Πέμπτη 23 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Ο λαός και η νεολαία των δυτικών συνοικιών να «καρφώσουν» το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ κόντρα σε όσους και όσα τους ταλαιπωρούν

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Την Κυριακή 9 Ιουνίου ο λαός και η νεολαία του Περιστερίου, όπως και όλων των δυτικών συνοικιών της Αθήνας, έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν και να ακουστούν δυνατά.

Να πάνε στην κάλπη περήφανοι και χαμογελαστοί, όπως πάνε κάθε μέρα στη δουλειά τους, όπως αγωνίζονται ατομικά και συλλογικά για να ζήσουν τις οικογένειές τους εδώ σ' αυτές τις λαϊκές γειτονιές, αλλά και για να υπερασπιστούν και να διευρύνουν τα δικαιώματά τους στην εργασία, στη μόρφωση, στη ζωή.

Να πάνε στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι και να το «καρφώσουν» αποφασιστικά, κόντρα σε όσους και όσα τους ταλαιπωρούν, να δώσουν απάντηση στην κοροϊδία.

Νομίζουν ότι θα σας ξεγελάσουν τα κόμματα του συστήματος και της ΕΕ, με τα ψεύτικα διλήμματα, τους εκβιασμούς, τους γελοίους καβγάδες που στήνουν στο «tik tok», ενώ κάνουν «μόκο» για τα σοβαρά ζητήματα, αυτά που καθορίζουν τις ζωές μας και που κρίνονται σε αυτές τις εκλογές.

Λες και δεν είναι η χώρα μας και ο λαός μας μπλεγμένοι σε δύο πολέμους στην περιοχή, που έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ, που δεν είναι φυσικά το περιστέρι της ειρήνης, αλλά γεράκι του πολέμου.

Λες και δεν είναι η ΕΕ, οι Οδηγίες, οι κατευθύνσεις της - που τις ψηφίζουν όλοι μαζί πλην του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο - πίσω από κάθε έγκλημα σε βάρος του λαού και της νεολαίας, πίσω από κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει καθημερινά στη ζωή του: Στην εργασία, στην Παιδεία, στην Υγεία, στη στέγαση, στην προσπάθειά του να έχει πρόσβαση στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, ζωή σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον.


Για όλα αυτά ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές!

Νομίζουν ότι θα αποτρέψουν την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ με την αποσιώπηση, το προκλητικό «θάψιμο» της καθημερινής δράσης του, με τη διαστρέβλωση και τη συκοφάντηση των θέσεών του.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο: Τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, που είναι η φωνή του ΚΚΕ παντού σε όλες τις γειτονιές και στην Ανθούπολη, και στον Λόφο και στο Μπουρνάζι, παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς και στις μεγάλες βιομηχανίες στον Κηφισό, και στο Εμπόριο και στον Επισιτισμό, παντού.

Είναι βαθιά γελασμένοι! Την πάτησαν! Εδώ στα Δυτικά, εδώ πέρα από το ποτάμι, δεν περνάνε αυτά.

Γιατί εδώ ο λαός έχει και μυαλό και καρδιά. Γνώση και πείρα, πείρα που μπορεί πολύ καλά να την αξιοποιήσει.

Γιατί έχει φάει με το κουτάλι τους διάφορους «σωτήρες», τους δήθεν «καλούς διαπραγματευτές», σαν τον κύριο Μητσοτάκη και λοιπούς χαρτογιακάδες, και ξέρει πώς καταλήγουν κάθε φορά τα ωραία λόγια τους...

Γιατί αηδιάζει με την επίδειξη πλούτου και το «life style» του αριστερού εφοπλιστή εξ Αμερικής...

Τόσο αριστερού, μάλιστα, που θεωρεί και το ΝΑΤΟ «ιερή αμυντική συμμαχία», την ώρα που ένας νέος εργάτης δίνει τον μισό του μισθό στο ενοίκιο για να ζει μέσα σε μια τρύπα με υγρασία.


Eurokinissi

Το ίδιο και με τα επίσης στημένα βιντεάκια στο «tik tok» της κυρίας Αχτσιόγλου, της Νέας Αριστεράς, που εκλέγεται μάλιστα εδώ στον Δυτικό Τομέα, και σκέφτηκε να κάνει επίδειξη στις εργαζόμενες μητέρες, που τρέχουν και δεν φτάνουν για να τα φέρουν όλα πέρα, πόσο ικανή είναι εκείνη και προλαβαίνει να πηγαίνει και στο γυμναστήριο και στον φίλο της τον μανάβη...

Τεράστια η συμβολή του λαού της περιοχής για να είναι το ΚΚΕ τρίτο κόμμα στην Αττική

Τους κομμουνιστές ο ελληνικός λαός δεν περιμένει να τους δει και να τους μάθει από τα στημένα δελτία ειδήσεων.

Τους βλέπει κάθε μέρα δίπλα του, να αγωνίζονται μαζί του, στον χώρο δουλειάς, στον κλάδο, στη γειτονιά, στο πανεπιστήμιο και το σχολείο.

Βλέπει τα μέλη και τα στελέχη, τους βουλευτές, τους φίλους του ΚΚΕ, να παρατάνε τις δουλειές τους και να τρέχουν να υπερασπιστούν τα λαϊκά σπίτια από τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις, που παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, χάρη στους νόμους που ψήφισαν όλοι τους. Δηλαδή, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και μαζί του οι «αθώες ψυχούλες» της Νέας Αριστεράς, που ήταν όλοι τους υπουργοί στη μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Γι' αυτούς τους λόγους και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές το Περιστέρι έδωσε στο ΚΚΕ ένα πολύ υψηλό ποσοστό, πάνω από 12%.

Το ίδιο και ολόκληρος ο Δυτικός Τομέας, απόδειξη ότι υπάρχει κι ενισχύεται το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, της ΕΕ, της κυβέρνησης και των κομμάτων της.

Ηταν τεράστια η συμβολή του λαού της περιοχής για να είναι το ΚΚΕ τρίτο κόμμα στην καρδιά της χώρας, στην Αττική, πάνω από το ΠΑΣΟΚ, και για να σημειώσει πανελλαδικά μια σημαντική άνοδο.

Γι' αυτό στις περιφερειακές εκλογές του Οκτώβρη η «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν δεύτερη δύναμη σε αυτές τις γειτονιές, αγγίζοντας το 20%, ενώ εδώ στα Δυτικά εκλέχθηκαν δύο κομμουνιστές δήμαρχοι, στην Πετρούπολη ο Βαγγέλης Σίμος και στο Χαϊδάρι ο Μιχάλης Σελέκος.

Μόνο με ενίσχυση του ΚΚΕ κόβεται η φόρα της κυβέρνησης

Χάρη στη δύναμη του ΚΚΕ, η ΝΔ μιλάει για το 41%, αλλά εδώ στον Δυτικό Τομέα πήρε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά της πανελλαδικά.

Και τώρα πρέπει να πάρει ακόμα χαμηλότερο. Να της κοπεί η φόρα και η αλαζονεία. Να τρέμει τον λαό όταν θα σκέφτεται να φέρει τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα.

Και αυτό, βέβαια, δεν γίνεται με ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ, στη Νέα Αριστερά ή στον Βελόπουλο και στους υπόλοιπους, δηλαδή στις δυνάμεις που σιγοντάρουν, η καθεμία με τον τρόπο της, αυτή την πολιτική.

Πολιτική που υπηρέτησαν και από τη θέση της κυβέρνησης και από τη θέση της αντιπολίτευσης.

Γι' αυτό και θα τρέξουν να αναπληρώσουν τις απώλειες της ΝΔ, υπερψηφίζοντας τα νομοσχέδιά της ή θα της κάνουν τη ζωή πιο εύκολη, καλώντας τη να «συμμορφωθεί» με τις αντιλαϊκές Οδηγίες της ΕΕ.

Η φόρα της κυβέρνησης της ΝΔ κόβεται μόνο με την ενίσχυση του πραγματικού αντιπάλου της πολιτικής τους, του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος που ήταν αντίπαλος της ΕΕ από την εποχή της ίδρυσής της μέχρι σήμερα.

Αντιπολίτευση στη χώρα υπάρχει και δυναμώνει

Πριν από έναν χρόνο περίπου, από αυτήν εδώ την πλατεία, σας λέγαμε ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να νιώθει παντοδύναμη όταν είναι δυνατό το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Και ότι σ' αυτήν τη χώρα υπάρχει δυνατό ΚΚΕ, που αποτελεί εγγύηση ότι θα είναι δυνατός ο λαός και το κίνημά του.

Σήμερα, μπορούμε να σας κοιτάζουμε ίσια στα μάτια, με την πεποίθηση ότι κάναμε αυτό που υποσχεθήκαμε και δεν σας απογοητεύσαμε. Γιατί στον έναν χρόνο που μεσολάβησε, αποδείχθηκε περίτρανα ότι αντιπολίτευση στη χώρα υπάρχει και δυναμώνει, όπως και ένα σημαντικό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής.

Φάνηκε στις μεγάλες απεργιακές μάχες. Στις 21 Σεπτέμβρη, ενάντια στον νόμο Γεωργιάδη για τη 13ωρη εργασία.

Στις 28 Φλεβάρη, στον έναν χρόνο από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, για να μην ξεχαστεί ούτε αυτό, ούτε οι αιτίες του, για να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Για να μην ξαναθρηνήσουμε συνανθρώπους μας, νέα παιδιά που πήραν το τρένο και δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους, επειδή αυτό είναι ιδιωτικοποιημένο - «απελευθερωμένο» στη γλώσσα της ΕΕ - και λειτουργεί ανεξέλεγκτο, με πρώτο κριτήριο το κέρδος, πάνω από την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.

Φάνηκε στις 17 Απρίλη για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις, για να αντιμετωπιστεί το τέρας της ακρίβειας.

Οπως και πριν λίγες μέρες, την Πρωτομαγιά, με τις κόκκινες σημαίες της εργατικής τάξης και τις πολύχρωμες σημαίες του βασανισμένου λαού της Παλαιστίνης να ανεμίζουν ξανά στο Σύνταγμα.

Γιατί εμείς δεν δεχόμαστε να γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα, στη γενοκτονία που ήδη μετρά 35.000 νεκρούς, όπως θέλει να μας κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ. Μια ΝΔ που στηρίζει απροκάλυπτα το καθεστώς του εγκληματία πολέμου, όπως τον αποκάλεσε ακόμα και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, Νετανιάχου, ενώ όλα τα άλλα κόμματα της δίνουν άλλοθι με την κατάπτυστη στάση τους.

Αυτό το ρεύμα φάνηκε και στα μπλόκα των αγροτών, που έδωσαν επί ενάμιση μήνα έναν τίμιο και δίκαιο αγώνα για την επιβίωσή τους, κόντρα στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, που έχουν ψηφίσει όλοι τους: Και η ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ, και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Αριστερά, και η Ελληνική Λύση.

Οι Ελληνες αγρότες εισέπραξαν την αδερφική αλληλεγγύη του λαού της Αθήνας, στο ιστορικό συλλαλητήριο της 20ής Φλεβάρη στο Σύνταγμα.

Φάνηκε επίσης στους αγώνες των υγειονομικών και όλου του λαού, ενάντια στο σχέδιο περαιτέρω ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του ΕΣΥ, ενάντια στις τραγικές ελλείψεις και την εξάντληση των γιατρών, των νοσηλευτών, που ήταν ήρωες στην πανδημία, αλλά οι ίδιοι είναι ήρωες και σήμερα.

Κι ας έπαψε πλέον η κυβέρνηση της ΝΔ να τους χειροκροτεί ως «ήρωες» και να τους λέει τώρα «ανθρωπάκια», διά στόματος του ανεκδιήγητου υπουργού της, επειδή διεκδικούν τα αυτονόητα και του χαλάνε τις φιέστες!

Εμείς συνεχίζουμε να τους χειροκροτούμε και σήμερα. Αλλωστε, σε αυτούς βασιζόμαστε στην περίπτωση που μας τύχει κάτι.

Και ο λαός του Περιστερίου ξέρει πολύ καλά ποια κατάσταση έχει να αντιμετωπίσει, αν βρεθεί στα επείγοντα του «Αττικού» Νοσοκομείου, που επισκέφθηκε τις προάλλες σαν τον κλέφτη, για 8 λεπτά, ίσα - ίσα να κάνει δηλώσεις στις κάμερες και να φύγει, ο κ. Μητσοτάκης, την ώρα που, μέσα στο κτίριο, 30 ασθενείς νοσηλεύονταν σε ράντζα. Αυτούς δεν πέρασε να τους δει και να τον δουν!

Βλέπετε, εσάς δεν σας θεωρούν VIP, όπως τους πλούσιους που θα έρθουν από το εξωτερικό για να δουν τον τελικό του Conference Cup σε λίγες μέρες, ώστε να σας βάλει ο κύριος Γεωργιάδης σε λίστα «απόλυτης προτεραιότητας» στον «Ευαγγελισμό». Ελεος!

Εχει και η ντροπή τα όριά της! Αλλά ποιος την έχασε, για να τη βρουν όλοι αυτοί...

Το ότι υπάρχει αντιπολίτευση, φάνηκε και στα τεράστια συλλαλητήρια και τις καταλήψεις των φοιτητών ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Τότε που η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη προσπαθούσε να μας πείσει:

-- Οτι είναι δίκαιο να μπαίνεις στην Ιατρική όχι με 19.000 μόρια αν είσαι από το Περιστέρι, αλλά μόνο με 9.000 αν πληρώσεις 19.000 ευρώ για κάποιους που τα βρήκαν όλα έτοιμα στη ζωή τους...

-- Οτι είναι δίκαιο να έχεις εξασφαλισμένα επαγγελματικά δικαιώματα, αγοράζοντας ένα πτυχίο ιδιωτικού πανεπιστημίου, αν έχει λεφτά η οικογένειά σου, αλλά να μην έχουν κανένα αναγνωρισμένο επαγγελματικό δικαίωμα οι φοιτητές, για παράδειγμα, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Την παίρνει, όμως, ξανά σήμερα την απάντησή του και αυτός και η παράταξή του στα πανεπιστήμια, η κυβερνητική ΔΑΠ.

Γιατί, όπως δείχνουν τα πρώτα μηνύματα, η παράταξη της ΚΝΕ, η «Πανσπουδαστική», θα είναι πρώτη δύναμη για τρίτη συνεχή χρονιά!

Σταθερό και πολύτιμο στήριγμα των αγώνων του λαού οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ

Είμαστε περήφανοι που σε όλες αυτές τις μάχες οι δυνάμεις του ΚΚΕ αποτέλεσαν τον νου, την καρδιά και τον οργανωτή.

Οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ αποτέλεσαν σταθερό και πολύτιμο στήριγμά τους. Με την παρουσία τους έξω στους δρόμους του αγώνα, μαζί με τον λαό και τη νεολαία, αλλά και με τη στάση τους και την ψήφο τους μέσα στη Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Εγκαιρα αποκάλυπταν στον λαό αυτά που τους ετοίμαζε η κυβέρνηση και η ΕΕ.

Σταθερά καταψήφιζαν καθετί αντιλαϊκό. Με εκατοντάδες παρεμβάσεις, ομιλίες, Ερωτήσεις, προτάσεις, έφερναν εκεί μέσα τα αιτήματά τους, τα πραγματικά προβλήματα. Αποτελούσαν έτσι τη φωνή των πολλών, των αδικημένων, και όχι των επιχειρηματικών λόμπι, που όλα τα άλλα κόμματα ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο ότι αποτελούν μάλιστα και «ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας»!

Ποιοι; Ολοι αυτοί οι ρεμπεσκέδες της διαφθοράς!

Ο,τι κερδίσαμε μέχρι σήμερα, το κερδίσαμε μαζί. Και μαζί θα προχωρήσουμε.

Γιατί στις 10 Ιουνίου θα είναι εδώ όλοι οι μεγάλοι βραχνάδες για τους εργαζόμενους, και θα προστεθούν κι άλλοι αν δεν πάρουμε τα μέτρα μας.

Γιατί, αλήθεια, νομίζετε ότι ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να σας εκβιάσει με την απειλή της πολιτικής σταθερότητας αν η ΝΔ δεν πιάσει το ποσοστό των προηγούμενων ευρωεκλογών;

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη και καλύτερη ομολογία για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα όσων ετοιμάζουν.

Και βέβαια κυβέρνηση θα υπάρχει στις 10 Ιουνίου.

Απλώς θέλουν να έχουν τα χέρια τους λυμένα, να μην έχουν τον κόσμο στον δρόμο να διαδηλώνει, όπως ομολογούν μόνοι τους.

Τη σταθερότητα αυτού του συστήματος την ξέρετε καλά

Αλήθεια, αν αυτά που ετοιμάζονται να κάνουν είναι προς όφελος του λαού, τότε γιατί φοβούνται κάτι τέτοιο; Ρητορικό φυσικά το ερώτημα...

Τη σταθερότητά τους, τη σταθερότητα αυτού του συστήματος, την ξέρετε καλά.

-- Σταθερότητα είναι η ακρίβεια «στον θεό», οι παγωμένοι μισθοί και οι συντάξεις.

-- Σταθερότητα είναι το ματωμένο υπερπλεόνασμα των 3,2 δισ. που έβγαλαν το πρώτο τετράμηνο του 2024.

Με αυτήν τη σταθερότητα θα συνεχίσουν και από εδώ και πέρα, όπως έχει αποφασίσει η ΕΕ και έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων.

Το νιώθετε στο πετσί σας πώς βγαίνουν αυτά τα πλεονάσματα. Βγαίνουν από την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανθρώπων που παλεύουν να κρατήσουν ένα μικρό μαγαζί σε αυτές εδώ τις γειτονιές και ετοιμάζονται να τους φορολογήσουν φέτος από το πρώτο ευρώ, για εισοδήματα που δεν έχουν καν.

Αλλά όταν τους λες να φορολογήσουν τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, κάνουν λες και τους πάτησες τον κάλο και σου βρίσκουν στα γρήγορα δέκα λόγους για τους οποίους αυτό δεν μπορεί να συμβεί!

Είναι βέβαια κι αυτό μια ομολογία ότι το σύστημα της εκμετάλλευσης που υπηρετούν δεν παίρνει από καλλωπίσματα, παίρνει μόνο από ανατροπή.

Και κάπως έτσι ο λαός καταλήγει να πληρώνει το 95% των φορολογικών εσόδων και οι μεγάλοι όμιλοι, που πάνε από το ένα ρεκόρ κερδοφορίας στο άλλο, μόνο το 5%.

Τα πλεονάσματα βγαίνουν επίσης από τις περικοπές σε έργα πραγματικής πολιτικής προστασίας που έχει ανάγκη ο λαός, όπως είναι τα αντιπλημμυρικά. Και αυτό το ξέρετε καλά εδώ, που βλέπετε τους δρόμους της πόλης σας να πλημμυρίζουν κάθε φορά με την πρώτη βροχή.

Πρόσφατα μάλιστα αφαίρεσαν από τις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης ακόμα και τα ελάχιστα που προορίζονταν για αντιπλημμυρικά.

Αφού πολιτική της ΕΕ είναι τα όποια έργα να γίνονται μόνο με το κριτήριο του κόστους - οφέλους. Αν και εφόσον, δηλαδή, το κόστος τους δεν ξεπερνάει την οικονομική ζημιά που θα γλιτώσουν σε περίπτωση καταστροφών. Τίποτε άλλο δεν τους ενδιαφέρει!

Δεν αφαίρεσαν όμως από το Ταμείο Ανάκαμψης και το 85% των κονδυλίων αυτού του υπερμνημονίου της ΕΕ, με τα εκατοντάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, που πάνε «καρφί» στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.

Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια να περιμένουμε την επόμενη γυναικοκτονία

Τα πλεονάσματα βγαίνουν από την υποχρηματοδότηση κάθε τομέα που αφορά τη ζωή του λαού και αντιμετωπίζεται ως κόστος, όπως η προστασία των γυναικών από την πολύμορφη βία.

Σε ολόκληρο τον Δυτικό Τομέα, στην περιοχή δηλαδή όπου δολοφονήθηκε πριν λίγες βδομάδες η 28χρονη Κυριακή έξω από το αστυνομικό τμήμα, λειτουργεί μόνο ένα συμβουλευτικό κέντρο για γυναίκες, το οποίο βρίσκεται εδώ στο Περιστέρι, και αυτό δουλεύει με τρεις εργαζόμενους όλους κι όλους, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση με ημερομηνία λήξης!

Και μετά, κάθε φορά που έρχεται και μια καινούργια γυναικοκτονία, κάθε φορά που ένας δράστης - τέρας αφαιρεί τη ζωή μιας ανυπεράσπιστης γυναίκας, επειδή στο σάπιο μυαλό του τη θεωρεί ιδιοκτησία του, που μπορεί να την κάνει ό,τι θέλει, η κυβέρνηση μάς λέει λίγο - πολύ ότι της είχε δώσει το panic button αλλά αυτή δεν το χρησιμοποίησε...

Σαν δεν ντρεπόμαστε...

Τα ίδια και με την 40χρονη εργάτρια στο Μενίδι, την Ενκελέιντα, πριν από λίγες μόλις μέρες...

Δεν θα καθίσουμε όμως με σταυρωμένα χέρια να περιμένουμε την επόμενη γυναικοκτονία. Οι ραγισμένες καρδιές, γι' αυτά και για όλα τα υπόλοιπα εγκλήματα σε βάρος του λαού, τώρα πρέπει να γίνουν σφιγμένα χείλη και γροθιές, για να υψώσουμε τείχος προστασίας σε κάθε γυναίκα.

Για να παλέψουμε μαζί για όλα αυτά που κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη, για να μπορεί να σταθεί στα πόδια του με αξιοπρέπεια.

ΚΚΕ στην κάλπη για να πάρει η κυβέρνηση, η ΕΕ και το σύστημά τους, μήνυμα αντίστασης

Στις 9 Ιούνη οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν πράξη αυτό που όλοι τους φοβούνται, να βγάλουν «κόκκινη κάρτα» στην πολιτική της ΕΕ και στα κόμματά της.

Να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Να βγάλουν «κόκκινη» κάρτα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, σε όσους έρχονται από το παρελθόν κουβαλώντας τις ίδιες γνωστές αυταπάτες της σοσιαλδημοκρατίας.

Οτι δήθεν με μια άλλη κυβέρνηση δική τους, αλλά εφαρμόζοντας τις ίδιες πολιτικές της ΕΕ, κάνοντας όλα τα χατίρια των εκμεταλλευτών, των κοινωνικών παράσιτων που τους ονομάζουν και «επενδυτές», θα δει και ο λαός άσπρη μέρα.

Να βγάλουν «κόκκινη κάρτα» σε όσους παρουσιάζονται σαν δήθεν σωτήρες που τάχα «θα τα αλλάξουν όλα» χωρίς να αλλάξουν τίποτα, κάτι σαν εργολάβοι «λύσεων», με τον λαό μια ζωή στο περιθώριο ή το πολύ - πολύ σε ρόλο χειροκροτητή και follower.

Η πανηγυρική διάψευση όλων των παραπάνω στο παρελθόν, και όχι μονάχα μια φορά, ήταν αυτή που επανέφερε τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη καβάλα στο άλογο.

Στις 9 Ιούνη ο καθένας και η καθεμιά καλείται να τα βάλει κάτω και να διαλέξει.

Οι επιλογές, σε τελική ανάλυση, είναι δύο: 'Η δίνουμε έγκριση και ανοχή στη βαρβαρότητα που ζούμε ώστε να συνεχιστεί και κλιμακωθεί, ή δηλώνουμε «Φτάνει, ως εδώ»!

Εγκριση είναι η ψήφος είτε στην κυβέρνηση της ΝΔ, είτε στη συναινετική αντιπολίτευση των κομμάτων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Των κομμάτων που και εδώ στον δήμο Περιστερίου έχουν γίνει κυριολεκτικά ένα και στηρίζουν από κοινού την ίδια αντιλαϊκή δημοτική αρχή.

Εγκριση ή και ανοχή είναι και η αποχή.

Γιατί ό,τι κι αν νομίζει ο καθένας ότι δηλώνει με την αποχή, το βράδυ της 9ης Ιούνη το αποτέλεσμα θα βγει, θα καταγραφεί, τα ποσοστά των κομμάτων και οι ευρωβουλευτές θα μοιραστούν κανονικά, όσοι κι αν έχουν ψηφίσει.

Και αν κάποιος σκέφτεται ότι δεν αλλάζει και τίποτα με την ψήφο στις ευρωεκλογές, εμείς του λέμε: Ναι, δεν αλλάζει τίποτα μόνο με την ψήφο στις ευρωεκλογές.

Γι' αυτό, το ΚΚΕ την ψήφο που θα του δώσεις θα την καταθέτει κάθε μέρα και κάθε ώρα εκεί που αλλάζουν τα πάντα: Στους αγώνες και στις μάχες για τη ζωή μας.

Και εκεί πρέπει να βρεθείς κι εσύ. Γιατί μαζί είμαστε πιο δυνατοί.

Γι' αυτό, αξιοποίησε σωστά και αυτό το όπλο που έχεις και μην το χαραμίσεις.

Και όσοι αισθάνεστε αριστεροί, προοδευτικοί, αντιφασίστες, δημοκράτες και δεν μπορείτε να βλέπετε αυτούς τους ακροδεξιούς σαλτιμπάγκους να σηκώνουν κεφάλι, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι αυτή που θα τους αφήσει όλους αυτούς πίσω, στο περιθώριο.

Πάμε λοιπόν, στις μέρες που έμειναν, να φέρουμε τα πάνω - κάτω.

Εσείς που είστε σήμερα εδώ, μαζί με πολλούς ακόμα που στηρίζουν το Κόμμα μας και θέλουν να το δουν να ανεβαίνει πιο ψηλά, είστε μια δύναμη που μπορεί αυτές τις δυόμισι βδομάδες να σαρώσει ολόκληρο το Περιστέρι και τον Δυτικό Τομέα.

Να φτάσει παντού με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Και τελικά αυτό να γεμίσει τις κάλπες.

Για να πάρουν η κυβέρνηση, η ΕΕ και το σύστημά τους μήνυμα αντίστασης.

Για να πάρουν ο ελληνικός λαός και όλοι οι λαοί της Ευρώπης μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Για όλα αυτά που θα κατακτήσουμε αύριο με τον αγώνα μας και με το ΚΚΕ μπροστά, στην πρώτη γραμμή.

Για τις ριζικές αλλαγές που έχουμε ανάγκη. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη των λαών. Την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, θα τα καταφέρουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ