Παρασκευή 10 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
9Η ΜΑΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ
ΡΩΣΙΑ
Για άλλη μια φορά έκρυψαν το Μαυσωλείο του Λένιν

Σκαλωσιές για να κρυφτεί το Μαυσωλείο του Λένιν κατά τη διάρκεια της χτεσινής παρέλασης στη Μόσχα
Σκαλωσιές για να κρυφτεί το Μαυσωλείο του Λένιν κατά τη διάρκεια της χτεσινής παρέλασης στη Μόσχα
Οι ρωσικές αρχές, την ώρα που προσπαθούν να καπηλευτούν την Αντιφασιστική Νίκη, να ταυτίσουν τη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία με τη Σοβιετική Ενωση, για άλλη μια φορά φρόντισαν να αλλοιώσουν την Κόκκινη Πλατεία, στήνοντας μεγάλες σκαλωσιές με γιγαντοπανό για να κρύψουν το Μαυσωλείο του Λένιν, κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την Αντιφασιστική Νίκη.

Οι ισχυροί συμβολισμοί δεν ενοχλούν μόνο στην Ουκρανία, όπου «καλπάζουν» ο αντικομμουνισμός και ο αντισοβιετισμός, αλλά και στη Ρωσία, όπου προωθείται και εκεί πότε η ιστορική καπηλεία και πότε η ιστορική αναθεώρηση.

Ετσι μετά από τα διάφορα μνημεία που σηκώνονται δίπλα στα υπάρχοντα αντιφασιστικά για εκπροσώπους της ρωσικής αστικής τάξης, που συνεργάστηκαν με τους ναζί, όπως είναι π.χ. το μνημείο για τον Π. Κρασνόφ, εμφανίστηκε σε κεντρικό κρατικό πανεπιστήμιο της Μόσχας «Ανώτατη Πολιτική Σχολή», που φέρει το όνομα του θεμελιωτή του ρωσικού φασισμού, Ιβάν Ιλίν. Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις στους πανεπιστημιακούς κύκλους της Ρωσίας και γίνονται κινητοποιήσεις με το σύνθημα «Εξω οι φασίστες από τις σχολές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ