Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΥΚΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δυνατό ΚΚΕ για να πολλαπλασιαστούν οι αγώνες του λαού

Σε μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση στις Συκιές Θεσσαλονίκης, στο Πάρκο Παναγιώτη Αφαλή, μίλησαν το βράδυ της Παρασκευής η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Ανέστης Τσουκαράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Η Θ. Καπέτη κάλεσε σε ένταση των προσπαθειών τις επόμενες μέρες ώστε να εκφραστεί αποφασιστικά η συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων είπε: «Απομένουν μόνο λίγες μέρες για να οργώσουμε συντεταγμένα όλες οι δυνάμεις του Κόμματος, οι φίλοι και οι συναγωνιστές τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, σπίτι - σπίτι, με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, με το χαμόγελο στα χείλη, για να στείλουμε στο Ευρωκοινοβούλιο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, που θα γίνει δύναμη στα χέρια των εργαζομένων, των μικρών επαγγελματιών, των μικρών αγροτών, της νεολαίας!

Γιατί το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ, όπως πάντα, έτσι και τώρα θα επιστρέψει σ' αυτούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη της βιοπάλης. Γιατί στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ συμμετέχουν άνθρωποι της δουλειάς, του αγώνα, δοκιμασμένοι στη σύγκρουση, αγωνιστές της γνώσης και της μόρφωσης, των τεχνών και του πολιτισμού, που εκφράζουν τις αξίες και τα ιδανικά της τάξης μας. Ανθρωποι της διπλανής πόρτας, που μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες, έχουμε τις ίδιες αξίες και δεν βλέπουμε την πραγματικότητα μέσα από τον παραμορφωτικό φακό του lifestyle, των celebrities και της προσωπικής ανέλιξης. Σε αντίθεση με τους εκλεκτούς της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων, που δουλεύουν για λογαριασμό της ΕΕ της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, των λόμπι και των πολέμων.


Γι' αυτό και δεν έχουν πρόβλημα να μεταπηδάνε από το ένα κόμμα στο άλλο».

Και πρόσθεσε: «Ενα δυνατό ΚΚΕ αμέσως μετά τις εκλογές θα συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά την προσπάθεια για να πολλαπλασιαστούν οι αγώνες παντού.

Για να ενταθεί η διεκδίκηση για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων που θα κατοχυρώνουν δικαιώματα, για κατάργηση των απαράδεκτων φόρων και αντιμετώπιση της ακρίβειας, προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, διεύρυνση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας και Υγείας».

Δεν ορκιστήκαμε να υπηρετούμε τις ευρωατλαντικές σημαίες

Μιλώντας και με την ιδιότητα του συνταγματάρχη εν αποστρατεία, ο Αν. Τσουκαράκης στάθηκε ιδιαίτερα στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια πολέμου, σημειώνοντας ότι αυτή πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου στις 9 του Ιούνη.

«Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη. Επέλεξα να σταδιοδρομήσω στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις. Ορκίστηκα να υπερασπίζομαι μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μου τη σημαία. Την ελληνική σημαία ορκίστηκα να υπερασπίζομαι. Ούτε τις ΝΑΤΟικές σημαίες, ούτε τη σημαία των ΗΠΑ, ούτε σημαίες άλλων κρατών της ΕΕ», είπε. Και πρόσθεσε:

«Η χώρα μας, με διαχρονική ευθύνη της τωρινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και πιο πριν του ΠΑΣΟΚ, και με τη στήριξη και των λοιπών κομμάτων - δορυφόρων τους (ειδικά του "αντισυστημικού" Βελόπουλου, που ψηφίζει με χέρια και με πόδια ό,τι έχει να κάνει με την αναβάθμιση της ΕΕ, κι ας μας πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες), ήδη έχει εμπλακεί στον πόλεμο. Αυτό κρατήστε το ψηλά στην ατζέντα και κάντε το κριτήριο ψήφου για τις 9 του Ιούνη. Πείτε το στον διπλανό σας, στη γειτονιά σας, στον χώρο εργασίας σας, στο καφενείο. Η χώρα μας έχει ήδη εμπλακεί σε πολεμικές επιχειρήσεις. Λεφτά βρίσκουν σε μια νύχτα όταν είναι να σπρωχτούν σε εξοπλισμούς, όπλα και πολεμοφόδια, αλλά δεν βρίσκουν αν είναι να ενισχυθούν τα νοσοκομεία μας και τα σχολεία μας. Βλέπετε, η μόρφωση ανοίγει ορίζοντες, η νεολαία, οι μαθητές, οι φοιτητές σκέφτονται και αντιδρούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ