ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Μάη 2024 - Κυριακή 19 Μάη 2024
Σελ. /40
Το Σάββατο 18 Μάη στην πλατεία Κοραή η μεγάλη συγκέντρωση στον Πειραιά

Στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Ετοιμες και επί ποδός βρίσκονται οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον Πειραιά για τη μεγάλη συγκέντρωση το Σάββατο 18 Μάη στην πλατεία Κοραή, όπου στις 8 μ.μ. θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα χαιρετίσει ο Μάρκος Μπεκρής, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Η συγκέντρωση αποτελεί σταθμό στο μεγάλο πολιτικό άνοιγμα που είναι σε εξέλιξη και θα ενταθεί ακόμη περισσότερο, ενώ όλα τα μηνύματα δείχνουν ότι μπορεί να ξεχωρίσει για τη μαζικότητά της.

Το κάλεσμα για πιο δυνατό ΚΚΕ βρίσκει μεγάλη απήχηση σε δεκάδες χώρους δουλειάς του Πειραιά, στο λιμάνι, στις προβλήτες της COSCO, στα καράβια, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα και αλλού, στις εργατικές - λαϊκές συνοικίες όλων των δήμων του Πειραιά. Αισιόδοξο ήταν το στίγμα και από την πολύ πετυχημένη σύσκεψη που διοργάνωσε η ΤΟ Πειραιά με εργατικά σωματεία και φορείς της Β' Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, όπου μίλησε ο Δ. Κουτσούμπας, με τη συμμετοχή εκλεγμένων από 60 και πλέον σωματεία και φορείς.

Με ακόμη περισσότερη ορμή, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, φίλοι και οπαδοί προπαγανδίζουν μέχρι τελευταία στιγμή τη συγκέντρωση, απευθύνουν πρόσκληση άνθρωπο τον άνθρωπο, στολίζουν όλη την πόλη απ' άκρη σ' άκρη, με σκοπό το απόγευμα του Σαββάτου να «βουλιάξει» η πλατεία Κοραή από εργαζόμενους, ανθρώπους του μόχθου, γυναίκες, νέους και νέες.

«Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να είναι στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Πειραιά, να ακούσουν από "πρώτο χέρι" τις θέσεις, την πρόταση του ΚΚΕ σε αυτήν την πολύ κρίσιμη περίοδο», αναφέρει σε δήλωσή του ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά και βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Πειραιά.

Και προσθέτει: «Σε μια περίοδο με την ακρίβεια να σαρώνει, την απαράδεκτη κατάσταση στην Υγεία, ανοιχτά δύο μέτωπα του πολέμου, σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, με ολοένα και πιο βαθιά τη συμμετοχή της Ελλάδας, χρειάζεται το ΚΚΕ να δυναμώσει, τόσο εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, όσο και εκεί που ανατρέπονται».

Ομιλίες υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ

Σάββατο 18 Μάη

-- Στις 7 μ.μ. οι ΚΟ Σαρωνικού καλούν στην κεντρική πλατεία Καλυβιών. Θα μιλήσουν ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ, και η Ιωάννα Κολοβού.

-- Στις 7 μ.μ. οι ΚΟ Πατησίων καλούν στην πλατεία Αγίας Βαρβάρας. Θα μιλήσουν ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του Κόμματος και εκ νέου υποψήφιος, και ο Παναγιώτης Κατίκας.

-- Στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ στις Σέρρες, σε εκδήλωση με θέμα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα μιλήσει ο Ηλίας Κονδύλης.

-- Στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη γυναικών στην καφετέρια «Ευ ζην» στη Σιάτιστα Κοζάνης θα μιλήσει η Τίνα Κουζιάκη.

-- Στις 7.30 μ.μ. οι ΚΟ Ηρακλείου Αττικής καλούν στην πλατεία ΗΣΑΠ. Θα μιλήσουν η Κατερίνα Γεράκη και ο Νίκος Αγγελίδης.

-- Στις 7.30 μ.μ. οι ΚΟ Λυκόβρυσης - Πεύκης καλούν στο εκλογικό περίπτερο Πεύκης (εμπορικό κέντρο ΑΛΚΩ). Θα μιλήσουν η Αφροδίτη Κτενά, βουλευτής του Κόμματος, και η Κωσταντίνα Κούνεβα.

-- Στις 8 μ.μ. στην πλατεία Λιτοχώρου θα μιλήσουν η Σεμίνα Διγενή, βουλευτής του Κόμματος, και ο Κώστας Ιντζές.

-- Στις 8 μ.μ. στην Πρέβεζα, στην παραλία στα δικαστήρια, εκδήλωση με θέμα «Το σχολείο των σύγχρονων αναγκών». Θα μιλήσει ο Τάσος Τόκας.

-- Στις 8 μ.μ. η KΟ Αταλάντης καλούν στο θεατράκι του Αη Γιάννη, σε εκδήλωση με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Θα μιλήσει η Στέλλα Βαλαβάνη.

-- Στις 8 μ.μ. η Τομεακή Επιτροπή Λιβαδειάς καλεί στο Δίστομο (κάτω πλατεία). Θα μιλήσει ο Κώστας Μπασδέκης.

-- Στις 8.30 μ.μ. στα Κανάλια Καρδίτσας θα μιλήσει η Πόπη Μπούτα.

Κυριακή 19 Μάη

-- Στις 11 π.μ. στο καφενείο του Μεσημερίου Θεσσαλονίκης θα μιλήσει ο Κώστας Ιντζές.

-- Ο Ρίζος Μαρούδας θα μιλήσει: Στις 10 π.μ. σε σύσκεψη με αγρότες στο cafe «Davos» στην Αταλάντη. Στις 12 μ. στην πλατεία Ελάτειας. Στις 8 μ.μ. σε σύσκεψη με αγρότες στο cafe «Eleven» στη Λαμία.

-- Στις 7 μ.μ. οι ΚΟ Αλίμου καλούν στο ανοιχτό θέατρο «Μαίρη Αρώνη» (Κλούβα). Θα μιλήσουν η Σεμίνα Διγενή, βουλευτής του Κόμματος στον Νότιο Τομέα Αθηνών, και η Στέλλα Βαλαβάνη.

-- Στις 7 μ.μ. οι ΚΟ Κυψέλης καλούν στο Θεατράκι στη Φωκίωνος Νέγρη. Θα μιλήσουν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και ο Γιώργος Στεφανάκης.

-- Στις 7 μ.μ. οι ΚΟ Ζωγράφου καλούν σε σύσκεψη γονέων στην πλατεία Αγίου Γερασίμου στα Ιλίσια. Θα μιλήσει η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου.

-- Στις 7.30 μ.μ. οι ΚΟ Ραφήνας καλούν στην κεντρική πλατεία Ραφήνας. Θα μιλήσουν ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, η Ελένη Γερασιμίδου και η Βικτωρία Κούτση.

-- Στις 7.30 μ.μ. οι ΚΟ Νέας Σμύρνης καλούν στην πλατεία. Θα μιλήσουν ο Γιώργος Τάτσης και η Κατερίνα Γεράκη.

-- Στις 7 μ.μ. η Τομεακή Επιτροπή Λευκάδας καλεί στο Βαθύ Μεγανησίου. Θα μιλήσει η Δήμητρα Σταματέλου.

-- Στις 7 μ.μ. οι κλαδικές ΚΟΒ Λάρισας καλούν στο Εμπορικό Επιμελητήριο. Θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά.

-- Στις 7.30 μ.μ. στη Φαρκαδόνα Τρικάλων θα μιλήσει η Πόπη Μπούτα.

Δευτέρα 20 Μάη

-- Στις 11 π.μ. συγκέντρωση με συνταξιούχους στον πολυχώρο εκδηλώσεων της «Ιχθυόσκαλας» στην Πάτρα. Θα μιλήσουν οι Δήμος Κουμπούρης και Βαγγέλης Κατσακούλης.

-- Στις 6.30 μ.μ. εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Καλλιτεχνών Αττικής στο θερινό σινεμά «Athenee» (Λευκωσίας και Κνωσού). Θα μιλήσουν η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ, και η Κατερίνα Γεράκη.

-- Στις 7 μ.μ. η Τομεακή Οργάνωση Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής καλεί στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθήνας, στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» (Ακαδημίας 50). Θα μιλήσει ο Γιώργος Στεφανάκης.

-- Στις 7.30 μ.μ. οι κλαδικές ΚΟΒ Τρικάλων καλούν στο Εργατικό Κέντρο. Θα μιλήσει ο Γιάννης Τασιούλας.

-- Στις 8 μ.μ. η Τομεακή Επιτροπή Λιβαδειάς καλεί στην κεντρική πλατεία Ορχομενού. Θα μιλήσει ο Ρίζος Μαρούδας.

-- Στις 8.30 μ.μ. προεκλογική συγκέντρωση στη Λευκάδα, στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει η Δήμητρα Σταματέλου και θα χαιρετίσει η Σεμίνα Διγενή, βουλευτής του Κόμματος.

Το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα

-- Την Κυριακή 19 Μάη στις 08.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» και την δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη.

-- Τη Δευτέρα 20 Μάη στις 13.00 θα συναντηθεί με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας και εκλεγμένους εκπροσώπους των ποντιακών συλλόγων, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.

-- Την Τετάρτη 22 Μάη στις 20.00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Περιστέρι, στην πλατεία Δημαρχείου.

-- Την Πέμπτη 23 Μάη στις 20.00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στον Γέρακα, στην πλατεία.

-- Την Παρασκευή 24 Μάη στις 19.30 θα παρευρεθεί και θα μιλήσει σε σύσκεψη μαζικών φορέων του Αιγάλεω στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγάλεω «Δημήτριος Τρέπας» (Ιερά Οδός 362).

-- Την Κυριακή 26 Μάη στις 11.30 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στον Κολωνό, στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος (Θεατράκι).

ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΕ - TO ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τον μύθο του «κράτους δικαίου» της ΕΕ

Την Τετάρτη 29 Μάη, στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας

Το Τμήμα Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ και η ΤΟ Δικαιοσύνης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ καλούν την Τετάρτη 29 Μάη, στις 7 μ.μ., σε μεγάλη εκδήλωση με θέμα «Ο μύθος του "κράτους δικαίου" της ΕΕ και ο δρόμος για την ανατροπή της αδικίας και της εκμετάλλευσης», με κεντρικό ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Κεντρική ομιλία: Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ

Θεματική εισήγηση από την Κατερίνα Γεράκη, υπεύθυνη της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τα Δικαιώματα των Μεταναστών και Προσφύγων, υποψήφια ευρωβουλευτή: «Οι κατευθύνσεις της ΕΕ και η συνεχόμενη επίθεση στους εργαζόμενους στον χώρο της δικαιοσύνης».

Παρεμβάσεις:

Χριστίνα Σκαλούμπακα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πρόεδρος της ΟΓΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής: «Η πολιτική της ΕΕ περί "ισότητας των φύλων" σημαίνει επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζόμενων γυναικών και μητέρων».

Μαρίνα Λαβράνου, υπεύθυνη του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ: «"Κράτος δικαίου" της ΕΕ: Οι λαϊκές ελευθερίες στο στόχαστρο».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ