Πέμπτη 23 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
Ισχυρό ΚΚΕ για μαχητική και ακλόνητη λαϊκή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα

Πλούσια συζήτηση έγινε στη μαζική σύσκεψη της ΤΟ Εμπορίου - Υπηρεσιών της ΚΟ Αττικής και της ΚΟ Αιγάλεω για την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων σε βάρος των εργαζόμενων, άνεργων, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων γυναικών, με ομιλήτρια την Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής του Τμήματος για την Ισοτιμία και τη Χειραφέτηση της Γυναίκας και βουλευτή του Κόμματος.

Στην αρχή της ομιλίας της κάλεσε όσους και όσες συμμετείχαν στη σύσκεψη να συμβάλουν ώστε να σπάσουν το κλίμα αποπροσανατολισμού και των «κάλπικων διλημμάτων» από τα άλλα κόμματα, η προσπάθεια απόκρυψης των πραγματικών αιτίων για τη βαρβαρότητα που βιώνουν οι εμποροϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι, όπως και η επιδίωξη αποσιώπησης και διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ.

Θέτοντας το πραγματικό δίλημμα των εκλογών, τόνισε: «Στις 9 Ιούνη εξαρτάται αν θα πάρει "πράσινο φως" η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και των "χορηγών" της, δηλαδή των κομμάτων της συμπολιτευόμενης "αντιπολίτευσης", που καλούν τις γυναίκες να συμφιλιωθούν με την ''ευρωπαϊκή κανονικότητα" της εργασιακής ζούγκλας, των σπαστών και ακανόνιστων ωραρίων, της τραγικής έλλειψης μέτρων προστασίας της μητρότητας, είτε με δυνατό ΚΚΕ θα σταλεί αποφασιστικό μήνυμα καταδίκης της ΕΕ της εκμετάλλευσης, της βίας, της γυναικείας ανισοτιμίας».

Η ομιλήτρια αναφέρθηκε αναλυτικά στον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ και έφερε ως παράδειγμα τα ευρωπαϊκά προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης και άλλα, που «χτίζονται» από τη φορολογία του ελληνικού λαού και των άλλων λαών των κρατών της ΕΕ, αλλά στις «επιλέξιμες δαπάνες» τους είναι η στήριξη των επιχειρηματικών κολοσσών σε συγκεκριμένους κλάδους.

Παράλληλα μίλησε για την Υγεία, τονίζοντας ότι «από τα 1,2 δισ. ευρώ που προβλέπονται για την Υγεία, ούτε ένα ευρώ δεν πάει για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στα Κέντρα Υγείας, στα νοσοκομεία. Τα Κέντρα Υγείας θα είναι "ενεργειακά αναβαθμισμένα", αλλά τραγικά υποστελεχωμένα».

Αποκαλύπτοντας τα κάλπικα διλήμματα των κομμάτων της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς, αλλά και της Πλεύσης Ελευθερίας, που μιλάνε για «ευρωπαϊκή δημοκρατία» και «κράτος δικαίου», η ομιλήτρια τόνισε ότι «στο "κράτος δικαίου" της ΕΕ "το περιπολικό δεν είναι ταξί" για να προστατέψει τις γυναίκες από την πολύμορφη βία».

Κλείνοντας την ομιλία της, η Β. Δάγκα κάλεσε όσες κι όσους συμμετείχαν στη σύσκεψη «με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι να συμβάλουν στην ενίσχυση του ΚΚΕ για να υπάρχει μαχητική, ακλόνητη, σταθερή λαϊκή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα, που θα παλεύει μέσα στη σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα που μας "πνίγει", για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ