Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΥΡΙΖΑ
Η συνταγή της ψηφοθηρίας είναι ... λίγο απ' όλα

Με κομπασμούς για τα ...κατορθώματα του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνησης της χώρας άνοιξε την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας ο Στ. Κασσελάκης, επιβεβαιώνοντας και μ' αυτόν τον τρόπο ότι το κόμμα του δεν παρεκκλίνει χιλιοστό από τη στρατηγική που υπηρέτησε και η οποία τσάκισε τον λαό.

Παρέχοντας νέες διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει στην ίδια ρότα, ο πρόεδρός του ανέφερε πως «το 2015 και τα επόμενα χρόνια πετύχαμε τη σταθερότητα στην περιοχή, την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική ειρήνη. Πρέπει να συνεχίσουμε στον δρόμο που οδηγεί σε μια καλύτερη, πιο συνεκτική, πιο συμπεριληπτική, πιο ανθρώπινη Ευρώπη».

Και αφού χειροκρότησε την πολιτική που μεταξύ άλλων έσφιξε τη θηλιά στον λαιμό χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, είχε το θράσος να υποστηρίξει ότι ο αφανισμός τους είναι δουλειά μόνο της ΝΔ, αφού μόνο αυτή - όπως ισχυρίστηκε - στοχεύει «στη συγκέντρωση της οικονομικής δραστηριότητας και στην περαιτέρω συμπίεση αυτού που λέμε μεσαία τάξη».

Στο μεταξύ, με ένα ταξίδι - αστραπή στη Βηθλεέμ, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις από τη στάση του κόμματός του απέναντι στον σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την συμπαράστασή του στον Παλαιστινιακό λαό και υποστήριξε τη θέση για δύο κράτη στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, δεν είπε τίποτα όμως για τα εγκλήματα του διαπράττει το Ισραήλ, ούτε για τον λόγο που ως κυβέρνηση το κόμμα του αρνήθηκε να υλοποιήσει απόφαση της Βουλής για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, την ίδια ώρα που βάθυνε στο έπακρο τις στρατιωτικές, οικονομικές και πολιτικές σχέσεις με το Ισραήλ.

Εξάλλου, όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες δυναμώνουν οι αναδεύσεις και στον ΣΥΡΙΖΑ, στο φόντο διεργασιών για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς που φαίνεται να αναζωπυρώνονται. Την εμφάνισή του έκανε μετά από καιρό ο Δ. Τεμπονέρας και με άρθρο του υποστηρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα λόγο να συμμετέχει σε μια κεντροαριστερή φαγωμάρα», χωρίς να παραγνωρίζει τα δυσμενή αποτελέσματα για το κόμμα του στις εκλογές του ΤΕΕ και στις φοιτητικές εκλογές. «Τι νόημα έχει ποιος θα ηγεμονεύσει στον χώρο, όταν τα ποσοστά των μετρήσεων αποκλείουν κάθε προοπτική εναλλακτικής κυβερνησιμότητας;», αναφέρει και προκρίνει τη συνεργασία των «προοδευτικών δυνάμεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ