Πέμπτη 23 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΒΟΙΩΤΙΑ
Σε κλίμα αισιοδοξίας για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ οι συγκεντρώσεις σε Δίστομο και Ορχομενό

Σε κλίμα αισιοδοξίας για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη, πραγματοποιήθηκαν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στο Δίστομο και τον Ορχομενό Βοιωτίας, με ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Κώστα Μπασδέκη και Ρίζο Μαρούδα αντίστοιχα.

Στο μαρτυρικό Δίστομο το άνοιγμα της συγκέντρωσης έκανε η Ελισσώ Ιωαννίδου, Γραμματέας της ΚΟ Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Νότης Μαριάς, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στην ομιλία του ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, ανέδειξε την κοινή πολιτική όλων των άλλων κομμάτων που έχει βάση τη στρατηγική της ΕΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως η στήριξή τους στην εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και στη γενοκτονία που συντελείται στην Παλαιστίνη από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ.

Τόνισε επίσης την κοινή τους γραμμή σε μια σειρά ζητήματα όπως η ΚΑΠ, οι εργασιακές σχέσεις, η διαχρονική υποβάθμιση της ΛΑΡΚΟ και κατέληξε ότι το ΚΚΕ είναι η μοναδική επιλογή για να καταδικαστεί η πολιτική της ΕΕ και των άλλων κομμάτων. Στάθηκε ιδιαίτερα στον εμβληματικό αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που μετράει 4,5 ολόκληρα χρόνια, τονίζοντας ότι «στον αγώνα αυτόν, το ΚΚΕ διέθεσε και διαθέτει όλες του τις δυνάμεις» και απευθύνοντας κάλεσμα ενίσχυσης στο ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών στις 9 Ιούνη, υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που σταθερά και αταλάντευτα μπήκε μπροστά στην οργάνωση των αγώνων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως άλλωστε εδώ και δεκαετίες κάνει, υπερασπιζόμενο τα δίκαια των εργαζομένων και του λαού».

Στον Ορχομενό

Στη Βοιωτία βρέθηκε και ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο οποίος συναντήθηκε με αγρότες στον Διόνυσο και στη συνέχεια μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στον Ορχομενό.

Ο Ρίζος Μαρούδας ανέδειξε τη σημασία των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι στην Ευρωβουλή παίρνονται αποφάσεις που είναι καθοριστικές για τη ζωή του λαού, με τη συντριπτική μάλιστα συμφωνία όλων των άλλων κομμάτων, παρά τις εγχώριες «κοκορομαχίες» τους.

Στάθηκε στις μεγάλες κινητοποιήσεις και στα μπλόκα των αγροτών, λέγοντας πως το ΚΚΕ έδωσε όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση και τον συντονισμό του αγώνα. Ανέδειξε τη συνενοχή όλων των άλλων κομμάτων για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες, καθώς «όλοι τους ψήφισαν και στηρίζουν στο Ευρωκοινοβούλιο την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τώρα υποκριτικά δηλώνουν συμπαράσταση στους αγώνες των αγροτών».

Καταλήγοντας κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «το ΚΚΕ στέκεται στη σωστή πλευρά και παλεύει με γνώμονα μόνο τα συμφέροντα του λαού σε όλα τα θέματα, εγχώρια και διεθνή, γι' αυτό όλοι πρέπει να σκεφτούμε ποιος θα είναι δίπλα του την επόμενη μέρα των εκλογών, καθώς όλα τα προβλήματα και οι αντιλαϊκές πολιτικές θα συνεχίζουν να υπάρχουν και να εφαρμόζονται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και στις 10 Ιουνίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ