Πέμπτη 23 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Ανατριχιαστική η ομοφωνία των αστικών κομμάτων

«Η κατάθεση του νομοσχεδίου γίνεται σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί χτυπούν κόκκινο», υπενθύμισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης. Με αφορμή δε τα διθυραμβικά σχόλια με τα οποία το υποδέχτηκαν οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων, σχολίασε ότι η ομοφωνία τους είναι ανατριχιαστική.

«Δρομολογείται στον τομέα της πολεμικής βιομηχανίας ένα φαγοπότι εκατομμυρίων ευρώ», ανέφερε ο Ν. Παπαναστάσης, με αφορμή τη σχετική διάταξη που προωθεί την άμεση διαπλοκή με τις πολεμικές βιομηχανίες, σε βάρος των κρατικών στρατιωτικών εργοστασίων, ενώ σε ό,τι αφορά τον «εκσυγχρονισμό» της λειτουργίας των στρατιωτικών σχολών, τον οποίο προβλέπει το νομοσχέδιο, ανέδειξε ότι οι σπουδαστές θα κάνουν διδακτορικά σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα τα οποία με τη σειρά τους συνεργάζονται με το ΝΑΤΟ.

Σχετικά με τη σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής, υπογράμμισε ότι στοχεύει στην ομογενοποίηση της μεθοδολογίας που ακολουθούν αντίστοιχες υπηρεσίες στους ευρωενωσιακούς και ΝΑΤΟικούς στρατούς. Σχολιάζοντας μάλιστα το γεγονός ότι ένα από τα «μοντέλα» είναι η αντίστοιχη ισραηλινή υπηρεσία που έχει αναλάβει την τεράστια επιχείρηση προπαγάνδας και παραπληροφόρησης για τη σφαγή στη Γάζα, τόνισε ότι «είναι ντροπή και μόνο ντροπή».

Ως προς το άρθρο που αφορά προγράμματα θητείας τα οποία συνδυάζονται με φοίτηση στα ΑΕΙ, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για άρθρο - έκτρωμα, μέσω του οποίου η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την αδυναμία των λαϊκών οικογενειών να σπουδάσουν τα παιδιά τους για να στρατολογεί νέα παιδιά, υιοθετώντας τα ανατριχιαστικά πρότυπα των ΗΠΑ.

«Την ώρα που δαπανώνται δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ, οι ανάγκες του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για μια ακόμα φορά δεν είναι στις κυβερνητικές προτεραιότητες», επεσήμανε και έκανε αναφορά στα αιτήματα των στρατιωτικών, τα οποία έχει αναδείξει το ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή.

Το ΚΚΕ απέναντι στην πολεμική εμπλοκή που υπηρετούν όλοι οι άλλοι

Την ευθυγράμμιση του νομοσχεδίου με τις απαιτήσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, προκειμένου να υπηρετηθεί η επιθετική και δολοφονική πολιτική τους, ανέδειξε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Πρόσθεσε ότι το όψιμο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για να αναπτυχθεί η πολεμική βιομηχανία συνδέεται και με σχετικές ευρωενωσιακές αποφάσεις για στροφή στη στήριξή της, επισημαίνοντας και δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών περί προετοιμασίας για γενικευμένο πόλεμο στην Ευρώπη, ενώ εξυπηρετεί και συμφέροντα ιδιωτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα. Σημείωσε ακόμα ότι η επιστήμη σήμερα τίθεται στην υπηρεσία της βαρβαρότητας, με τους επιστήμονες να σκέφτονται και να δουλεύουν για το πώς θα εξοντώσουν τον άνθρωπο και όχι πώς θα τον βοηθήσουν.

Αναφέρθηκε ακόμα στη σφαγή που εξελίσσεται στην Παλαιστίνη, για την οποία ότι όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να νομιμοποιήσουν το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», ψηφίζοντας και στο Ευρωκοινοβούλιο την καταδίκη του Παλαιστινιακού λαού. Πρόσθεσε ότι όλα τα κόμματα τάσσονται με τη βαρβαρότητα και με την εμπλοκή της Ελλάδας «με ή χωρίς ενστάσεις», σε αντίθεση με το ΚΚΕ, που βρίσκεται απέναντι, με τους λαούς, και δεν θα κάνει πίσω. Και κάλεσε τον λαό να βγάλει συμπεράσματα και στις 9 Ιούνη να ψηφίσει ΚΚΕ, ώστε την επόμενη μέρα να χαμογελάει και να είναι περήφανος που ένα ΚΚΕ ανεβασμένο θα μπει μπροστά για τους αγώνες του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ