ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 28 Μάη 2024
Σελ. /32
Το περιβόητο «εργασιακό δίκαιο» της ΕΕ είναι οι συνθήκες γαλέρας στα ξενοδοχεία

Στο Ηράκλειο περιόδευσε ο Γ. Στεφανάκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποίησε περιοδεία το Σάββατο 25 Μάη ο Γιώργος Στεφανάκης, στέλεχος του ΚΚΕ, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας επισκέφθηκε το Σάββατο το μεσημέρι το ξενοδοχείο «Caldera» στην Ανάληψη Χερσονήσου, όπου συνομίλησε με το προσωπικό. Τόνισε ότι «για ακόμα μια χρονιά χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι θα δουλέψουν σε συνθήκες γαλέρας στα 5άστερα ξενοδοχεία. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της "ποινικής ρήτρας" που εφάρμοσε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή, για να κρατήσει το προσωπικό της, αντί να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας. Αυτή είναι η τουριστική ανάπτυξη της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου... Μας θέλουν κυριολεκτικά δούλους στα ξενοδοχεία και τους χώρους δουλειάς. Για να βγάζουν τα δισεκατομμύρια στις πλάτες μας και εμείς να μην μπορούμε να βγάλουμε τον μήνα, να μην μπορούμε να πάμε μια μέρα διακοπές.

Αυτό είναι το περιβόητο εργασιακό δίκαιο της ΕΕ που έχουν ψηφίσει όλα τα υπόλοιπα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ. Οτι ζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς τη διάλυση των συμβάσεων, των εργασιακών σχέσεων και τους μισθούς - ψίχουλα που αποτελούν Οδηγίες της ΕΕ οι οποίες έχουν ενσωματωθεί στο εγχώριο εργασιακό δίκαιο και εφαρμόζονται από τους εργοδότες. Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη! Θαυματουργή για τα κέρδη των λίγων, εφιάλτης για τους πολλούς! Αυτήν την ανάπτυξη και την πολιτική της ΕΕ, που την υπηρετεί, συνδιαμορφώνουν κι εφαρμόζουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα στο Ευρωκοινοβούλιο και την ελληνική Βουλή. Για όλα αυτά τα εκτρώματα που έχουν ψηφίσει όλοι τους στο Ευρωκοινοβούλιο, ο λαός δεν θα είχε μάθει το παραμικρό, αν δεν ήταν το ΚΚΕ. Το δίλημμα είναι ίδιο παντού: Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!».

Ο Γ. Στεφανάκης κατέληξε λέγοντας ότι «οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να αντιπαλέψουν αυτήν την κατάσταση. Αυτό δείχνουν άλλωστε όλοι οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος. Ενα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές θα δώσει ώθηση για ακόμα μεγαλύτερους αγώνες την επόμενη μέρα. Θα στείλουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας και αγώνα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης».

Αργότερα το απόγευμα της ίδιας μέρας μίλησε σε σύσκεψη στο χωριό Αγιο Σύλλα.

Ο Γ. Στεφανάκης τόνισε στην ομιλία του ότι «η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι σημαντική και θα πρέπει να δώσει ένα μήνυμα αντίστασης στις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είναι η ΚΑΠ, που ψήφισαν όλα τα άλλα κόμματα στην Ευρωβουλή, εκείνη που καταδίκασε σε μαρασμό την αγροτική παραγωγή της περιοχής του Αγίου Σύλλα αλλά και όλης της Κρήτης». Σημείωσε ότι «ο σχεδιασμός της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων και της Περιφέρειας, ο οποίος γιγαντώνει όλο και περισσότερο τον τουρισμό, στερεί στην πραγματικότητα την Κρήτη από φυσικούς πόρους, όπως το νερό, καταστρέφει δε με ταχύ ρυθμό τον πρωτογενή τομέα. Ενώ η Κρήτη θα μπορούσε με την αγροτική της παραγωγή να τροφοδοτεί όλη την Ελλάδα, σήμερα αναγκάζεται να εισάγει τρόφιμα».

Κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους «να πάρουν το ψηφοδέλτιο του Κόμματος, να κάνουν το βήμα να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και να πυκνώσουν τους αγώνες τους μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους και τα συνδικάτα τους, διότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα και να βελτιώσει τις συνθήκες στις οποίες ζούμε».


Συνεχίζεται το πλατύ πολιτικό άνοιγμα για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ και στην Εύβοια

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα των Οργανώσεων της Εύβοιας για να φτάσει όσο γίνεται πιο μακριά το κάλεσμα για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών, προετοιμάζοντας παράλληλα τη συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, την Πέμπτη 30 Μάη στις 8 μ.μ. στο «Στρογγυλό» της παραλίας Χαλκίδας.

Με μεγάλο ενδιαφέρον και εκτίμηση υποδέχτηκαν οι παραγωγοί της Λαϊκής Αγοράς στη Νεάπολη, οι επαγγελματίες του εμπορικού δρόμου της Αβάντων και εκατοντάδες λαϊκοί άνθρωποι το κλιμάκιο του ΚΚΕ που με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή Εύβοιας, περιόδευσε στο κέντρο της Χαλκίδας το πρωί του Σαββάτου.

Κατά την περιοδεία ο Γ. Μαρίνος τόνισε την ανάγκη στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη να αναδειχθεί το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, ώστε να δοθεί απάντηση στην πολιτική της ΝΔ και της ΕΕ, που βρίσκονται πίσω από κάθε αντιλαϊκό μέτρο, αλλά και σε ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, που προσφέρουν ουσιαστική στήριξη στην κυβέρνηση. «Η ψήφος στο ΚΚΕ θα κατατεθεί από την επόμενη μέρα στον δρόμο του αγώνα, εκεί που μπορεί να εκφραστεί η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική, εκεί που μπορούν να ανατραπούν οι αντιλαϊκές αποφάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Μαρίνος.

Επίσης, το πρωί της Κυριακής ο Γ. Μαρίνος μίλησε σε σύσκεψη στην πόλη της Χαλκίδας με τη συμμετοχή εργαζομένων από τον κλάδο των Τροφίμων - Ποτών. Μεταξύ άλλων χαιρέτισε τις διεκδικήσεις του κλάδου στην περιοχή, π.χ. τον συντονισμό και την κοινή διεκδίκηση τοπικής κλαδικής ΣΣΕ στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις. Αναφέρθηκε αναλυτικά στις αντεργατικές κατευθύνσεις και πολιτικές της ΕΕ που εφάρμοσαν στη χώρα μας όλες οι κυβερνήσεις, αλλά και συνολικότερα στον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ, και κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών, ώστε να δυναμώσουν οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού.

Περιοδεία σε χώρους δουλειάς στη Χαλκίδα και στα Ψαχνά πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων ο Κ. Μπασδέκης επισκέφτηκε το εργοτάξιο της ΔΕΥΑ Χαλκίδας και τις εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας της «Avramar» στην περιοχή των Ψαχνών, ενώ σήμερα Τρίτη θα περιοδεύσει στις εγκαταστάσεις της «Κελαϊδίτης ΑΕ», στο ΚΥ Ψαχνών και στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Τέλος, μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας για να φτάσει όσο το δυνατόν πιο πλατιά το κάλεσμα για ενίσχυση του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκαν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις στο Αλιβέρι και στο Μαντούδι Εύβοιας, με ομιλητές τους Παναγιώτη Πολίτη και Γιάννη Τασιούλα, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιους ευρωβουλευτές.


Να πάει το ΚΚΕ όσο πιο ψηλά γίνεται!

Στη Λαμία το πρωί του Σαββάτου ο Δ. Κουτσούμπας

Το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στη γενέτειρά του, Λαμία, επισκέφθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθώς και φίλους του Κόμματος που περίμεναν να τον υποδεχτούν. Ανάμεσά τους ήταν ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο Νότης Μαριάς, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρώην ευρωβουλευτής, η Ανδριάνα Μπαφούτσου, Γραμματέας της ΤΕ Φθιώτιδας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Εδώ απ' τη Λαμία σήμερα, απ' τη Φθιώτιδα, τη Στερεά, στέλνουμε μήνυμα νίκης. Να πάει το ΚΚΕ όσο γίνεται πιο ψηλά στις ευρωεκλογές της 9ης του Ιούνη. Να στείλει ο λαός μας και η νεολαία ένα δυνατό μήνυμα, να ακουστεί σε όλη την ΕΕ, σ' αυτήν την ΕΕ των λόμπι, της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης, των πολέμων, της φτώχειας, της ακρίβειας, του πληθωρισμού. Να δοθεί ένα γερό, επίσης, μήνυμα προς την κυβέρνηση της ΝΔ, που υλοποιεί τις αποφάσεις της ΕΕ, με δεκάδες, εκατοντάδες αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους, να της κοπεί η φόρα. Ταυτόχρονα, να δοθεί απάντηση και σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που συμπορεύονται σ' αυτήν την αντιλαϊκή πορεία.

Να δυναμώσει συνολικά το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής με ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, γιατί υπάρχει και η 10η του Ιούνη, μετά τις εκλογές, μετά την κάλπη. Τα μέτρα είναι μπροστά, οι αντιλαϊκές Οδηγίες της ΕΕ είναι εδώ, τα συρτάρια των υπουργών είναι γεμάτα με αντιλαϊκά μέτρα και προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα τα πληρώσει πάλι οικτρά ο λαός της Ελλάδας, της Στερεάς, της Φθιώτιδας, η Λαμία, οι νέοι και οι νέες, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες της περιοχής. Απ' αυτήν τη σκοπιά το ΚΚΕ πρέπει να βγει πάρα πολύ πιο δυνατό για να μπει μπροστά στον αγώνα. Να βγει δυνατό και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, και εκεί που αυτές ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα. Γεια σας, καλή δύναμη σε όλους και όλες».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε μια χαλαρή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, για τη μάχη που δίνουν μέχρι την τελευταία στιγμή, ενώ ευχήθηκε καλή δύναμη για τους αγώνες που έρχονται.

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από μέλη, φίλους και συμπορευόμενους με το ΚΚΕ, περπάτησε στο εμπορικό κέντρο της Λαμίας και επισκέφθηκε καταστήματα, όπου έτυχε θερμής υποδοχής. Συνάντησε φίλους, συνομίλησε με περίοικους στο κέντρο της πόλης που τον υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ