Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ - ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Νεκρός Αιγύπτιος στρατιώτης στο πέρασμα της Ράφα

Σοβαρή ανησυχία για παραπέρα πολεμική κλιμάκωση προκαλεί μεθοριακό επεισόδιο που σημειώθηκε χτες το μεσημέρι, στη διάρκεια του οποίου ανακοινώθηκε πως σκοτώθηκε υπό συγκεχυμένες συνθήκες ένας Αιγύπτιος στρατιωτικός αξιωματούχος κοντά στο μεθοριακό πέρασμα της Ράφα, που έχει καταληφθεί από τον ισραηλινό στρατό.

Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ήρθαν σε επαφή με Αιγύπτιους ομολόγους τους και αναφέρθηκαν σε «συμβάν πυροβολισμού» στα σύνορα Γάζας - Αιγύπτου, με την εφημερίδα «Maariv» να αναφέρεται σε «ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των πλευρών που προκάλεσε έναν νεκρό Αιγύπτιο στρατιώτη». Κατά τις πρώτες πληροφορίες και την εκδοχή των Ισραηλινών, το επεισόδιο ξεκίνησε από Αιγύπτιους στρατιώτες.

Διαφορετική εκδοχή των γεγονότων δίνει η καταριανή εφημερίδα «Al Jadeed», κατά την οποία η ανταλλαγή πυρών ξεκίνησε από Ισραηλινούς στρατιώτες.

Την Κυριακή, ο ισραηλινός στρατός άρχισε να μειώνει τα στρατεύματα που έχουν καταλάβει το μεθοριακό πέρασμα από τη μεριά της Ράφα για «ανασύνταξη» και «εκπαίδευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ