Πέμπτη 23 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τη βεβήλωση μνημείων της πόλης από θρασύδειλους φασίστες

«Κάνε αυτό που φοβούνται: Πιο δυνατό ΚΚΕ» το κάλεσμα του Κόμματος στον λαό και τη νεολαία της περιοχής

Τη βεβήλωση μνημείων με ναζιστικά σύμβολα, του Ν. Τεμπονέρα (έξω από το ομώνυμο σχολικό συγκρότημα), των εκτελεσμένων από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους στο Γηροκομειό (στην ίδια περιοχή) και του Πολυτεχνείου (στην παραλιακή οδό), από θρασύδειλους φασίστες, καταγγέλλει στον λαό της Πάτρας η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.

«Μόνο η οργανωμένη πάλη του λαού και της νεολαίας μπορεί να ορθώσει αποτελεσματικό τείχος απέναντι στην ΕΕ, στις αντιδραστικές ιδέες της και στο καπιταλιστικό σύστημα που τροφοδοτούν φασιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις, αντιλήψεις και πρακτικές», σημειώνει και καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης να καταδικάσουν με τη δράση και με την ψήφο τους «όλους αυτούς που θρέφουν διαχρονικά το αυγό του φιδιού, αυτούς που "γλυκοκοιτάζουν" φασίστες ψαρεύοντας ψήφους σε θολά νερά».

Καταλήγοντας τονίζει: «Στις 9 του Ιούνη στέλνουμε ηχηρό μήνυμα με ισχυρό ΚΚΕ, γιατί την επόμενη μέρα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά θα συνεχίσουν να προσκυνούν την ΕΕ που έχει κάνει σημαία της τη θεωρία των "δύο άκρων", μυξοκλαίγοντας ταυτόχρονα για την άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού, που είναι εργαλείο του συστήματος, σάρκα από τη σάρκα του και γι' αυτό τον "κανακεύουν" η ΕΕ και όλες οι αστικές δυνάμεις.

Η ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και οι αγώνες του λαού μας τους τρομάζουν και τους κάνουν να καταφεύγουν σε τέτοιου είδους χυδαιότητες! Κάνε αυτό που φοβούνται: Πιο δυνατό ΚΚΕ για το δίκιο και την πραγματική ελπίδα των λαών!».

  • Τους βανδαλισμούς καταδίκασε η δημοτική αρχή Πάτρας, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Ο φασισμός είναι καταδικασμένος αμετάκλητα στη συλλογική μνήμη του πατραϊκού λαού και όλων των λαών».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ