Παρασκευή 10 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κοροϊδία και χρεοκοπημένες αυταπάτες από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

«Χρεοκοπημένες αυταπάτες με μπόλικες δόσεις κοροϊδίας μοίρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζει η Επιτροπή Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της με αφορμή την τριήμερη επίσκεψη του Στ. Κασσελάκη στην Ηπειρο, από την Τρίτη μέχρι χθες.

Ο Στ. Κασσελάκης επισκέφτηκε και τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου και με αναφορές σε «νέο πολιτικό μοντέλο», καθώς και βαφτίζοντας το lifestyle «νέα σχέση πολιτικών και πολιτών», επιδίωξε να αποκρύψει τη στρατηγική σύμπλευση του κόμματός του με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα.

Από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας εμφανίστηκε ως υπερασπιστής της δημόσιας περιουσίας, προκρίνοντας την «παραχώρηση» των δημόσιων υποδομών σε ιδιώτες, αντί της πλήρους ιδιωτικοποίησης που προκρίνει η κυβέρνηση της ΝΔ. «Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ αμετανόητος εμμένει στην άλλη αντιλαϊκή όψη της "απελευθέρωσης" των Μεταφορών, στρατηγικής κατεύθυνσης της ΕΕ, που οδήγησε στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών», τονίζει η ΕΠ Ηπείρου.

Οσο για τις αναφορές του Στ. Κασσελάκη από το Νοσοκομείο Πρέβεζας για «ΕΣΥ χωρίς ΣΔΙΤ και απογευματινά», μόνο ως κοροϊδία μπορούν να εκληφθούν από ένα κόμμα που έχει σημαία του τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία. Αντίστοιχα, με ανέξοδες υποσχέσεις προς τους αγρότες στην Αρτα για κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, επιδίωξε να αποκρύψει την κατά γράμμα υλοποίηση της στρατηγικής της ΕΕ στον αγροτικό τομέα, και από το δικό του κόμμα όταν ήταν κυβέρνηση. Στη συνέχεια επανέφερε τα γνωστά φούμαρα για «ανασχεδιασμό την Κοινής Αγροτικής Πολιτικής», κάτι που αναπαράγεται από όλα τα αστικά κόμματα, στην προσπάθειά τους να αποσιωπήσουν ότι δεν αλλάζει η ουσία της στρατηγικής της ΕΕ, που είναι το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών, για να συγκεντρωθεί η αγροτική παραγωγή σε λιγότερα χέρια.

Στα Γιάννενα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από συναντήσεις του με τον δήμαρχο της πόλης και το τοπικό Επιμελητήριο, ανέφερε ότι βρήκε ένα πρότυπο «αποκεντρωμένης ανάπτυξης» που θα μπορούσε να μεταφερθεί και σε άλλες πόλεις, αποσιωπώντας ότι μόνοι κερδισμένοι από αυτό είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενώ για τους εργαζόμενους σημαίνει ανάμεσα σε άλλα εκτόξευση του κόστους κατοικίας και εγκατάλειψη των σχολικών υποδομών, τονίζει η ανακοίνωση.

«"Κοινωνική αντιπολίτευση" μπορεί να κάνει μόνο ο οργανωμένος λαός που αψηφά τις πολιτικές της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν», τονίζει η Οργάνωση του ΚΚΕ σχολιάζοντας της αναφορές του Στ. Κασσελακη ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση θα γίνει κοινωνική αντιπολίτευση και κοινωνικό ρεύμα, θα αλλάξουμε τη χώρα».

«Τώρα προέχει να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της βάρβαρης πολιτικής, που και ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί. Σε αυτήν την κατεύθυνση, ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ και στην Ευρωβουλή θα σημάνει πιο δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση σε αυτήν τη βάρβαρη πολιτική, πιο δυνατός ο λαός στον αγώνα για να πληρώσει το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Και επί Γης... κοροϊδία(2024-05-09 00:00:00.0)
Οι «μάγοι με τα δώρα» ανάμεσα σε Λάσκαρη και Μπάιντεν(2023-12-16 00:00:00.0)
Αλληλοκατηγορίες για το ποιος «σπρώχνει» σε διάσπαση(2023-10-25 00:00:00.0)
Μπαράζ διαγραφών και αποχωρήσεων(2023-10-24 00:00:00.0)
Ξαναμοιράζουν την τράπουλα εν μέσω αποχωρήσεων, παραιτήσεων και καταγγελιών(2023-09-27 00:00:00.0)
Κάλπικη κριτική για μέτρα που ψήφισε, στήριξε, εφάρμοσε(2015-11-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ