ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Μάη 2024
Σελ. /32
ΤΙΝΑ ΚΟΥΖΙΑΚΗ
Σταθερότητα για τον λαό η σταθερότητα στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Περιοδεία στη Φλώρινα πραγματοποίησε η υποψήφια ευρωβουλευτής του Κόμματος

Στις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας, στη Σχολή του ΔΕΔΔΗΕ, στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Φλώρινας περιόδευσε η Τίνα Κουζιάκη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Στις υπηρεσίες Περιφέρειας και δήμου εκφράστηκε η έντονη ανησυχία και αγανάκτηση των εργαζομένων για την έλλειψη προσωπικού και την εντατικοποίηση της εργασίας, για τους μισθούς που δεν φτάνουν, για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και στη συζήτηση που άνοιξε, η Τίνα Κουζιάκη ανέδειξε το αίτιο που δημιουργεί αυτή την κατάσταση, που δεν είναι άλλο από την πολιτική της ΕΕ, που συνδιαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα. Την πολιτική που θέλει ένα Δημόσιο προσαρμοσμένο στις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου, που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως κόστος. Κάλεσε δε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα τους. Η δίκαιη αγανάκτηση και οργή, ανέφερε, δεν μπορεί να απαντηθεί με την αποχή, ούτε με την ψήφο στα κόμματα εκείνα που στήριξαν και στηρίζουν αυτή την πολιτική και στο Ευρωκοινοβούλιο και στην ελληνική Βουλή.

Στον ΔΕΔΔΗΕ, η Τίνα Κουζιάκη κάλεσε τους εργαζόμενους - εκπαιδευόμενους της σχολής να «κλείσουν τα αυτιά τους» στις διακηρύξεις για «σταθερότητα» και «κανονικότητα».

Τόνισε πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την «κανονικότητα» του πολέμου και της πολεμικής εμπλοκής, από τη «σταθερότητα» των καθηλωμένων μισθών, από την «κανονικότητα» να σκοτώνεται στους χώρους δουλειάς ένας εργαζόμενος κάθε 3 μέρες, από τη «σταθερότητα» στην αντιλαϊκή πολιτική της «πράσινης μετάβασης», που κλείνει τον ΑΗΣ Μελίτης κ.ά. Αντίθετα, σημείωσε, «σταθερότητα για τον λαό είναι η σταθερότητα στον αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική, που για τα κέρδη των λίγων θυσιάζει τις ανάγκες του λαού».

Τέλος η υποψήφια του Κόμματος απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, ώστε να βρεθεί όσο πιο ψηλά γίνεται και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, για να μπορέσει ο λαός μας την επόμενη μέρα από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

ΒΟΙΩΤΙΑ
Σε κλίμα αισιοδοξίας για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ οι συγκεντρώσεις σε Δίστομο και Ορχομενό

Σε κλίμα αισιοδοξίας για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη, πραγματοποιήθηκαν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στο Δίστομο και τον Ορχομενό Βοιωτίας, με ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Κώστα Μπασδέκη και Ρίζο Μαρούδα αντίστοιχα.

Στο μαρτυρικό Δίστομο το άνοιγμα της συγκέντρωσης έκανε η Ελισσώ Ιωαννίδου, Γραμματέας της ΚΟ Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Νότης Μαριάς, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στην ομιλία του ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, ανέδειξε την κοινή πολιτική όλων των άλλων κομμάτων που έχει βάση τη στρατηγική της ΕΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως η στήριξή τους στην εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και στη γενοκτονία που συντελείται στην Παλαιστίνη από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ.

Τόνισε επίσης την κοινή τους γραμμή σε μια σειρά ζητήματα όπως η ΚΑΠ, οι εργασιακές σχέσεις, η διαχρονική υποβάθμιση της ΛΑΡΚΟ και κατέληξε ότι το ΚΚΕ είναι η μοναδική επιλογή για να καταδικαστεί η πολιτική της ΕΕ και των άλλων κομμάτων. Στάθηκε ιδιαίτερα στον εμβληματικό αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που μετράει 4,5 ολόκληρα χρόνια, τονίζοντας ότι «στον αγώνα αυτόν, το ΚΚΕ διέθεσε και διαθέτει όλες του τις δυνάμεις» και απευθύνοντας κάλεσμα ενίσχυσης στο ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών στις 9 Ιούνη, υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που σταθερά και αταλάντευτα μπήκε μπροστά στην οργάνωση των αγώνων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως άλλωστε εδώ και δεκαετίες κάνει, υπερασπιζόμενο τα δίκαια των εργαζομένων και του λαού».

Στον Ορχομενό

Στη Βοιωτία βρέθηκε και ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο οποίος συναντήθηκε με αγρότες στον Διόνυσο και στη συνέχεια μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στον Ορχομενό.

Ο Ρίζος Μαρούδας ανέδειξε τη σημασία των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι στην Ευρωβουλή παίρνονται αποφάσεις που είναι καθοριστικές για τη ζωή του λαού, με τη συντριπτική μάλιστα συμφωνία όλων των άλλων κομμάτων, παρά τις εγχώριες «κοκορομαχίες» τους.

Στάθηκε στις μεγάλες κινητοποιήσεις και στα μπλόκα των αγροτών, λέγοντας πως το ΚΚΕ έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση και τον συντονισμό του αγώνα. Ανέδειξε τη συνενοχή όλων των άλλων κομμάτων για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, καθώς «όλοι τους ψήφισαν και στηρίζουν στο Ευρωκοινοβούλιο την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τώρα υποκριτικά δηλώνουν συμπαράσταση στους αγώνες των αγροτών».

Καταλήγοντας κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «το ΚΚΕ στέκεται στη σωστή πλευρά και παλεύει με γνώμονα μόνο τα συμφέροντα του λαού σε όλα τα θέματα, εγχώρια και διεθνή, γι' αυτό όλοι πρέπει να σκεφτούμε ποιος θα είναι δίπλα του την επόμενη μέρα των εκλογών, καθώς όλα τα προβλήματα και οι αντιλαϊκές πολιτικές θα συνεχίζουν να υπάρχουν και να εφαρμόζονται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και στις 10 Ιουνίου».

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να δεχτούν πλήγμα οι διαχειριστές της πολιτικής της ΕΕ

Σχόλιο για την επίσκεψη του πρωθυπουργού

«Η παρουσία του πρωθυπουργού στην περιοχή μας, αν κάτι σηματοδοτεί, είναι η πιο αποφασιστική προώθηση της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, η επίθεση στα δικαιώματα του λαού», τονίζει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην περιοχή.

Επιβεβαίωσε, σημειώνει η ανακοίνωση της ΕΠ, «ότι η ψήφος στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές "θα της δώσει μια παραπάνω ώθηση για να κινηθεί ακόμα πιο γρήγορα στον δρόμο αυτών των μεγάλων αλλαγών" όπως ανέφερε».

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Εχει δίκιο ο πρωθυπουργός ότι η πολιτική της ΕΕ έχει αφήσει το αποτύπωμά της στην περιοχή. Μόνο που το αποτύπωμα αυτό είναι η ενεργειακή φτώχεια, η ανεργία και η μετανάστευση, η καταστροφή του περιβάλλοντος λόγω ανεξέλεγκτης και άναρχης εγκατάστασης ΑΠΕ, το διαλυμένο δημόσιο σύστημα Υγείας, η ερημοποίηση κ.ά.

Η προσπάθεια να παρουσιάσει μια "μαγική εικόνα" για το Μαμάτσειο Νοσοκομείο, το οποίο "επεκτείνεται και εκσυγχρονίζεται", προσκρούει στην άθλια πραγματικότητα που βιώνει ο λαός μας με την υποστελέχωση που έχει οδηγήσει κλινικές στα όριά τους (π.χ. ΜΕΘ, Παιδιατρική κ.ά.). Κρύβει ότι διαμορφώνει υποδομές με χρήματα από τη φοροαφαίμαξη του λαού για να στεγάσει τις ιδιωτικοποιημένες και εμπορευματοποιημένες υπηρεσίες του ΕΣΥ.

Οι διακηρύξεις για ψηφιακούς πίνακες, για ψηφιακό φροντιστήριο όχι μόνο δεν θα βελτιώσουν την κατάσταση για τους μαθητές των εργατικών - λαϊκών οικογενειών αλλά εντάσσονται στην πολιτική μεγαλύτερης διαφοροποίησης των σχολείων και έντασης των ταξικών φραγμών. Η αναφορά δεν είναι τυχαία στην περιοχή μας, που αποτελείται από ορεινό όγκο με πολλές μικρές κοινότητες και μεγάλες αποστάσεις. Στη λογική κόστους - οφέλους σκοπεύουν να απαλλάξουν το κράτος από την ευθύνη να εξασφαλίσει διά ζώσης Εκπαίδευση για τα παιδιά όλου του λαού.

Αποκαλυπτικός ήταν και όσον αφορά τη ΔΕΗ ΑΕ. Υπεραμύνθηκε της πολιτικής που έχει εκτινάξει τα κέρδη των μετόχων της, πάνω στα σμπαράλια των εργασιακών σχέσεων, την ακρίβεια στο ρεύμα κ.ά.

Διαφήμισε τη φθηνή θέρμανση από την έλευση του φυσικού αερίου στη Φλώρινα τη στιγμή που κλείνουν τον σύγχρονο ΑΗΣ Μελίτης, ακυρώνοντας τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση η περιοχή σε φθηνή τηλεθέρμανση.

Οι αναφορές στις αστειότητες με την επιστολή του στην Κομισιόν για την ακρίβεια, βάζοντας "τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα", δεν απαντάνε στις αγωνίες των χιλιάδων εργαζομένων που εργάζονται χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, των βιοπαλαιστών αγροτών που δίνουν τη μάχη για την επιβίωση, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης που τους τσακίζει η φοροαφαίμαξη.

Τα "αποφασιστικά μηνύματα" προς τους γείτονες της Βόρειας Μακεδονίας για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η διαφήμιση του κοινού πολεμικού ταμείου της ΕΕ σηματοδοτούν την πιο αποφασιστική προώθηση των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια, που βάζουν τον λαό μας σε μεγάλους κίνδυνους.

Αν βγαίνει ένα συμπέρασμα, είναι η ανάγκη για αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις προσεχείς ευρωεκλογές, ώστε να δεχτούν πλήγμα η πολιτική της ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ ως σημερινός διαχειριστής των αντιλαϊκών κατευθύνσεών της.

Ο λαός έχει ανάγκη από ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ την ώρα που οι δεσμεύσεις της ΕΕ είναι εδώ, η χώρα μας συμμετέχει σε δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προωθείται η παραπέρα εμπορευματοποίηση Υγείας και Παιδείας ως προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, την ώρα που η οικονομία της ΕΕ μετατρέπεται σε πολεμική φορτώνοντας νέα βάρη στον λαό μας.

Ενα πιο δυνατό ΚΚΕ, που δεν έχει δεσμεύσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους και λόμπι, θα τον ενημερώνει για τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις, θα μπαίνει μπροστά στην οργάνωση των αγώνων του λαού για να αποσπά κατακτήσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για να σπάσουν τα δεσμά της ΕΕ και της εκμετάλλευσης».

ΚΩΣΤΑΣ ΙΝΤΖΕΣ
Περιοδεία στα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας

Το κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ μετέφερε στους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία της Βέροιας και της Νάουσας ο Κώστας Ιντζές, υποψήφιος ευρωβουλευτής, στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους που παλεύουν με την εντατικοποίηση εξαιτίας της υποστελέχωσης και των ελλείψεων σε κρίσιμες υποδομές, τόνισε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος που θα επιστρέψει μετά τις εκλογές στους αγώνες. Ανέδειξε ότι τα προβλήματα που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα είναι αποτέλεσμα των Οδηγιών της ΕΕ που ενσωματώνονται στην εθνική νομοθεσία. Αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τον νέο υγειονομικό χάρτη που θα βάλει ταφόπλακα σε ό,τι απέμεινε από το δημόσιο σύστημα Υγείας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού της Νάουσας, που απέτρεψαν την υποβάθμιση του Νοσοκομείου της πόλης το 2015.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ