Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Θέλει «ισχυρή εντολή» για να νομιμοποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική

«

Ισχυρή εντολή» ως νομιμοποίηση της κυβέρνησης για συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής του ευρωμονόδρομου ζητά ο Κυρ. Μητσοτάκης. Χαρακτηριστικά, μιλώντας στη «Real News», αφού επικαλούμενος τον κίνδυνο «χρεοκοπίας» της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας απέρριψε ξανά κάθε σκέψη για κάποια μείωση του ΦΠΑ έστω σε κάποια βασικά είδη κατανάλωσης (προκειμένου να ανακουφιστούν τα λαϊκά στρώματα σε εποχές γενικευμένης ακρίβειας), έβαλε πρόταγμα «να συνεχίσουμε τις πολιτικές μας» για «να συγκλίνουμε όλο και πιο πολύ με την Ευρώπη, σε όλα τα επίπεδα», εμπεδώνοντας «τη σταθερότητα στο εσωτερικό».

Καθώς αυτό υπηρετούν μια σειρά αστικές πολιτικές δυνάμεις, έκανε σαφές ότι δεν έχει πρόβλημα ως προς την «αξιοποίηση» στην κυβέρνηση της ΝΔ «ΠΑΣΟΚογενών και κεντρώων στελεχών». Είπε χαρακτηριστικά ότι αξιοποιεί κάθε τέτοιο στέλεχος αφού «δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός. Υπάρχει μόνο ο κοινός σκοπός!», πέρα από «παραπλανητικές ετικέτες», αλλά εστιάζοντας «στα αληθινά συμφέροντα του κράτους που υπηρετούμε».

Αλλωστε, συμφώνησε στη δημοσιογραφική επισήμανση ότι «παρά την οξεία προεκλογική αντιπαράθεση», «μπορεί να υπάρξει κοινός τόπος σε κεντρικά ζητήματα ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις»: «Οχι μόνο μπορεί, αλλά πρέπει να υπάρχει κοινός τόπος σε πολλά ζητήματα», τόνισε.

Στο ίδιο μοτίβο, μιλώντας στο βρετανικό podcast «The Rest is Politics», ξανάβαλε πρόταγμα τα περί δημοσιονομικής σύνεσης και προσέλκυσης «επενδύσεων», όπως επίσης διαβεβαίωσε ξένα και ντόπια κέντρα ότι «απλοποιούμε το ρυθμιστικό πλαίσιο με λογικό τρόπο, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα του κράτους» και «προχωρούμε με τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις μας». Για δε τον λαό έκανε σαφές ότι το μόνο που έχει μπροστά είναι τα μνημόνια διαρκείας, αφού «έχουμε ένα μεγάλο χρέος», «η χώρα χρεοκόπησε» και «για να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας στις διεθνείς αγορές, πρέπει να πετυχαίνουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους».

Δεν παρέλειψε να υποδείξει στους εταίρους του στην ΕΕ ότι μπορούν και αυτοί να «τρέξουν» το κοινό τους ευρωενωσιακό πρόγραμμα ταχύτερα, με κυβερνήσεις που θα προκύψουν σταθερότερες μέσα από καλπονοθευτικά συστήματα και φτιαχτές πλειοψηφίες.

Είπε συγκεκριμένα ότι «στην Ελλάδα έχουμε έναν εκλογικό νόμο, διότι οι εκλογικοί νόμοι είναι απολύτως καίριας σημασίας», «έχουμε κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που σημαίνει ότι μπορούμε να κινηθούμε με ταχύτητα. Μερικές φορές κοιτάζω τους ομολόγους μου και έχουν τέσσερις, πέντε, έξι εταίρους σε κυβερνήσεις συνασπισμού, τότε μονολογώ "θεέ μου, πώς θα παίρνουν αποφάσεις;". Αυτό επίσης περιπλέκει ιδιαίτερα τη λειτουργία μιας κυβέρνησης».

Θύμισε ότι με τα ισχύοντα στην Ελλάδα το πρώτο κόμμα παίρνει «ένα μπόνους», επομένως «με ποσοστό 40%, καταφέραμε να έχουμε μια αρκετά μεγάλη πλειοψηφία», εξ ου και όσον αφορά γενικά το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα «επειδή επίκεινται ευρωπαϊκές εκλογές, ναι, νομίζω ότι υπάρχουν μαθήματα που μπορούμε να αντλήσουμε από την Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ