ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Μάη 2024
Σελ. /28

Με καταθέσεις στεφάνων, εκδηλώσεις και άλλες πολύμορφες πρωτοβουλίες τίμησαν την 9η Μάη οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ καθώς και μια σειρά μαζικών φορέων. Τίμησαν την Αντιφασιστική Νίκη, η οποία συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, γι' αυτό και «στοιχειώνει» καπιταλιστικά κράτη και ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Εδωσαν και με αυτόν τον τρόπο ακόμη μια απάντηση σε όσους πάνε να κάνουν τη νύχτα μέρα, να αποσιωπήσουν ή να διαστρεβλώσουν το περιεχόμενο της επετείου, όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση της ανιστόρητης ταύτισης φασισμού - κομμουνισμού.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τιμή στον Κόκκινο Στρατό που τσάκισε τον φασισμό

Στεφάνια κατατέθηκαν στο Μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη από το ΚΚΕ και την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Καλλιθέα, Μνημείο Σοβιετικού Στρατιώτη
Καλλιθέα, Μνημείο Σοβιετικού Στρατιώτη
Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη, τιμώντας τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, πραγματοποίησαν χτες οι Οργανώσεις Νότιου Τομέα Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπως και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Στεφάνι εκ μέρους του Κόμματος κατέθεσε ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος.

Εκ μέρους της ΚΝΕ στεφάνι κατέθεσε η Δέσποινα Ρουμανέα, μέλος του ΚΣ και Γραμματέας του ΤΣ Νότιου Τομέα της ΚΝΕ, και εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ η Ρούλα Ελευθεριάδου. Στεφάνι κατέθεσε επίσης ο Σύλλογος «Εμείς που σπουδάσαμε στον Σοσιαλισμό».

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος σε δήλωσή του ανέφερε: «79 χρόνια έχουν περάσει από την οριστική συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας και είναι ακόμα νωπή στη μνήμη όλων των λαών της Ευρώπης και του κόσμου η εικόνα της σοβιετικής σημαίας, της κόκκινης σημαίας με το σφυροδρέπανο να μπήγεται στο Ράιχσταγκ γιατί ακριβώς αντανακλά το γεγονός ότι ο Κόκκινος Στρατός, ο στρατός της Σοβιετικής Ενωσης τσάκισε τη ναζιστική φονική πολεμική μηχανή με την καθοριστική συμβολή των παρτιζάνικων ένοπλων κινημάτων στις κατεχόμενες χώρες, όπως και στην Ελλάδα με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ που έγραψαν τη δική τους εποποιία.

Στη μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς
Στη μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς
Αυτή ακριβώς η πραγματικότητα αντανακλά την αστείρευτη, ατελείωτη δύναμη του λαού, των εργαζομένων, της λαϊκής πλειοψηφίας, τη θέλησή της όταν αποφασίσει να κάνει δική της υπόθεση την πάλη γι' αυτά που της αξίζουν, την πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματά τους.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο όλες οι προσπάθειες που κάνουν τα αστικά επιτελεία, η ΕΕ να λοιδορήσουν, να διαστρέψουν την πραγματικότητα, να μασκαρέψουν τη Μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών σαν δήθεν κάποια μέρα της Ευρώπης πέφτουν στο κενό. Η ΕΕ, η οποία έχει επίσημη ιδεολογία της την ταύτιση του κομμουνισμού με τον ναζισμό - φασισμό, δηλαδή του ναζιστικού τέρατος με αυτόν που το τσάκισε, δεν μπορεί ποτέ, όπως μας λένε σήμερα, να καταπολεμήσει τον ναζισμό - φασισμό γιατί είναι αυτή που τον "ξεπλένει".

Εμείς καλούμε και σήμερα όλους εκείνους τους ανθρώπους που θυμούνται, όλους εκείνους οι οποίοι εμπνέονται από τις μεγάλες θυσίες των κομμουνιστών, του Κόκκινου Στρατού, των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων αλλά και όλους εκείνους οι οποίοι έχουν πολλά ερωτήματα για την ΕΕ γιατί ζουν την άθλια κατάσταση, το τσάκισμα των δικαιωμάτων σε κάθε χώρα, κάθε κράτος - μέλος, να κάνουν αυτό που πρέπει σήμερα, να ενισχύσουν το ΚΚΕ, τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Δράσης γιατί εκεί βρίσκεται η λύση, αυτός είναι ο άλλος δρόμος, ο δρόμος των λαών, για να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ, για την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των νέων, την Ευρώπη του σοσιαλισμού!».

Στο Μνημείο για τον Παύλο Φύσσα, στο Κερατσίνι
Στο Μνημείο για τον Παύλο Φύσσα, στο Κερατσίνι
Στην ομιλία της πριν από την κατάθεση των στεφάνων, η πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Τούλα Μητσέα, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η 9η Μάη είναι μέρα τιμής των ηρώων μαχητών του Κόκκινου Στρατού, της καθοριστικής συμβολής της Σοβιετικής Ενωσης στην Αντιφασιστική Νίκη αλλά και των απελευθερωτικών κινημάτων όλων των λαών με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές.

Στον Πειραιά

Με καταθέσεις λουλουδιών τίμησαν την 9η Μάη και στον Πειραιά οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και τα Παρατήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Στο Κερατσίνι, λουλούδια στο Μνημείο της Μάχης της Ηλεκτρικής κατέθεσε ο Μάρκος Μπεκρής, υποψήφιος ευρωβουλευτής, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ. Στη συνέχεια, μαζί με την Μάγδα Φύσσα κατέθεσε λουλούδια στο Μνημείο του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε από τους εγκληματίες ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Στη Νίκαια η κατάθεση έγινε στη μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς από την Δήμητρα Σταματέλου, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

Στο Μνημείο της Μάχης της Ηλεκτρικής
Στο Μνημείο της Μάχης της Ηλεκτρικής
Εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για το Μάη του '36 και την Aντιφασιστική Νίκη των Λαών

Από τις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
Από τις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
Κατάθεση στεφάνων προς τιμήν του ηρωικού ξεσηκωμού των εργατών της Θεσσαλονίκης τον Μάη του 1936 πραγματοποίησαν χτες το πρωί η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς της πόλης, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου.

Οι εκπρόσωποι των φορέων συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα Βενιζέλου και με πορεία κατευθύνθηκαν στο σημείο του Μνημείου του Καπνεργάτη, όπου σήμερα κατασκευάζεται ο σταθμός του Μετρό.

Στεφάνια κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, το Σωματείο Καπνεργατών - Καπνεργατριών «Το Παγκαπνεργατικό», το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, το ΠΑΜΕ, η ΠΟΕΕΠ, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, η ΕΔΥΕΘ, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ κ.ά.

Παραβρέθηκε ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, που σε δήλωσή του αναφέρθηκε στο περιεχόμενο και στο μήνυμα της 9ης Μάη, σημειώνοντας: «Οι λαοί θα πουν την τελευταία λέξη. Η Ιστορία έχει δείξει ότι όταν το πάρουν απόφαση έχουν τη δύναμη να κατακτήσουν τα πάντα».

Ο Μάριος Καρεκλάς, πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας είπε: «Ο Μάης του '36, η ηρωική Πρωτομαγιά, μαζί με την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών συνεχίζουν και σήμερα να εμπνέουν. Να δείχνουν το δρόμο, ώστε και σήμερα οι εργαζόμενοι να βάλουν τη σφραγίδα στις εξελίξεις, να μπουν μπροστά ακόμα πιο αποφασιστικά για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους».

Τιμή στον Γιώργο Τσαρουχά

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στη μνήμη του Γιώργου Τσαρουχά, στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος δολοφονήθηκε από τη χούντα στις 9 Μάη του 1968, στον τόπο ταφής του, στα κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας.

Εκεί παραβρέθηκε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, που ανέδειξε τους συμβολισμούς της σπουδαίας μέρας: «Είναι μια από τις μέρες του ηρωικού Μάη του '36 που η εργατική τάξη της Θεσσαλονίκης ξεσηκώθηκε και είναι βεβαίως η μεγάλη μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Ολα αυτά επιχειρούν να τα σβήσουν με πρώτη και καλύτερη την ΕΕ που όρισε τη σημερινή μέρα ως Μέρα της Ευρώπης. Οι λαοί όμως δεν ξεχνούν το αίμα που χύθηκε, δεν ξεχνούν τους ανθρώπους που χάθηκαν, δεν ξεχνούν τους αγώνες που έγιναν, προκειμένου να προχωρήσει ο άνθρωπος ένα βήμα πιο μπροστά. Ως ΚΚΕ θα συνεχίσουμε σε αυτόν το δρόμο και καλούμε και τον λαό να ενισχύσει αυτήν την προσπάθεια στις επικείμενες ευρωεκλογές. Θα είναι η καλύτερη απάντηση στους παραχαράκτες της Ιστορίας».

Στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και της ΕΔΥΕΘ.

Πολύμορφη δραστηριότητα σε όλη τη χώρα

Ηράκλειο Κρήτης
Ηράκλειο Κρήτης
Στη Λάρισα, το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ τίμησε την 9η Μάη με εκδήλωση στον χώρο του Μνημείου - Μουσείου που βρίσκεται στο πάρκο του Αλκαζάρ. Εκεί παρευρέθηκαν ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρουλης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Γιάννης Σκόκας και αντιπροσωπείες εργατικών σωματείων και της ΟΓΕ.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Θανάσης Σερδένης, πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Ανάμεσα σε άλλα κάλεσε τη δημοτική αρχή να μην τολμήσει να μετατρέψει τον χώρο της εκδήλωσης, το Μνημείο - Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης, σε «πολυχώρο», αλλοιώνοντας την αρχική μορφή για την οποία έγινε από τη δημοτική αρχή του Αριστείδη Λαμπρούλη.

Στη Δυτική Ελλάδα

Στην Πάτρα, οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τίμησαν τους 11 απαγχονισθέντες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, γεγονός που σημειώθηκε ακριβώς έναν χρόνο πριν την 9η Μάη 1945 (μέρα της άνευ όρων παράδοσης της ναζιστικής Γερμανίας), και ενώ έναν μήνα νωρίτερα (Απρίλη 1944) στον ίδιο χώρο είχαν απαγχονιστεί άλλοι δύο συναγωνιστές τους. Στεφάνια στο μνημείο τους στην πλατεία κατέθεσαν ο Πέτρος Ροντογιάννης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, ο Νίκος Κουφαλάκος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και ο Λευτέρης Χριστόπουλος, αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Πάτρας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Πάτρα
Πάτρα
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ Σωτήρης Παρίσης και Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής Αχαΐας. Επίσης, αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.

Στον Πύργο, εκδήλωση και κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκαν στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην πόλη από την Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Ηλείας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Κατάθεση στεφάνων στο κενοτάφιο των εκτελεσθέντων της δεκαετίας του '40 του νεκροταφείο του Δραπάνου πραγματοποίησαν η Τομεακή Επιτροπή Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ και το αντίστοιχο Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στο Αίγιο, στην πλατεία Λαύρας, με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των εκτελεσθέντων της δεκαετίας του '40, από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πόλη και από το Παράρτημα Αιγιαλείας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Σε Ηράκλειο και Χανιά

Στεφάνι στο Μνημείο των 33 Σοβιετικών Στρατιωτών στο κοιμητήριο του Αγίου Λουκά κατέθεσε η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ.

Στο Ηράκλειο, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το αντίστοιχο Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ κατέθεσαν στεφάνια στο Μνημείο στη στοά Μακάσι. Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της Μάχης της Κρήτης.

Με πλήθος κόσμου οι εκδηλώσεις σε Μακεδονία και Θράκη

Λάρισα
Λάρισα
Με συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 9ης Μάη σε Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Πτολεμαΐδα. Στη Νικόπολη Θεσσαλονίκης η εκδήλωση δεν έγινε, εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών.

Στην Ξάνθη η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Πετεινό, στο μνημείο των δολοφονηθέντων από τους Βούλγαρους φασίστες Τάσου Λαζαρίδη και Βασίλη Κωστελίδη. Επίσης, αντιπροσωπεία του Τομεακού Συμβουλίου Ξάνθης της ΚΝΕ κατέθεσε λουλούδια στο κτίριο όπου στεγαζόταν η Οχράνα, στην παλιά πόλη της Ξάνθης, που εκεί μαρτύρησαν πολλοί κομμουνιστές και άλλοι αντιφασίστες αγωνιστές. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν στοιχεία για τη δράση του Κόμματος στη διάρκεια της βουλγαρικής φασιστικής κατοχής στην Ξάνθη.

Στην Αλεξανδρούπολη, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ πραγματοποίησαν εκδήλωση - κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο για τους 65 εκτελεσθέντες αγωνιστές από το Εκτακτο Στρατοδικείο την περίοδο 1946 - 1949, στα παλιά νεκροταφεία της πόλης.

Με μια σεμνή εκδήλωση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, στον χώρο της λαϊκής αγοράς της Πτολεμαΐδας, τίμησαν την 9η Μάη η Τομεακή Επιτροπή Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ και το Παράρτημα Πτολεμαΐδας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Η Τομεακή Οργάνωση Ανατολικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ «στόλισε» τις γειτονιές της Καλαμαριάς με συνθήματα αφιερωμένα στην 9η Μάη.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Για τους απαγχονισθέντες στα Ψηλά Αλώνια

Τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που απαγχονίστηκαν στα Ψηλά Αλώνια στις 9 Μάη 1944, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τίμησε χτες η δημοτική αρχή Πάτρας, αναφερόμενη και στην ηρωική πάλη του λαού της πόλης.

Στους εκτελεσμένους αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστος Κορδάς, και πιο συγκεκριμένα στους Θεόδωρο Βάρκα, Κωνσταντίνο Γρίβα, Κωνσταντίνο Κάκο, Βασίλειο Καλαμπόκα, Κυριάκο Καψή, Ανδρέα Κόντη, Παναγιώτη Μανιάτη, Μιλτιάδη Μαστρογιαννόπουλο, Αργύρη Παπαδόπουλο, Δημήτρη Πετρίδη και Χρήστο Χωμενίδη.

«Ο λαός μας, οι λαοί με το αίμα τους έγραψαν τις πιο λαμπρές σελίδες της Ιστορίας. Χτύπησαν τον φασισμό που είναι γέννημα - θρέμμα του συστήματος», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, το Παράρτημα Πάτρας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και φορείς της πόλης, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αντιστασιακά τραγούδια.

Μαζικοί φορείς τιμούν τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης

Την 9η Μάη τιμούν και μαζικοί φορείς, μεταξύ αυτών η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), που σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων:

«79 χρόνια από τη μέρα που η σημαία με το σφυροδρέπανο κυμάτισε στο Ράιχσταγκ, το ενδεχόμενο ενός νέου γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου έχει μπει για τα καλά στην ημερήσια διάταξη. Η κλιμάκωση της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία και το ευρασιατικό μπλοκ, το ξεκλήρισμα του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - τρομοκράτη Ισραήλ, οι νέες εστίες πολέμου στη Μέση Ανατολή, στην Ερυθρά Θάλασσα και στα Βαλκάνια, η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και στην Ανατ. Μεσόγειο, προειδοποιούν για μεγάλους κινδύνους.

Ο λαός μας έχει συμφέρον να εμπιστευτεί τη δύναμή του. Να γυρίσει την πλάτη στα αστικά κόμματα, που με την πολιτική τους τον ματώνουν καθημερινά και την ίδια στιγμή στρώνουν τον δρόμο για το πολεμικό σφαγείο».

«Ζήτω η 9η Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών!»«Κρατάμε άσβεστη τη μνήμη των λαών που αγωνίστηκαν, των παρτιζάνων, του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ στη χώρα μας και του Κόκκινου Στρατού, που τσάκισε τον ναζισμό - φασισμό στη φωλιά του και ύψωσε το επαναστατικό λάβαρο στο Ράιχσταγκ», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στον σοσιαλισμό» και προσθέτει: «Σήμερα που η ελληνική κυβέρνηση, με τη συμφωνία όλων των αστικών κομμάτων, μπλέκει με όλους τους τρόπους την Ελλάδα όλο και πιο βαθιά και ενεργά στη συμμετοχή στα μέτωπα του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Σήμερα οι λαοί έχουμε έναν δρόμο. Συμμετέχουμε στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, ορθώνουμε τείχος στα σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ - αστικών κυβερνήσεων, που αιματοκυλούν τους λαούς και ξαναζεσταίνουν το αυγό του φιδιού».

Συνεχίζεται η δραστηριότητα από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ

Αύριο Σάββατο:

-- Στις 7 μ.μ. οι Οργανώσεις Νέας Φιλαδέλφειας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλούν στην πλατεία Πατριάρχου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θα μιλήσει η Τούλα Μητσέα, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

-- Στις 5 μ.μ. η ΚΟΒ Νέας Ιωνίας Βόλου του ΚΚΕ και το αντίστοιχο Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν ιστορικό περίπατο στη Νέα Ιωνία, από την πλατεία της ΕΠΟΝ (συμβολή Ειρήνης - Καραμπατζάκη).

Τη Δευτέρα 13 Μάη:

-- Στις 7.30 μ.μ. οι ΚΟ Καλλιθέας του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλούν στην πλατεία Δαβάκη. Θα μιλήσουν ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, και η Ρούλα Ελευθεριάδου, στέλεχος του ΚΚΕ, πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθήνας και μέλος του ΓΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ. η ΚΟ Ασπρων Χωμάτων - Ρέντη Αττικής του ΚΚΕ καλεί στην πλατεία Παλαιού Βυρσοδεψείου. Θα μιλήσει η Κλειώ Χριστοπούλου, υποψήφια ευρωβουλευτής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ