Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, δύναμη στον λαό για να ανατρέπει τις αντιλαϊκές αποφάσεις

Ο χαιρετισμός του Κ. Παπαδάκη

RIZOSPASTIS

«Στις 9 Ιούνη ψηφίζουμε για όλα, για ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

Δίνουμε αποφασιστική απάντηση γιατί κάποτε κι εδώ σε αυτές τις εργατογειτονιές στον Κολωνό, στα Σεπόλια, στην Ακαδημία Πλάτωνος, όπως και παντού, λέγανε για τις μεγάλες μέρες που θα ζήσουμε, με την ΕΟΚ, την ΕΕ, το Μάαστριχτ, την ένταξη στο ευρώ, τη Συνθήκη της Λισαβόνας. Πίσω από τα μεγάλα λόγια και τις διακηρύξεις που πολύς κόσμος πίστεψε κι εξαπατήθηκε κρύβονταν χτυπήματα κατά ριπάς ενάντια στον λαό και ταυτόχρονα δίχως τέλος γλεντοκόπημα για τους μεγάλους ομίλους, τους βιομηχάνους, τις τράπεζες τους εφοπλιστές.

Ολα αυτά τα χρόνια παρέλασαν με διθυράμβους μπροστά από τον λαό αμύθητα πακέτα χρηματοδοτήσεων που όλα τους ήταν δικός του ιδρώτας. Και τι δεν ακούσαμε, για το πακέτο Ντελόρ, τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, το Ταμείο Συνοχής, το ΕΣΠΑ, το πακέτο Γιούνκερ, ως και το πρόσφατο Ταμείο Ανάκαμψης; Ολα τους όμως ήρθαν πέρασαν και δεν ακούμπησαν την τσέπη του λαού. Λεφτόδεντρα που τελικά υπάρχουν όχι για τον λαό αλλά για τους εκμεταλλευτές του που τα ξεκοκαλίζουν δεκαετίες τώρα.

Παλιότερα, μας έλεγαν να γίνουμε σαν τις άλλες χώρες που τις θεωρούσαν πρότυπο. Γινόμαστε όντως σαν και αυτές αφού και οι λαοί στις άλλες χώρες της Ευρώπης ζουν όλο και χειρότερα, με διπλάσια ονομαστικά ενοίκια, γενικευμένη ιδιωτική Ασφάλιση, χρεώσεις και τσουχτερά τέλη στο όνομα της "πράσινης μετάβασης" κι εκεί Υγεία - εμπόρευμα, αναμονές πολλών μηνών για μια εξέταση, αναμονές 7-8 ώρες και παραπάνω στα Επείγοντα, με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και κλείσιμο νοσοκομείων κ.ά.

Ενώ λοιπόν παλιότερα η ΝΔ και όλα τα άλλα κόμματα επικαλούνταν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ως πρότυπα "για μια καλύτερη ζωή", σήμερα σπεύδουν να τις εμφανίσουν αυτές ως ...ελπίδα μόνο για μια στοιχειώδη ανακούφιση στους εξαθλιωμένους, σε όσους πεινούν ακόμα κι αν δουλεύουν. Ομολογούν τι δηλαδή, ότι δεν μπορούν να βγάλουν τον λαό από τη φτώχεια και πλέον τα πρότυπά τους είναι χώρες που κι εκεί βασιλεύει η ακρίβεια εξωραΐζοντας τάχα τα μέτρα που παίρνουν οι εκεί κυβερνήσεις για την καταπολέμησή της.

Βρήκαν τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ νέο τροπάρι, ισχυριζόμενοι ότι υπάρχει και τάχα καλή όψη της ΕΕ.

Ετσι, πλασάρουν την Ισπανία ως τάχα το απαύγασμα της προστασίας από την ακρίβεια, την Ισπανία της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης Σάντσεθ. Στοχεύουν με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια και να "ξεπλύνουν" την ΕΕ και να ισχυριστούν ότι με μια άλλη, δήθεν προοδευτική κυβέρνηση ο λαός θα ανακουφιστεί από την αντιλαϊκή διακυβέρνηση της ΝΔ.

Λένε ότι στην Ισπανία ο ΦΠΑ μηδενίστηκε, βέβαια κι αυτό σε ορισμένα μόνο προϊόντα. Τι δεν μας λένε; Οτι τα χρήματα γι' αυτόν τον μηδενισμό τα πήραν γιατί έκοψαν σε μια νύχτα το επίδομα καυσίμων που έδιναν στον λαό επίσης για λίγους μήνες. Δεν λένε επίσης ότι αυτός ο μηδενισμός λήγει τώρα τον Ιούνη. Μετά δεν μας είπαν οι λεβέντες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, τι θα γίνει; Οπως επίσης δεν μας ενημέρωσαν και για ορισμένα ακόμα... επιτεύγματα της κυβέρνησης στην Ισπανία, ότι δηλαδή τον Γενάρη φέτος αυξήθηκε ο ΦΠΑ στο ρεύμα κι έφτασε στο 21%, ενώ από 1η Απρίλη ο ΦΠΑ στο φυσικό αέριο πήγε κι αυτός στο 21%.

Οσο για τον μηδενισμό του ΦΠΑ στην Πορτογαλία αυτός τελείωσε τον Δεκέμβρη και πλέον είναι στο 6%. Μην πιάσουμε τι λένε και για τη στέγαση στην Πορτογαλία, που τάχα έκαναν πρόγραμμα μερικών λαϊκών κατοικιών αλλά η Πορτογαλία παραμένει πρώτη στην πιο ακριβή κατοικία, να συναγωνίζεται την ακρίβεια και στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ. Σταματάμε εδώ...

Οι αυστηροί δημοσιονομικοί δείκτες της πολεμικής τους οικονομίας δεν χωράνε τις λαϊκές ανάγκες

Κοροϊδεύουν λοιπόν όλοι τους! Γιατί οι "κόφτες", τα κοστολογημένα προγράμματα, οι αυστηροί δημοσιονομικοί δείκτες της πολεμικής τους οικονομίας δεν χωρούν, βλέπετε, τις διεκδικήσεις του ΚΚΕ για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως και την κατάργηση του ΕΦΚ σε Ενέργεια, καύσιμα.

Είναι φως φανάρι ότι η ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) και η κυβέρνηση την επόμενη μέρα θα συνεχίσουν να δουλεύουν τη γνωστή φάμπρικα με σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, Κανονισμούς, Οδηγίες, κατά παραγγελία των επιχειρηματικών λόμπι, που μόνο το ΚΚΕ αντιπαλεύει και κανένα άλλο κόμμα δεν βγάζει τσιμουδιά γι' αυτά. Θα συνεχίσουν να συνδιαμορφώνουν αντιδραστικά μέτρα στο ΕΚ, θα τα ψηφίζουν με μεγάλα ποσοστά συναίνεσης που φτάνει το 75%, μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά κι από κοντά και ο Βελόπουλος. Ολοι τους θα συνεχίζουν να τα αποκρύπτουν ή να τα ωραιοποιούν. Μόνο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ θα τα ξεσκεπάζουν, θα τα αποκαλύπτουν, θα τα καταψηφίζουν. Μόνο το ΚΚΕ θα πρωτοστατεί στο πλευρό του λαού για την οργάνωση της λαϊκής πάλης.

Γιατί ο λαός δεν έχει να περιμένει κάτι ουσιαστικό, κάτι θετικό από καμία κυβέρνηση. Καμία τους δεν έδωσε ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, Συλλογικές Συμβάσεις, δεν έβαλε εμπόδια σε απολύσεις, σε κλεισίματα εργοστασίων κ.ά. Αντίθετα, και η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες, όλες, χίμηξαν και λεηλάτησαν ό,τι είχε και δεν είχε ο λαός μέχρι σήμερα. Γι' αυτό πλέον ο μισθός εξαφανίζεται στα μέσα του μήνα, ενώ πληρώνει ξανά και ξανά για τα αυτονόητα όπως η Υγεία, η Παιδεία και τόσα άλλα που έχουν γίνει εμπόρευμα και αγορά για να κονομάνε οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για αυτό όλο και ο κλοιός των ιμπεριαλιστικών πολέμων σφίγγει, με τη χώρα μας να εμπλέκεται μέχρι τον λαιμό στο ιμπεριαλιστικό μακελειό στην Ουκρανία και στη γενοκτονία στην Παλαιστίνη με 35.000 νεκρούς, τα περισσότερα παιδιά και γυναίκες, 80.000 τραυματίες, 300.000 κατεστραμμένα σπίτια και 30 στα 36 κατεστραμμένα νοσοκομεία.

Οπως επίσης καμία ΕΕ, καμία φον ντερ Λάιεν δεν έλυσε κανένα λαϊκό πρόβλημα. Το αντίθετο, επειδή ακριβώς η ΕΕ από την ίδρυσή της ήταν και είναι ένωση του κεφαλαίου, δουλεύει νύχτα - μέρα για να εκτοξεύονται τα κέρδη των μεγάλων συμφερόντων και να μεγαλώνει διαρκώς η ληστεία των εργαζομένων.

Δυναμώνουμε τις αγωνιστικές συμμαχίες των λαών κόντρα σε αυτές της ΕΕ και κυβερνήσεων

Ο,τι κέρδισε, ό,τι απέσπασε ο εργαζόμενος λαός το έκανε με σκληρούς ανυποχώρητους αγώνες στην COSCO, στην "efood" , εδώ και 4 χρόνια τον ηρωικό αγώνα της ΛΑΡΚΟ, στους οικοδόμους, με τελευταίο παράδειγμα στο εργοτάξιο της επέκτασης του μετρό, όπου η μέχρι χτες ανένδοτη εργοδοσία του "Αβακα" υποχρεώνεται να διαπραγματευτεί αυξήσεις, αλλά και στο μέταλλο, μέσα στα νοσοκομεία στην πανδημία και μέχρι σήμερα κ.α.

Αυτά τα πέτυχαν οι εργαζόμενοι γιατί οργανώθηκαν, τα κατάφεραν με παλικαρίσιο πολυήμερο απεργιακό αγώνα, συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, κουρέλιασαν τους αντεργατικούς νόμους, βελτιώνοντας τους όρους δουλειάς, αυξάνοντας μισθούς, αποσπώντας Συλλογικές Συμβάσεις, ανάσες ακόμα και κάτω από την πιο σκληρή εργοδοτική τρομοκρατία.

Αυτές οι κατακτήσεις αποδεικνύουν ότι τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους είναι ανίσχυροι μπροστά στην αποφασισμένη, οργανωμένη εργατική τάξη που παλεύει για τις σύγχρονες ανάγκες της, για να σπάσει τα δεσμά της ΕΕ και για μια εξουσία και οικονομία όπου ο λαός θα είναι ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.

Αυτός είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος για τον λαό, έχοντας στο πλάι του ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα των εκλογών. Oταν λοιπόν όλα όσα αντεργατικά έχουν σχεδιάσει και τα έχουν στο συρτάρι θα έρχονται προς ψήφιση σε Ευρωβουλή και Βουλή, όταν θα βράζει ο τόπος στους χώρους δουλειάς με μειώσεις μισθών, κατάργηση συμβάσεων, το ΚΚΕ θα είναι η δύναμή τους στην πρώτη γραμμή, ο εργαζόμενος έχει στήριγμα το ΚΚΕ. Με το ΚΚΕ στέλνουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα στους λαούς και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης που απέργησαν μαζικότερα και περισσότερο φέτος την τελευταία 20ετία, που έστησαν αγροτικά μπλόκα και οι φοιτητές κατέλαβαν τις σχολές τους για αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό. Αυτές είναι οι δικές μας συμμαχίες, οι αγωνιστικές συμμαχίες των λαών στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, συμμαχίες για τα δικά τους συμφέροντα, κόντρα σε αυτές της ΕΕ και των κυβερνήσεων, όλων των άλλων κομμάτων για να τσακίσουν τον λαό.

Σε αυτόν τον δρόμο συνεχίζουμε, γι' αυτό πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, με δύναμη στον λαό για να ανατρέπει τις αντιλαϊκές αποφάσεις τους στον δρόμο του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ