Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Το περιβόητο «εργασιακό δίκαιο» της ΕΕ είναι οι συνθήκες γαλέρας στα ξενοδοχεία

Στο Ηράκλειο περιόδευσε ο Γ. Στεφανάκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποίησε περιοδεία το Σάββατο 25 Μάη ο Γιώργος Στεφανάκης, στέλεχος του ΚΚΕ, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας επισκέφθηκε το Σάββατο το μεσημέρι το ξενοδοχείο «Caldera» στην Ανάληψη Χερσονήσου, όπου συνομίλησε με το προσωπικό. Τόνισε ότι «για ακόμα μια χρονιά χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι θα δουλέψουν σε συνθήκες γαλέρας στα 5άστερα ξενοδοχεία. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της "ποινικής ρήτρας" που εφάρμοσε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή, για να κρατήσει το προσωπικό της, αντί να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας. Αυτή είναι η τουριστική ανάπτυξη της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου... Μας θέλουν κυριολεκτικά δούλους στα ξενοδοχεία και τους χώρους δουλειάς. Για να βγάζουν τα δισεκατομμύρια στις πλάτες μας και εμείς να μην μπορούμε να βγάλουμε τον μήνα, να μην μπορούμε να πάμε μια μέρα διακοπές.

Αυτό είναι το περιβόητο εργασιακό δίκαιο της ΕΕ που έχουν ψηφίσει όλα τα υπόλοιπα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ. Οτι ζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς τη διάλυση των συμβάσεων, των εργασιακών σχέσεων και τους μισθούς - ψίχουλα που αποτελούν Οδηγίες της ΕΕ οι οποίες έχουν ενσωματωθεί στο εγχώριο εργασιακό δίκαιο και εφαρμόζονται από τους εργοδότες. Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη! Θαυματουργή για τα κέρδη των λίγων, εφιάλτης για τους πολλούς! Αυτήν την ανάπτυξη και την πολιτική της ΕΕ, που την υπηρετεί, συνδιαμορφώνουν κι εφαρμόζουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα στο Ευρωκοινοβούλιο και την ελληνική Βουλή. Για όλα αυτά τα εκτρώματα που έχουν ψηφίσει όλοι τους στο Ευρωκοινοβούλιο, ο λαός δεν θα είχε μάθει το παραμικρό, αν δεν ήταν το ΚΚΕ. Το δίλημμα είναι ίδιο παντού: Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!».

Ο Γ. Στεφανάκης κατέληξε λέγοντας ότι «οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να αντιπαλέψουν αυτήν την κατάσταση. Αυτό δείχνουν άλλωστε όλοι οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος. Ενα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές θα δώσει ώθηση για ακόμα μεγαλύτερους αγώνες την επόμενη μέρα. Θα στείλουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας και αγώνα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης».

Αργότερα το απόγευμα της ίδιας μέρας μίλησε σε σύσκεψη στο χωριό Αγιο Σύλλα.

Ο Γ. Στεφανάκης τόνισε στην ομιλία του ότι «η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι σημαντική και θα πρέπει να δώσει ένα μήνυμα αντίστασης στις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είναι η ΚΑΠ, που ψήφισαν όλα τα άλλα κόμματα στην Ευρωβουλή, εκείνη που καταδίκασε σε μαρασμό την αγροτική παραγωγή της περιοχής του Αγίου Σύλλα αλλά και όλης της Κρήτης». Σημείωσε ότι «ο σχεδιασμός της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων και της Περιφέρειας, ο οποίος γιγαντώνει όλο και περισσότερο τον τουρισμό, στερεί στην πραγματικότητα την Κρήτη από φυσικούς πόρους, όπως το νερό, καταστρέφει δε με ταχύ ρυθμό τον πρωτογενή τομέα. Ενώ η Κρήτη θα μπορούσε με την αγροτική της παραγωγή να τροφοδοτεί όλη την Ελλάδα, σήμερα αναγκάζεται να εισάγει τρόφιμα».

Κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους «να πάρουν το ψηφοδέλτιο του Κόμματος, να κάνουν το βήμα να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και να πυκνώσουν τους αγώνες τους μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους και τα συνδικάτα τους, διότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα και να βελτιώσει τις συνθήκες στις οποίες ζούμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός να καταδικάσει την πολιτική που τον αφήνει απροστάτευτο(2024-05-08 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις Οργανώσεων του ΚΚΕ(2024-04-10 00:00:00.0)
Εκδήλωση για την εργασιακή ζούγκλα στην Ελλάδα και την ΕΕ(2023-05-27 00:00:00.0)
Το διαδίκτυο έλειπε στους αγρότες...(2009-05-14 00:00:00.0)
«Ο μεγάλος κερδισμένος»(2004-06-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ