ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Μάη 2024
Σελ. /32
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΙΣΡΑΗΛ
Κλιμακώνεται το ισραηλινό έγκλημα στη Γάζα με επίκεντρο τη Ράφα

Ξεπέρασαν τους 35.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές επιθέσεις

Copyright 2024 The Associated

Με τις πλάτες των ΗΠΑ και άλλων «συμμάχων», το Ισραήλ κλιμακώνει τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, με τον κατοχικό στρατό να κλιμακώνει τις επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς σε όλο τον παλαιστινιακό θύλακα, με επίκεντρο τη διεύρυνση των δολοφονικών επιχειρήσεων στη νότια πόλη Ράφα.

Πάνω από 360.000 άμαχοι εκτοπισμένοι (από τους περίπου 1,5 εκατομμύριο που είχαν φτάσει να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Ράφα) έχουν ήδη αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την πόλη χωρίς να έχουν πού να πάνε στην ισοπεδωμένη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς κανένα ασφαλές μέρος από τις φονικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού, ο οποίος χτες δεν δίστασε να επιτεθεί και σε όχημα του ΟΗΕ, σκοτώνοντας άλλον έναν υπάλληλό του.

Χτες, 220ή μέρα των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα, οι νεκροί Παλαιστίνιοι έφτασαν τους 35.091 και οι τραυματίες τους 78.827.

Δολοφονική ισραηλινή επίθεση σε όχημα του ΟΗΕ

Αναφορικά με τη νέα ισραηλινή επίθεση εναντίον εργαζομένων του ΟΗΕ, όπως έγινε γνωστό, όχημα του Τμήματος Ασφαλείας του Οργανισμού (United Nations Department of Safety and Security), το οποίο έφερε τη σημαία των Ηνωμένων Εθνών και άλλα ευδιάκριτα χαρακτηριστικά, δέχθηκε πυρά από Ισραηλινούς στρατιώτες ενώ κατευθυνόταν προς το Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο στη Ράφα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας υπάλληλος του ΟΗΕ και να τραυματιστεί άλλος ένας.

Η επίθεση καταδικάστηκε από τον Φαρχάν Χακ, αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του γγ του ΟΗΕ, που απαίτησε τη διενέργεια «εξονυχιστικής έρευνας». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι από τον περασμένο Οκτώβρη έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 190 υπάλληλοι του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας.

Η εν ψυχρώ επίθεση στο αυτοκίνητο υπηρεσίας του ΟΗΕ έγινε γνωστή το απόγευμα, παράλληλα με την πληροφορία ότι τραυματίστηκαν και άλλοι υπάλληλοι του ΟΗΕ σε περιοχή της νότιας Γάζας, δίχως να γίνουν γνωστά άμεσα περισσότερα στοιχεία.

Σφοδρές μάχες καθώς συνεχίζεται η αντίσταση στον εισβολέα

Ιδιαίτερα δραματική είναι η κατάσταση στη Ράφα, όπου οι άμαχοι εξακολουθούν να εγκαταλείπουν την περιοχή με κάθε μέσο: Με τα πόδια, με γαϊδουράκια, με αυτοκίνητα, τρίκυκλα...

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), ως χτες, μια βδομάδα μετά την έναρξη χερσαίας επίθεσης στη Ράφα, είχαν εγκαταλείψει την πόλη πάνω από 360.000 άμαχοι.

Δόθηκε επίσης εντολή εκκένωσης στο κουβεϊτιανό Νοσοκομείο της Ράφα, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να είναι σε απόγνωση καθώς αδυνατούν να απομακρύνουν κατάκοιτους ασθενείς και τραυματίες, αφού δεν υπάρχει κανένα μέρος για την ασφαλή παραμονή και περίθαλψή τους...

Την ίδια ώρα, παρά τις εντεινόμενες επιθέσεις του ισραηλινού κατοχικού στρατού, συνεχίζεται με αποφασιστικότητα η αντίσταση στον εισβολέα.

Ετσι, τα τελευταία 24ωρα, ο κατοχικός στρατός αναγκάζεται να επιστρέψει σε περιοχές που υποτίθεται πως είχε «καθαρίσει» από μαχητές των παλαιστινιακών οργανώσεων, στις οποίες διεξάγονται ξανά σκληρές μάχες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο προσφυγικός καταυλισμός Τζαμπαλίγια στη βόρεια Γάζα, όπου στάλθηκαν χτες νέες ενισχύσεις του ισραηλινού κατοχικού στρατού σε στρατιώτες και δεκάδες άρματα μάχης, καθώς μαίνονται τα τελευταία 24ωρα σφοδρές συγκρούσεις.

Μόνο χτες το απόγευμα, σε μερικές ώρες, αναφέρθηκαν τουλάχιστον 5 Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίες από συγκρούσεις.

Σε ένα τέτοιο φόντο, οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ της Χαμάς ανακοίνωσαν χτες ότι έχασαν κάθε επαφή με τους μαχητές που φρουρούσαν 4 Ισραηλινούς ομήρους εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών του τελευταίου δεκαημέρου. Μεταξύ των τεσσάρων είναι ο 23χρονος Αμερικανοϊσραηλινός Χερς Γκόλντμπεργκ - Πόλιν, που εμφανίστηκε με ακρωτηριασμένο το αριστερό του χέρι σε βίντεο που είχε δώσει στη δημοσιότητα η Χαμάς στα τέλη Απρίλη.

Νέα επίθεση Ισραηλινών «διαδηλωτών» σε κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας

Μετά από τόσες μέρες που κρατά κλειστό το συνοριακό πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο, με τραγικές συνέπειες για τον Παλαιστινιακό λαό, το κράτος - δολοφόνος ανακοίνωσε ότι άνοιξε τάχα ένα νέο πέρασμα, το «Δυτικό Ερέζ», στη βόρεια Γάζα, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, με σκοπό τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η βοήθεια βέβαια εξακολουθεί να προωθείται στην περιοχή με το σταγονόμετρο, εντείνοντας το δράμα της επιβίωσης για περίπου 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιους. Χαρακτηριστικά, αξιωματούχοι του ΟΗΕ τόνισαν πως οι παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στον θύλακα έχουν σχεδόν παραλύσει από τις 6 Μάη...

Αργότερα χτες οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν μόλις 4 άτομα από ορδή δεκάδων Ισραηλινών «διαδηλωτών» που επιτέθηκαν σε κομβόι οχημάτων τα οποία μετέφεραν βοήθεια προς τη Γάζα και λεηλάτησαν ό,τι μπόρεσαν.

Προς «διευκόλυνση» του ξεριζωμού στη Δυτική Οχθη

Το ίδιο διάστημα οι επιθέσεις του ισραηλινού στρατού και Εβραίων εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη συνεχίζονται καθημερινά, επιδεινώνοντας δραματικά τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους.

Ο στρατός συνεχίζει καθημερινά τις εισβολές σε πόλεις και χωριά, αναγκάζοντας κάποιους από τους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους Παλαιστίνιους να αναζητήσουν λαθραία δουλειά ή στο Ισραήλ ή σε εποικισμούς κατεχόμενης γης ή να φύγουν για το εξωτερικό.

Παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ εμφανίζονται πρόθυμες να «διευκολύνουν» την κατάσταση, δίνοντας βίζα (άδεια παραμονής και εργασίας) ειδικά σε νεαρούς Παλαιστίνιους, συμβάλλοντας στον ξεριζωμό της νέας γενιάς από τη Δυτική Οχθη...

Αποδοκιμασίες κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου

Στο Ισραήλ εντείνονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις, με κύριο αίτημα να υπάρξει άμεσα συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων, για την απελευθέρωση δεκάδων Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.

Χτες, μέρα που γιορτάζεται στο Ισραήλ ως μέρα μνήμης Ισραηλινών πεσόντων σε πεδία συγκρούσεων, αποδοκιμάστηκαν πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης.

Ανάμεσα στους υπουργούς που αποδοκιμάστηκαν έντονα με συνθήματα υπέρ της παραίτησής του από την κυβέρνηση ήταν ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων και υπουργός Αμυνας, νυν υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου που συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων της κυβέρνησης πολέμου, Μπ. Γκαντς.

Αποδοκιμάστηκε επίσης και ο πρωθυπουργός, Μπ. Νετανιάχου, στην κεντρική επίσημη εκδήλωση στο μεγάλο κοιμητήριο πεσόντων στο όρος Χερτζλ της Δυτικής Ιερουσαλήμ, όπου αρκετοί πολίτες από το πλήθος τού φώναξαν: «Μας πήρες τα παιδιά μας!».

Ενα μεγάλο μέρος του πλήθους αποχώρησε από την εκδήλωση κατά την έναρξη ομιλίας του πρωθυπουργού. Ο Νετανιάχου, στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το διακύβευμα του πολέμου είναι αυτό: Είτε εμείς, το Ισραήλ, είτε αυτοί, τα τέρατα της Χαμάς».

ΗΠΑ - ΙΣΡΑΗΛ
Αλλεπάλληλες επαφές για τους «όρους» και το «σχέδιο» της σφαγής στη Γάζα

Αλλεπάλληλες επαφές για τους «όρους» και το «σχέδιο» των εντεινόμενων δολοφονικών επιθέσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, όπως και για την «επόμενη μέρα» στην περιοχή, πραγματοποιούν οι κυβερνήσεις ΗΠΑ και Ισραήλ, με την Ουάσιγκτον να συνεχίζει την πολύμορφη στήριξή της στο κράτος - δολοφόνο.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Αντ. Μπλίνκεν, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στο αμερικανικό δίκτυο ΝBC είπε ότι το σχέδιο που εξετάζει επί του παρόντος το Ισραήλ αναφορικά με τη χερσαία επίθεση Ράφα «κινδυνεύει να προκαλέσει τεράστια καταστροφή στον άμαχο πληθυσμό χωρίς να επιλυθεί το πρόβλημα» - την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Μπάιντεν εμφανίζεται να υποστηρίζει δήθεν «στοχευμένες» επιθέσεις στη νότια πόλη της Γάζας.

«Θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν χιλιάδες ένοπλα μέλη της Χαμάς» ακόμα και με μια επέμβαση στη Ράφα, συνέχισε ο Μπλίνκεν, επισημαίνοντας ότι ήδη δυνάμεις της παλαιστινιακής οργάνωσης ανασυντάσσονται στη βόρεια Γάζα, αλλά και στη νότια πόλη Χαν Γιούνις.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες επαφές που είχε στο Ισραήλ, ανέφερε ότι «μιλήσαμε μαζί τους για να βρούμε έναν πολύ καλύτερο τρόπο ώστε να επιτύχουμε ένα βιώσιμο αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς δε αν συμφωνεί με τον πρόσφατο ισχυρισμό του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου ότι από τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στη Γάζα σκοτώθηκαν «14.000 τρομοκράτες και 16.000 πολίτες», ο Μπλίνκεν παραδέχτηκε ότι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα περισσότεροι άμαχοι από ό,τι μαχητές της Χαμάς.

Και έσπευσε να καλύψει τις ισραηλινές θηριωδίες, λέγοντας πως αυτό είναι «μία εκτίμηση» και πως απαιτούνται ακόμα «περισσότερες έρευνες από την κυβέρνηση Μπάιντεν» για να καταλήξει «σε οριστικά συμπεράσματα»...

Το Σάββατο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δημοσιοποίησε έκθεση που αναφέρθηκε τάχα «επικριτικά» στη συμπεριφορά του Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα, αλλά δεν ξεχώρισε κάποια συγκεκριμένη «παραβίαση» του «διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου» που θα μπορούσε να δικαιολογήσει μια καθολική απαγόρευση στην αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ...

Κατά τα λοιπά, στην έκθεσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει ότι έχει λάβει αναφορές από αρκετές αξιόπιστες πηγές (υπηρεσίες του ΟΗΕ και ΜΚΟ) για πιθανές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις.

Πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ: «Δεν έχει αλλάξει κάτι στη σχέση μας»...

Σε αυτό το σκηνικό, επιβεβαιώθηκε χτες το βράδυ η είδηση ότι επανέρχεται στο Ισραήλ για επίσκεψη ο διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM), στρατηγός Μ. Κουρίλα.

Χτες ο Αμερικανός πρέσβης στο Ισραήλ, Τζακ Λιου, ξεκαθάρισε ότι η καθυστέρηση ορισμένων χιλιάδων βομβών και πυρομαχικών στο κράτος - δολοφόνο αφορά μόλις «το 1% της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας». Εξήγησε δε ότι «παρά τις εντάσεις, δεν υπάρχουν θεμελιώδεις αλλαγές στις διμερείς σχέσεις».

Μιλώντας στο ισραηλινό «Κανάλι 12», ο Αμερικανός πρέσβης πρόσθεσε ότι «είναι λάθος να σκεφτόμαστε πως έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό στην σχέση αυτή».

Τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ αντιλαμβάνονται, «από τη δική τους εμπειρία σε δύσκολους πολέμους, πως η εξάλειψη κάποιου είναι κάτι διαφορετικό από το να μη συνιστά πλέον απειλή (...) Η πρόκληση πλέον είναι να περιορίσουμε τη Χαμάς στο σημείο όπου δεν θα αποτελεί πλέον απειλή».

Νωρίτερα ο Αμερικανός Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα, Λ. Γκρέιαμ, προσκάλεσε το Ισραήλ να κάνει ό,τι χρειάζεται στη Γάζα για να κερδίσει «τον υπαρξιακό πόλεμο με τη Χαμάς, όπως οι ΗΠΑ δικαιολόγησαν τη ρίψη ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι» στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου!

Διαβουλεύσεις στο Κατάρ

Δεδομένου ότι το παζάρι στο Κάιρο για μια συμφωνία εκεχειρίας και ανταλλαγή κρατουμένων έχει ατονήσει, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επανέλαβε προχτές τον ισχυρισμό ότι η προσωρινή κατάπαυση πυρός μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μόλις η Χαμάς αφήσει ελεύθερους τους ομήρους.

Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Χαμάς, που καταδίκασε τη δήλωση Μπάιντεν, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «οπισθοδρόμηση σε σχέση με τα αποτελέσματα του τελευταίου γύρου διαπραγματεύσεων». Παράλληλα η Χαμάς υπογράμμισε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου «εκβίασε τον εκτροχιασμό» των συνομιλιών, με την επίθεση στη Ράφα.

Την Κυριακή μετέβη στο Κατάρ ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών Ιμπραχίμ Καλίν, συναντώντας τον πολιτικό αρχηγό της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια. Η συνάντηση έγινε στην Ντόχα και, σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικές πηγές ασφαλείας, ο Καλίν συζήτησε με τον Χανίγια τις τελευταίες πρωτοβουλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Την Κυριακή η Αίγυπτος και τη Δευτέρα τα Νησιά Μαλδίβες (στον Ινδικό Ωκεανό) ανακοίνωσαν ότι υποστηρίζουν την προσφυγή της Νότιας Αφρικής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά του Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα. Η αιγυπτιακή κυβέρνηση εξήγησε ότι επέλεξε αυτήν την κίνηση «υπό το φως της επιδείνωσης του εύρους των ισραηλινών επιθέσεων εναντίον Παλαιστινίων αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας» και ανέδειξε «τη συστηματική στοχοποίηση αμάχων και καταστροφής υποδομών», που «εξωθεί τους Παλαιστίνιους σε εκτοπισμό και ξεριζωμό».

Τέλος, προχτές ανακοινώθηκε ότι αποφασίστηκε η χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, ύψους άνω των 2 δισ. δολαρίων, στο πλαίσιο συνδιάσκεψης διεθνών δωρητών που διοργάνωσε στο Κουβέιτ ο «Διεθνής Ισλαμικός Φιλανθρωπικός Οργανισμός» (IICO).

ΛΙΒΑΝΟΣ - ΥΕΜΕΝΗ
Ενταση ισραηλινών επιδρομών και αντίποινα

Καθώς συνεχίζονται οι ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο, άμεση είναι η απάντηση των μαχητών της Χεζμπολάχ. Η λιβανέζικη οργάνωση ανακοίνωσε ότι χτύπησε στρατιωτικές θέσεις στο βόρειο Ισραήλ, στοχεύοντας με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενου πυραύλου «ένα άρμα μάχης Merkava το οποίο έβγαινε από το στρατόπεδο του Γιφτάχ». Σημείωσε ακόμα ότι αφού το χτύπησαν κατά μέτωπο τραυμάτισαν τεσσάρες Ισραηλινούς στρατιώτες.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τον τραυματισμό τεσσάρων στρατιωτών και ανακοίνωσε ότι «ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος προερχόμενο από τον Λίβανο» συνετρίβη στην περιφέρεια Ζαρίτ στο βόρειο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα, χωρίς να αναφερθεί σε θύματα.

Σε επτά μήνες διασυνοριακής βίας έχουν χάσει τη ζωή τους 410 άνθρωποι στον Λίβανο, στην πλειονότητά τους μαχητές της Χεζμπολάχ, αλλά και 79 άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP.

Στην ισραηλινή πλευρά 14 στρατιώτες και 9 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό, ενώ η βία αυτή έχει οδηγήσει στον εκτοπισμό δεκάδων χιλιάδων αμάχων στις δύο πλευρές των συνόρων.

Κατάρριψη drone των Χούθι από τις ΗΠΑ

Την Κυριακή αμερικανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν εναντίον τους από περιοχές που ελέγχουν οι Χούθι στην Υεμένη.

Σε ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού αρμόδιας για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM) αναφέρεται ότι «γύρω στις 8.45 μ.μ. της 10ης Μάη οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούθι εκτόξευσαν μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAS) προς τον Κόλπο του Αντεν από περιοχές τις οποίες ελέγχουν στην Υεμένη». «Συμμαχικό αεροσκάφος αναχαίτισε επιτυχώς το UAS που εκτόξευσαν οι Χούθι», υπογραμμίζεται.

Από τον περασμένο Νοέμβρη οι Χούθι εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων συμφερόντων του Ισραήλ και των συμμάχων του στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Αντεν, ζητώντας τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα. Ταυτόχρονα απαντούν σε πλήγματα εναντίον θέσεών τους στη Υεμένη από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, τα οποία γίνονται όλο και πιο συχνά.

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Δολοφονία στελέχους του DFLP από το Ισραήλ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σκοτώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το μέλος του ΠΓ του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP), Ταλάλ Αμπού Ζαρίφα, ενώ ηγούνταν της αντίστασης ενάντια στον ισραηλινό κατοχικό στρατό στη συνοικία αλ Σάμπρα, στην πόλη της Γάζας.

Στην ίδια επιδρομή σκοτώθηκαν κι άλλοι μαχητές του Δημοκρατικού Μετώπου Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης, μεταξύ των οποίων ο διοικητής των «Δυνάμεων του Μάρτυρα Αλ-Κασίμ», M. Χαμάμι.

Το DFLP υπογραμμίζει ότι ο Ταλάλ Αμπού Ζαρίφα «αφιέρωσε τα νιάτα και τη ζωή του στον αγώνα του λαού του υπό το DFLP, αφότου εντάχθηκε σε αυτό όταν ήταν ακόμη φοιτητής στην Αλγερία».

Σε ανακοίνωση για τη δολοφονία του στελέχους του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης από το Ισραήλ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη γενοκτονία που διεξάγουν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη και ιδιαίτερα στη Λωρίδα της Γάζας.

Καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό τη σημερινή δολοφονία του μέλους του ΠΓ του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης Ταλάλ Αμπού Ζαρίφα, από τις δυνάμεις κατοχής σε ανατολική συνοικία της πόλης της Γάζας, καθώς πρωτοστατούσε με άλλους συντρόφους του στην απόκρουση των ισραηλινών εισβολέων.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό και τη νεολαία να ενισχύσουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό ως τη δικαίωση της πάλης του! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ