσιμα - Ενέργεια. Να μην επιστραφεί η επιστρεπτέα προκαταβολή».

(Πλατύκαμπος)

Eurokinissi

(Πλατύκαμπος)
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Καρδίτσας, Παλαμά, Σοφάδων και Μουζακίου, τα Σωματεία Οπωροπωλών, Ταξί και Ραδιοταξί Καρδίτσας και οι Σύλλογοι Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, Εστίασης, Υδραυλικών, Ιδιοκτητών Περιπτέρων και Ιδιοκτητών Σχολών Οδηγών Καρδίτσας.


«Στο πόδι» οι αγρότες σε όλη τη Μακεδονία

ΦΛΩΡΙΝΑ
ΦΛΩΡΙΝΑ
Σε ολιγόωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών αλλά και της Εγνατίας Οδού προχώρησαν και χτες οι αγρότες στα μπλόκα της Μακεδονίας.

Στη Δυτική Μακεδονία, οι αγρότες των Γρεβενών προχώρησαν σε αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού από τις 3 μ.μ. έως τις 4 μ.μ. στο ύψος του κόμβου της Μυρσίνας. Στο πλευρό τους βρέθηκε η πλειοψηφία των συλλόγων και φορέων του νομού, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων τους και ότι ο αγώνας αυτός αφορά όλο τον λαό.

Οι αγρότες της Εορδαίας και της Βεγορίτιδας απέκλεισαν την Εθνική Οδό Κοζάνης - Φλώρινας στο ύψος του Φιλώτα, από τις 4 έως τις 5.30 μ.μ.

Οι αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Καστοριάς προχώρησαν στον συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου και με αγροτικά μηχανήματα άδειασαν κοπριά στον αύλειο χώρο.

Παράλληλα, οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζουν να ενισχύουν με τρακτέρ το μπλόκο στο τελωνείο της Νίκης στη Φλώρινα και προγραμματίζουν, σήμερα το μεσημέρι, να προχωρήσουν στο κλείσιμο των συνόρων Φλώρινας - Μπίτολα από τις 12 μ. και για 4 ώρες, με αποκλεισμό μόνο των διερχόμενων φορτηγών.

Σε συμβολικούς αποκλεισμούς προχώρησαν οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες απέκλεισαν την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας στο Δερβένι, ενώ μπλόκο στήθηκε και στη Χαλκηδόνα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδεσσας.

Χτες το απόγευμα οι αγρότες στο μπλόκο των Μαλγάρων βρέθηκαν μπροστά σε φραγμό των ΜΑΤ όταν επιχείρησαν να κλείσουν με τα τρακτέρ την Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, λίγο πριν από τα διόδια των Μαλγάρων. Τελικά προχώρησαν σε αποκλεισμό του δρόμου χωρίς τα αγροτικά τους μηχανήματα.

Στην Πέλλα παραμένουν και ενισχύονται τα μπλόκα σε Αριδαία και Γυψοχώρι. Οι αγρότες των Γιαννιτσών μετακινήθηκαν στον κόμβο Παραλίμνης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδεσσας, και το ίδιο μπλόκο ενίσχυσαν αγρότες από Αθυρα και Μελίσσι ενώ το μεσημέρι προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου.

Στις Σέρρες μπλόκο έστησαν στο ύψος του Στρυμονικού επί της Εγνατίας Οδού, ενώ αποκλεισμούς πραγματοποίησαν και οι αγρότες της Ημαθίας, στον κόμβο Νησελλίου και στη διασταύρωση της Νάουσας. Παράλληλα, παραμένουν τα μπλόκα σε Κουλούρα και Μακροχώρι, ενώ οι αγρότες της Χαλκιδικής έκλεισαν συμβολικά τον κόμβο Μουδανιών.


Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί και σε άλλες χώρες

Ενώ το ΔΝΤ θυμίζει πως προτεραιότητα αποτελεί η «δημοσιονομική υπευθυνότητα»...

Τρακτέρ κατέκλυσαν το κέντρο της Βαρκελώνης

Copyright 2024 The Associated

Τρακτέρ κατέκλυσαν το κέντρο της Βαρκελώνης
Μέχρι το τοπικό Κοινοβούλιο της Βαρκελώνης έφτασαν τη χτεσινή νύχτα χιλιάδες τρακτέρ που μπήκαν στην πρωτεύουσα της Καταλονίας από διάφορες περιοχές της επαρχίας (Ταραγόνα, Γέιδα κ.ά.), καθώς και στην Ισπανία βιοπαλαιστές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, πολύμορφα και δυναμικά, ζητώντας «δίκαιες τιμές» για τη διάθεση των προϊόντων τους.

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, περίπου 2.000 τρακτέρ κατέκλυσαν την περιοχή, ενώ αποκλεισμοί συνεχίζονταν και χτες σε διάφορες άλλες πόλεις της χώρας. Ενώ αγωνιστικό πρόγραμμα έχει ήδη καταρτιστεί για τις επόμενες μέρες, όπως διαδήλωση στις 21 Φλεβάρη μπροστά από το υπουργείο Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων, στη Μαδρίτη.

Στην Ιταλία, πάρα πολλά τρακτέρ παρέμεναν και χτες στην είσοδο της Ρώμης, ενώ μεταξύ άλλων έχει αναγγελθεί κινητοποίηση για σήμερα γύρω από την πλατεία Σαν Τζιοβάνι. Εκπρόσωποι αγροτικών ενώσεων δήλωσαν και χτες ότι αν δεν οργανωθεί συνάντηση άμεσα με τον υπουργό Γεωργίας, Francesco Lollobrigida, αύριο, Σάββατο, τα τρακτέρ θα πλημμυρίσουν και το ιστορικό κέντρο.

Κινητοποιήσεις συνεχίζουν βιοπαλαιστές στη Βουλγαρία, με αποκλεισμούς πόλεων όπως η Ikhtimann (στα δυτικά), επισημαίνοντας πόσο βαρύ είναι το κόστος που συνεπάγεται για χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά η «Πράσινη Συμφωνία» που ΕΕ και κράτη - μέλη συνδιαμόρφωσαν για να υπερασπιστούν τα ευρωενωσιακά μονοπώλια.

Στην Κύπρο, αγρότες κατέκλυσαν χτες με τρακτέρ τη Λευκωσία, διαδηλώνοντας τα αιτήματά τους και έξω από τα τοπικά γραφεία της ΕΕ.

Για «δημοσιονομική υπευθυνότητα» μιλά το ΔΝΤ

Από τη μεριά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η επικεφαλής του, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, ανέλαβε και χτες να υπενθυμίσει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν τα αιτήματα των αγροτών με βάση τις οικονομικές ανάγκες των αστικών κρατικών μηχανισμών. Ετσι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον, η Γκεοργκίεβα δήλωσε ότι ...συμπάσχει με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες αλλά και ότι η ...«υπερβολική υποστήριξη» θα μπορούσε να εμποδίσει τις προσπάθειες ενίσχυσης των οικονομιών των ευρωπαϊκών κρατών, υπογραμμίζοντας τη σημασία της «δημοσιονομικής υπευθυνότητας»...


ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Copyright 2024 The Associated

ΛΕΥΚΩΣΙΑ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ