Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Για τον ίδιο άνθρωπο μιλάνε

«Σύμφωνα με την έκθεση Ντράγκι, που θα αποτελέσει τον οδοδείκτη για τον μετασχηματισμό της Ενωσης, το οικονομικό αδιέξοδό της θα επιλυθεί μέσα από τη στροφή στις επενδύσεις, αλλά και μέσα από την επιστροφή στο κράτος. Στο αναπτυξιακό κράτος, όπως λέμε εμείς στη Νέα Αριστερά. Είναι αυτή η ιδέα ευθυγραμμισμένη με τα όσα υποστηρίζουν και προωθούν οι κυρίαρχες πολιτικές οικογένειες της Ευρώπης; Η απάντηση είναι, μονολεκτικά, όχι».

Αυτά ήταν κάποια από τα λεγόμενα του Αλ. Χαρίτση, πρόεδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, ο οποίος μίλησε στο συνέδριο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, της ΓΣΕΒΕΕ και του «Economist» για τις «μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Αντί της απάντησης που προέτρεξε να δώσει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ 2, καλύτερα να ακούσουμε έναν από τους άμεσα ενδιαφερόμενους: «Εχουμε διαβάσει λίγα πράγματα από αυτά που ετοιμάζεται να πει ο Ντράγκι στο τέλος του μηνός, τα οποία περιμένουμε όλοι με πολύ μεγάλη αγωνία. Οπως περιμένουμε και με πολύ μεγάλη αγωνία αν θα ευοδωθεί η προσπάθεια του Γάλλου Προέδρου Μακρόν να πείσει τον Ντράγκι να διεκδικήσει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (σ.σ. ο Ντράγκι), αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για την Ευρώπη».

Αυτά είπε ο Ευ. Μυτιληναίος στην πρόσφατη εκδήλωση του ΣΕΒ με θέμα «Ο κόσμος αλλάζει. Η Ευρώπη μπορεί;». Και για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί Μυτιληναίος... Είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Mytilineos Energy & Metal» και πρόεδρος της πανευρωπαϊκής ένωσης Eurometaux, που εκπροσωπεί βιομηχανίες μη σιδηρούχων μετάλλων στην ΕΕ, με τζίρο 120 δισ. ευρώ, περίπου λίγο πάνω από το ΑΕΠ της μισής Ελλάδας.

Νέα Αριστερά και μεγαλοεργοδοσία συμπίπτουν στο όραμά τους για την Ευρώπη και την ίδια ώρα τα στελέχη της πρώτης προσπαθούν να ξαναπασάρουν την κρύα σούπα, του ΣΥΡΙΖΑ και της σοσιαλδημοκρατίας, ότι τα κέρδη του κάθε «Μυτιληναίου» και οι ανάγκες των λαών μπορούν να συμβαδίζουν!

Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει. Γιατί οι «επενδύσεις» και το «κράτος» (βλέπε κρατική στήριξη στους ομίλους), για τα οποία μιλάνε τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, βρίσκονται στον πυρήνα και του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο ήδη πληρώνει ο λαός με φόρους, χαράτσια και εκατοντάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα.

Στις 9 Ιούνη οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία μπορούν να δώσουν απάντηση στην κυβέρνηση και στα επιτελεία της ΕΕ, σε όλους τους όψιμους και δοκιμασμένους διαχειριστές της αντιδραστικής πολιτικής της. Με πιο ισχυρό ΚΚΕ να στείλουν το μήνυμα ότι δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου, για να ξαναδοκιμάσουν τα ίδια αδιέξοδα σε άλλη «συσκευασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ