Πέμπτη 23 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Ξαναζεσταμένες αυταπάτες για φιλολαϊκή διαχείριση

Ξαναζεσταμένες αυταπάτες για τη δυνατότητα φιλολαϊκής διαχείρισης του συστήματος σέρβιρε για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης, σε συνέντευξή του στο «Kontra», όπου όμως υποκλίθηκε μεγαλοπρεπώς σε όλα όσα συνθέτουν την αιτία των βασάνων του λαού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε για όλα τα δεινά του λαού την παρούσα κυβέρνηση με «το έλλειμμα σε πολιτική ηγεσία», ενώ υπερασπίστηκε την ΕΕ. Οχι μόνο την έβγαλε απ' τον κάδρο των ενόχων, αλλά την υπέδειξε και σαν ...λύση στο πρόβλημα, λέγοντας πως «εμείς αποκλίνουμε αυτή τη στιγμή με την τωρινή κυβέρνηση από την Ευρώπη» και άρα «χρειάζεται ένα τελείως διαφορετικό μείγμα πολιτικής»! Προς διάψευσή του έρχεται η πραγματικότητα στα κράτη - μέλη της ΕΕ να επιβεβαιώσει ότι η κοινή στρατηγική που συναποφασίζουν στις Βρυξέλλες κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων, μεταφράζεται σε ενίσχυση της φτώχειας για τα λαϊκά στρώματα παντού.

Ο Στ. Κασσελάκης ισχυρίστηκε ακόμα πως αυτό το ...διαφορετικό μείγμα πολιτικής θα φέρει «βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και όχι με μια βίαιη μετατροπή των παραγωγικών μονάδων της χώρας στο όνομα της απολιγνιτοποίησης που κλείνουν μονάδες όπως είναι στην Πτολεμαΐδα, της ΔΕΗ, μια σύγχρονη μονάδα, πριν καλά - καλά αποσβέσει τη δαπάνη του το κράτος»! Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι η απολιγνιτοποίηση είναι τμήμα της στρατηγικής της ΕΕ για «πράσινη μετάβαση», την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρέτησε με αφοσίωση, υποστηρίζοντας ότι «η πράσινη μετάβαση είναι στον πυρήνα της αριστεράς» και κομπάζοντας ότι ως κυβέρνηση είχε εκπονήσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την απολιγνιτοποίηση με ορίζοντα 15ετίας.

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε την ανάπτυξη ευρωστρατού, ώστε η ΕΕ να μπορεί και αυτόνομα να υπερασπίζεται με τα όπλα τα συμφέροντα των μονοπωλίων της, ανεξάρτητα δηλαδή απ' το ΝΑΤΟ. Οπως είπε, «θεωρώ ότι η σχέση μας με τις ΗΠΑ πρέπει να βασιστεί στην αμυντική θέση της χώρας μας ως μέρος του ΝΑΤΟ. Από κει και πέρα θεωρώ ότι η σχέση μας πρέπει να είναι με την Ευρωπαϊκή Ενωση στρατιωτικά - αμυντικά και να έχουμε αυτάρκεια ως Ευρωπαϊκή Ενωση...».

Σε ερώτηση αν με τον όρο αυτάρκεια εννοεί τον ευρωστρατό, απάντησε «βεβαίως»!

Κατά τα λοιπά, αξίωσε απ' τον λαό να ξεχάσει τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «εάν δεν είναι ικανοποιημένος από την καθημερινότητά του, δεν πρέπει να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015 ή ακόμα και τους προηγούμενους πρωθυπουργούς, από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ. Ας κατηγορήσει την κυβέρνηση των τελευταίων πέντε ετών». Αλλωστε, κατά το αφήγημά του αυτή φταίει που «δεν λειτουργεί σωστά η ελεύθερη αγορά στην Ελλάδα» και που «υπάρχουν στρεβλώσεις στη λειτουργία των αγορών στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν έλεγχοι, δεν υπάρχουν πρόστιμα».

Τέλος, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ο Στ. Κασσελάκης έκανε άνοιγμα στο ΜέΡΑ25 και την Πλεύση Ελευθερίας, εγκωμιάζοντας μάλιστα την πρόεδρό του Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και στο «προοδευτικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ», λέγοντας πως στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει χώρος για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ