Παρασκευή 10 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
9Η ΜΑΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ
Μαζικοί φορείς τιμούν τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης

Την 9η Μάη τιμούν και μαζικοί φορείς, μεταξύ αυτών η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), που σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων:

«79 χρόνια από τη μέρα που η σημαία με το σφυροδρέπανο κυμάτισε στο Ράιχσταγκ, το ενδεχόμενο ενός νέου γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου έχει μπει για τα καλά στην ημερήσια διάταξη. Η κλιμάκωση της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία και το ευρασιατικό μπλοκ, το ξεκλήρισμα του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - τρομοκράτη Ισραήλ, οι νέες εστίες πολέμου στη Μέση Ανατολή, στην Ερυθρά Θάλασσα και στα Βαλκάνια, η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και στην Ανατ. Μεσόγειο, προειδοποιούν για μεγάλους κινδύνους.

Ο λαός μας έχει συμφέρον να εμπιστευτεί τη δύναμή του. Να γυρίσει την πλάτη στα αστικά κόμματα, που με την πολιτική τους τον ματώνουν καθημερινά και την ίδια στιγμή στρώνουν τον δρόμο για το πολεμικό σφαγείο».

«Ζήτω η 9η Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών!»«Κρατάμε άσβεστη τη μνήμη των λαών που αγωνίστηκαν, των παρτιζάνων, του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ στη χώρα μας και του Κόκκινου Στρατού, που τσάκισε τον ναζισμό - φασισμό στη φωλιά του και ύψωσε το επαναστατικό λάβαρο στο Ράιχσταγκ», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στον σοσιαλισμό» και προσθέτει: «Σήμερα που η ελληνική κυβέρνηση, με τη συμφωνία όλων των αστικών κομμάτων, μπλέκει με όλους τους τρόπους την Ελλάδα όλο και πιο βαθιά και ενεργά στη συμμετοχή στα μέτωπα του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Σήμερα οι λαοί έχουμε έναν δρόμο. Συμμετέχουμε στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, ορθώνουμε τείχος στα σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ - αστικών κυβερνήσεων, που αιματοκυλούν τους λαούς και ξαναζεσταίνουν το αυγό του φιδιού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ