Πέμπτη 23 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναφορά στη μνήμη του και στη Βουλή από το ΚΚΕ

Συλλυπητήρια εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τον θάνατο του Γιώργου Λαμπράκη εξέφρασε ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Αμυνας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οπως είπε, ο Γιώργος Λαμπράκης ήταν ένας σεμνός αγωνιστής της Ειρήνης, πρωτοπόρος στους αγώνες, που έχει κάνει όλες, μετά τη μεταπολίτευση, τις Μαραθώνιες Πορείες Ειρήνης: «Ηταν μέλος του ΚΚΕ και ένας σεμνός αγωνιστής που δούλευε εργάτης δήμου στα σκουπιδιάρικα. Είναι ένα δείγμα τι αγωνιστής ήταν και να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και γενικότερα. Είναι κρίμα που χάθηκε πρόωρα. Μεγάλος αγωνιστής και κομμουνιστής. Γιώργος Λαμπράκης, αιώνια η μνήμη του».

Παράλληλα, απότισε φόρο τιμής εκ μέρους της ΚΟ του ΚΚΕ και στον Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος δολοφονήθηκε από παρακρατικές οργανώσεις στις 22 Μάη 1963. Ο Θ. Παφίλης υπενθύμισε ότι ο Γρ. Λαμπράκης «πάλευε για την Ειρήνη με συνθήματα "Εξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις"» και πρόσθεσε πως «ορισμένοι που έχουν υπογράψει με 88 υπογραφές και τα δύο και μάλιστα θεωρούν και το ΝΑΤΟ "ιερή συμμαχία", καλό είναι να είναι συμμαζεμένοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ