Πέμπτη 23 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΑΤΡΑ
Δυνατό ΚΚΕ ώστε να δυναμώσει η πάλη για Υγεία λαϊκό αγαθό και δικαίωμα

Σε νοσοκομεία της πόλης περιόδευσε η υποψήφια ευρωβουλευτής Δ. Σταματέλου

Περιοδεία σε νοσοκομεία της Πάτρας και συσκέψεις με εργαζόμενους σε διάφορα Τμήματα πραγματοποίησε την Τετάρτη η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Δήμητρα Σταματέλου, επικεφαλής κλιμακίου της Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας του Κόμματος. Συμμετείχαν ακόμα ο Βαγγέλης Κατσακούλης, επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής, και η αντιδήμαρχος Πατρέων Βίβιαν Σαμούρη.

Στο ΠΓΝΠ του Ρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα μαγειρεία με εργαζόμενους στη σίτιση και στην καθαριότητα, όπου άμεσα απασχολεί η απόφαση του υπουργείου να μεταφέρει το συγκεκριμένο προσωπικό σε ιδιώτες εργολάβους από 1η Γενάρη 2025. Πρόκειται για εργαζόμενους που δούλευαν και παλιότερα με το ίδιο καθεστώς, εν συνεχεία οι συμβάσεις τους μετατράπηκαν σε ΙΔΟΧ - κάτι που είχε παρουσιάσει ως μεγάλο «επίτευγμα» η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμενη τη μονιμοποίησή τους με όλα τα εργασιακά δικαιώματα - και σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ τούς επαναφέρει στο προηγούμενο καθεστώς τους.

Ακολούθησε σύσκεψη στις Παθολογικές κλινικές, όπου υπογραμμίστηκαν για άλλη μια φορά τα μεγάλα προβλήματα με τις ελλείψεις προσωπικού. Τονίστηκαν η υπερεργασία και τα εξαντλητικά ωράρια, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και των ασθενών, παρά και τις προσπάθειες των υγειονομικών. Περιοδεία και συζητήσεις με προσωπικό πραγματοποιήθηκαν και στις Διοικητικές Υπηρεσίες.

Στο ΓΝ «Αγιος Ανδρέας» πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων, όπου επισημάνθηκαν τα μεγάλα κτιριακά προβλήματα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη στέγαση του φαρμακείου του νοσοκομείου σε κοντέινερ!

Πρόκειται για ζητήματα που έρχονται να προστεθούν στη μεγάλη έλλειψη προσωπικού και στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, κάτι που τονίστηκε και στην περιοδεία στα ΤΕΠ, στο Ακτινολογικό και σε άλλα Τμήματα. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ βρέθηκε επίσης στα μαγειρεία, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν ζητήματα που αναφέρθηκαν και στο αντίστοιχο Τμήμα του ΠΓΝΠ του Ρίου.

Από την πλευρά του κλιμακίου του ΚΚΕ έγινε αναφορά στην «απογείωση» της επίθεσης στη δημόσια Υγεία από την κυβέρνηση της ΝΔ, που ενισχύει την επιχειρηματική δράση και στα δημόσια νοσοκομεία, όπως με τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, συνεχίζοντας στα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και λοιπών αστικών κομμάτων που δηλώνουν την πίστη τους στην ΕΕ και στις κατευθύνσεις της, κινούμενα στις ίδιες «ράγες».

Υπογραμμίστηκε ότι είναι διακηρυγμένος στόχος της ΕΕ, των κυβερνήσεων των χωρών - μελών της και όλων των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομά της να μη δίνουν ούτε ευρώ για να ανοίξουν κλειστές χειρουργικές αίθουσες, όπως συμβαίνει και στην Πάτρα, επίσης για να πραγματοποιηθούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να χρηματοδοτηθούν επαρκώς τα νοσοκομεία και οι υπόλοιπες δημόσιες δομές Υγείας. Και απευθύνθηκε κάλεσμα για αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις κάλπες των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνη, καθώς αποτελεί το μοναδικό αντίπαλο δέος στη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική, για Υγεία λαϊκό αγαθό, δικαίωμα διασφαλισμένο για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ