Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ψηφίζουμε αγωνιστικά, αντισυστημικά, αντιπολεμικά

Το κάλεσμα για ισχυροποίηση του ΚΚΕ μεταφέρεται καθημερινά στον λαό της Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από την πολύμορφη δραστηριότητα των ΚΟ και τις συγκεντρώσεις στις γειτονιές και τις πόλεις.

Η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, και ο Κώστας Ιντζές, υποψήφιος ευρωβουλευτής, την Παρασκευή μίλησαν σε μαζική συγκέντρωση στην εργατογειτονιά της Πολίχνης.

Απευθυνόμενη ταυτόχρονα στη λογική και το συναίσθημα του λαού της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, η Λ. Κανέλλη ανέφερε: «Είμαι εδώ στη Βόρειο Ελλάδα, που πρωτοστάτησε στην υπεράσπιση των Σέρβων. Στη Βόρειο Ελλάδα που έβαλε τα στήθια της μπροστά να μην περάσουν τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα. Στη Βόρειο Ελλάδα που έχτιζε την πύλη στο λιμάνι για να μην περάσει ο εχθρός. Στη Θεσσαλονίκη των αγώνων, στη Θεσσαλονίκη του αίματος, στη Θεσσαλονίκη των ηρωικών Πρωτομαγιών. Πώς γίνεται να καθόμαστε να ακούμε ότι χριστέμποροι, πατριδέμποροι, άνθρωποι που κάνανε την πατρίδα τσιφλίκι τους, οικογενειακή υπόθεση και τηλεοπτική διαδικασία, διεκδικούν την ψήφο; Ποιος περνάει για ηλίθιους τους Βορειοελλαδίτες;». Και πρόσθεσε πως σήμερα «αν σκεφτούμε, δεν μπορούμε να ψηφίσουμε για την πατρίδα, για τον λαό της, για τα παιδιά μας, για τους νεκρούς μας, τίποτε άλλο εκτός από ΚΚΕ».

Νωρίτερα, ο Κώστας Ιντζές απηύθυνε πλατύ κάλεσμα σε όλους και όλες, εργαζόμενους, επαγγελματίες, γυναίκες, νέες και νέους, που βρεθήκανε μαζί με τους κομμουνιστές στους μεγάλους και μικρούς αγώνες, ενάντια στους σχεδιασμούς και τις επιθέσεις των κυβερνήσεων που είχαν φαρδιά - πλατιά την υπογραφή της ΕΕ. Οπως είπε, «έχει μεγαλύτερη αξία όλοι αυτοί να κάνουν την ίδια επιλογή και στις εκλογές και μετά από αυτές. Την επιλογή να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ ακόμα περισσότερο ώστε να δυναμώσει η φωνή τους και μέσα και έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές είναι όρος για να δυναμώσουν οι αγώνες και να μπορούμε από καλύτερη θέση να δώσουμε τη μάχη, να βάζουμε εμπόδια στα σχέδιά τους και φυσικά να έχουμε και κάποιες κατακτήσεις. Γιατί όλα τα προβλήματα που απορρέουν από τους σχεδιασμούς και τη στρατηγική της ΕΕ, στις 10 Ιούνη θα είναι εδώ», είπε ο Νίκος Εξαρχος, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το απόγευμα του Σαββάτου σε συγκέντρωση της ΤΟ Κατασκευών στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Στη γειτονιά της Ανω Πόλης και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Τερψιθέας, μίλησε η βουλευτής του ΚΚΕ Σεμίνα Διγενή, δίνοντας το σύνθημα για πιο ισχυρό ΚΚΕ και στην όμορφη αυτή συνοικία της Θεσσαλονίκης. «Αυτό που δεν έχει ανάγκη ο λαός, είναι ένας "νέος" δήθεν πόλος από τα ξέφτια της σοσιαλδημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί κατάλαβαν πλέον ότι δεν υπάρχει χώρος για άλλες αυταπάτες, διαψεύσεις και απογοητεύσεις. Δεν έχει ανάγκη ο λαός από αντιπολιτεύσεις - μαϊμού σαν του κ. Κασελάκη ή του κ. Βελόπουλου», είπε μεταξύ άλλων.

Στη Νάουσα

Σε μαζική συγκέντρωση στη Νάουσα μίλησε, το βράδυ της Κυριακής, ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Κάλεσε τους εργάτες της «Βαρβαρέσος» και όλης της περιοχής και με την ψήφο τους να καταδικάσουν τα κόμματα των βιομηχάνων και να στηρίξουν το κόμμα τους, το ΚΚΕ, «που προειδοποίησε για τον χαρακτήρα της ΕΕ, που αποκάλυψε το αντιλαϊκό και αντεργατικό της πρόσωπο, τη στιγμή που οι άλλες πολιτικές δυνάμεις τάζανε λαγούς με πετραχήλια ή καλούσαν σε αγώνα για τη "διόρθωσή" της. Και τι δεν έλεγαν! Οτι θα έχουμε φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, πολλές και καλές δουλειές, ότι θα έχουμε μόνιμα ειρήνη στην Ευρώπη! Πώς ακούγονται αλήθεια όλα αυτά σήμερα;».

Κάλεσε τον λαό να χτυπήσει το σύστημα εκεί που πονά. «Με πιο δυνατό ΚΚΕ ψηφίζεις αγωνιστικά, αντισυστημικά, αντιπολεμικά, δίνεις κλοτσιά στον φασισμό και στην ακροδεξιά. Και όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, να σκεφτούν πως η ψήφος στο ΚΚΕ αφήνει πίσω στο περιθώριο τους ακροδεξιούς σαλτιμπάγκους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητες Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ(2015-04-17 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ(2013-07-10 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ(2012-02-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2011-04-06 00:00:00.0)
Πολύμορφη προεκλογική δραστηριότητα(1999-06-02 00:00:00.0)
Πρόθυμο ...συμπλήρωμα στο ΠΑΣΟΚ(1996-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ