Πέμπτη 23 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Γ. ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
Ισχυροποίηση του ΚΚΕ για να δυναμώσουν και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τουρισμό!

Σε ξενοδοχεία του νησιού βρέθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος

Να κάνουν το αποφασιστικό βήμα, αξιοποιώντας τη μέχρι και σήμερα πείρα τους, να στηρίξουν δυναμικά το ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη, κάλεσε τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και γενικότερα τους εργαζόμενους στον τουρισμό ο Γιώργος Στεφανάκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Επικεφαλής κλιμακίου της ΤΕ Ζακύνθου, περιόδευσε σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα της πόλης, του Λαγανά και του Τσιλιβί, πραγματοποιώντας συζητήσεις σε πολλούς χώρους με εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι με το «καλημέρα» της θερινής περιόδου βιώνουν ήδη άγρια εκμετάλλευση στον κλάδο, που αποκαλείται και «θαύμα» για τα κέρδη που φέρνει στους μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους, στους τουρ οπερέιτορ, στους εφοπλιστές κι άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες.

«Να δούμε πώς θα βγάλουμε το καλοκαίρι», ήταν ένα από τα ερωτήματα που απεύθυναν σκωπτικά εργαζόμενοι, σημειώνοντας ότι η κατάσταση ήδη «χτυπά κόκκινο», λόγω της εξαντλητικής δουλειάς και της κούρασης που συσσωρεύεται.

Επισημάνθηκε και η προσπάθεια της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς να επιβάλει τις ατομικές «συμφωνίες - πακέτο», χωρίς επιδόματα, προϋπηρεσία, ωράρια εργασίας, άδειες, ρεπό κι άλλα δικαιώματα, αποφεύγοντας ταυτόχρονα να συζητήσει με το κλαδικό συνδικάτο για υπογραφή τοπικής Σύμβασης Εργασίας. Αυτά την ώρα που οι μεγαλοξενοδόχοι ετοιμάζονται για νέα ρεκόρ αφίξεων και κερδών, «καμαρώνοντας» ότι συνολικά πέτυχαν αύξησή τους κατά 22% το 2023 σε σχέση με το 2022!

Αναφορές έγιναν και στη στήριξη που απολαμβάνουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες του χώρου από τις κατευθύνσεις και Οδηγίες της ΕΕ, που υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις των χωρών - μελών της, σμπαραλιάζοντας ουσιαστικά τις εργασιακές σχέσεις στον τουρισμό, με θύματα τους εργαζόμενους και τις συνθήκες γαλέρας που βιώνουν. Την ίδια ώρα, οι εργοδότες επικαλούνται έλλειψη εργατικών χεριών και αναζητούνται εργαζόμενοι ακόμη και από τις λεγόμενες «τρίτες χώρες», με μηδενικά δικαιώματα.

Σημειώθηκε ότι σε αυτήν την πολιτική, εκτός απ' την κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, που μέσω και του βουλευτή της στο νησί «τρέχει» να διοργανώσει ημερίδες για το πολυδιαφημισμένο Ναυάγιο, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα ξενοδοχειακών ομίλων κ.ά. που ζουν από τον ιδρώτα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, συνένοχα είναι και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέας Αριστεράς, Ελληνικής Λύσης κ.ά., που αποδέχονται την ΕΕ ως αναγκαιότητα, δίνοντας «αέρα» και στη συνολικά εφαρμοζόμενη αντεργατική πολιτική.

«Την ώρα που οι εργατοϋπάλληλοι στον τουρισμό "λιώνουν" για ένα μεροκάματο προκειμένου να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους και τον χειμώνα, μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι, τουρ οπερέιτορ, εφοπλιστές κι άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες αυγατίζουν τα κέρδη τους, με τις πλάτες των Οδηγιών και κατευθύνσεων της ΕΕ, που υλοποιούνται και από την κυβέρνηση της ΝΔ και όλα τα αστικά κόμματα που την υποστηρίζουν, παρότι θέλουν να εμφανιστούν σήμερα ότι προέρχονται από "παρθενογένεση", προκειμένου να θωρακιστεί και να διασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και του συγκεκριμένου χώρου, εμείς παλεύουμε να μη ναυαγήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Γ. Στεφανάκης.

Θύμισε επιπλέον πως ό,τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι, ήταν από την οργάνωσή τους, με την πάλη τους μέσα από το κλαδικό Συνδικάτο και το Εργατικό Κέντρο, με τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή, δύναμη που θα επιστρέψει πολλαπλάσια σε αυτούς και με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

Τόνισε ότι πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι κομμουνιστές στην προσπάθεια για ισχυροποίηση του κλαδικού Συνδικάτου στο νησί, αλλά και για την ανάπτυξη της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς.

Εξήγησε, επίσης, πως στη συνολική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, οφείλεται και η μεγέθυνση σειράς λαϊκών προβλημάτων, όπως αυτό της υδροδότησης, που αποτελεί βραχνά για κάθε λαϊκό σπίτι, με πρόσφατη τη διείσδυση πετρελαίου στο δίκτυο υδροδότησης της πόλης.

Συνολική και μοναδική απάντηση σημειώθηκε ότι αποτελεί το ΚΚΕ, που με συνέπεια, καθημερινά, παλεύει για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για ριζικές αλλαγές στη χώρα και διεθνώς, σπάζοντας τα δεσμά της, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, των εργατών, των αγροτών, των λαών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν υπάρχει (2021-04-24 00:00:00.0)
Εξωστρέφεια (2021-01-15 00:00:00.0)
Η βαριά... ανοησία (2004-08-20 00:00:00.0)
Στις συμπληγάδες των πολυεθνικών συνθλίβεται ο τουρισμός (1996-08-04 00:00:00.0)
Στον αυτόματο πιλότο των πολυεθνικών (1996-08-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ