Παρασκευή 10 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
«Επιθεωρεί» τις διαλυμένες δομές Υγείας

«Επιθεώρηση» στο εμπορευματοποιημένο και σμπαραλιασμένο δημόσιο σύστημα Υγείας έκανε χτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος το νοσοκομείο «Αττικόν», το μοναδικό νοσοκομείο που έχει απομείνει στη Δυτική Αθήνα.

Εκεί, από το νοσοκομείο των αμέτρητων ράντζων μετά από κάθε εφημερία, των κλειστών χειρουργικών αιθουσών και των τραγικών ελλείψεων προσωπικού, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να εξωραΐσει την πολιτική της κυβέρνησής του και της ΕΕ. Πιο συγκεκριμένα επικαλέστηκε τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης που κατευθύνονται σε μερικές ανακαινίσεις νοσοκομείων ύστερα από 10ετίες διάλυσης, με «αντάλλαγμα» τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της Υγείας - πανάκριβου εμπορεύματος.

Το ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη

Σε σχόλιό του για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο «Αττικόν», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν επισκέφτηκε το νοσοκομείο "Αττικόν" για να δώσει λύση στις εξευτελιστικές συνθήκες νοσηλείας σε ράντζα στους διαδρόμους, στις τεράστιες λίστες αναμονής για ένα τακτικό ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, για να ανοίξουν οι 7 από τις 14 χειρουργικές αίθουσες που είναι κλειστές, για να προσληφθεί νοσηλευτικό προσωπικό που τραβάει το κουπί στη "ναυαρχίδα" του ΕΣΥ ή για να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι που είναι προ της απόλυσης. Το επισκέφτηκε για να διαφημίσει την ΕΕ, που ούτε δεκάρα τσακιστή δεν δίνει για αυτά, αλλά αντίθετα συνδιαμορφώνει με την ελληνική κυβέρνηση το "νέο ΕΣΥ" που θα αποτελείται από τα παλιά σάπια υλικά της εμπορευματοποίησης, της ιδιωτικοποίησης, της πληρωμής και της ταλαιπωρίας των ασθενών, των πενιχρών μισθών και της ελαστικής απασχόλησης των υγειονομικών. Ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και αγώνας στον δρόμο, για να κατακτήσουμε την υγεία που δικαιούται ο λαός μας τον 21ο αιώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ