Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Η επόμενη μέρα να γίνει πιο φωτεινή με το κόκκινο του ΚΚΕ της ελπίδας και του αγώνα!

Κάλεσμα με την ψήφο του ο λαός να «ταρακουνήσει τα νερά» του σάπιου συστήματος, της φυλακής των λαών, της ΕΕ, στέλνοντας μήνυμα αποδοκιμασίας και αντίστασης, απέναντι σε αυτά που βιώνει καθημερινά, στηρίζοντας αποφασιστικά ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ, απηύθυνε από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Ληξούρι Κεφαλονιάς ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης, το βράδυ του Σαββάτου, ομιλίες πραγματοποίησαν επίσης οι υποψήφιες ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κατερίνα Δεμέτη και Βικτωρία Κουτσή, με εργατικό, λαϊκό κόσμο να δίνει το «παρών» στον χώρο παρά τη βροχή.

Με την ψήφο του ο λαός πανελλαδικά και στην περιοχή να δείξει ότι δεν ανέχεται την αντιλαϊκή σταθερότητα της ΝΔ ούτε τις νέες παγίδες που του στήνουν διάφοροι, στο πλαίσιο της ίδιας «σταθερότητας», που για τον λαό σημαίνει αστάθεια, σημείωσε εισαγωγικά ο Σ. Παρίσης. Στη συνέχεια κάλεσε τον λαό να κάνει «την επόμενη μέρα πιο φωτεινή, γιατί το σκοτάδι του πολέμου, της εκμετάλλευσης και της ανέχειας, στο οποίο μας ρίχνουν μέρα με τη μέρα, "σπάει" μόνο με το κόκκινο της ελπίδας και του αγώνα».

Τόνισε ότι αυτή η ελπίδα δυνάμωσε γιατί δυνάμωσε το ρεύμα της αμφισβήτησης απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και των κομμάτων της, όπως και οι αγώνες του λαού και της νεολαίας, προσθέτοντας: «Αυτό σήμερα το κατανοούν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, ξενοδοχοϋπάλληλοι, μικροί επαγγελματίες, αλλά και περισσότεροι νέοι άνθρωποι ανεξάρτητα τι ψήφισαν πέρυσι στις βουλευτικές εκλογές.

Ας αναλογιστεί ο καθένας και η καθεμιά που ψήφισε ΝΔ τον περασμένο Ιούνη, κάτω από τους ίδιους εκβιασμούς περί κυβερνητικής σταθερότητας και αστάθειας και κάτω από τη γνωστή λογική του μικρότερου κακού: Τελικά λειτούργησε προς το συμφέρον τους;».

«Οπως οι φοιτητές για να έρθουν τα πάνω κάτω»

Τόνισε ανάμεσα σε άλλα στη συνέχεια: «Η Κομισιόν και η κυβέρνηση πήραν την απάντησή τους από τους φοιτητές, που δήλωσαν και δηλώνουν ότι αυτό το άδικο νομοσχέδιο, όπως και άλλα στο παρελθόν, θα μείνει στα χαρτιά. Το δήλωσαν και με τις μεγάλες κινητοποιήσεις τους τους προηγούμενους μήνες, αλλά και με τη μεγάλη νίκη της παράταξης της ΚΝΕ, της "Πανσπουδαστικής", στις προχτεσινές φοιτητικές εκλογές, όπου αναδείχθηκε ξανά πρώτη δύναμη.

Χιλιάδες νέες και νέοι έφτασαν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της "Πανσπουδαστικής" με το γαρύφαλλο και έστειλαν σαφές μήνυμα αγώνα, μήνυμα συμπόρευσης με τις δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Και στις 9 Ιούνη, λοιπόν, ας το κάνουμε όπως οι φοιτητές, για να έρθουν τα πάνω κάτω! Να κοκκινίσουν ξανά οι κάλπες και το Ληξούρι να στείλει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ακόμη πιο ψηλά, ακόμη και δεύτερο κόμμα».

Αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός καθημερινά, με την ακρίβεια, τους φόρους, τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία κ.α. με τις δουλειές και τα ωράρια - «λάστιχο», ενώ καυτηρίασε τη διάλυση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, την έλλειψη πόσιμου νερού, το απαρχαιωμένο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο, σε ένα νησί που η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα καυχιούνται για το «τουριστικό θαύμα και τα ρεκόρ αφίξεων».

Κάλεσε να αξιοποιηθεί συνολικά η πείρα του λαού μπροστά στις κάλπες, στις λίγες μέρες που απομένουν γι' αυτές, και κατέληξε: «Να ξεσηκώσουμε κάθε φίλο, κάθε άνθρωπο που έχει ψηφίσει το ΚΚΕ στο παρελθόν, ή το σκέφτηκε αλλά δεν το έκανε, κάθε άνθρωπο που παρά τις επιφυλάξεις του βλέπει το ΚΚΕ ως τη μόνη δύναμη που μπορεί να ηγηθεί στον αγώνα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Να σπάσουμε το υποτονικό κλίμα που πάνε να επιβάλουν τα άλλα κόμματα, για να γλιτώσουν την καταδίκη και να στείλουν στην ακίνδυνη αποχή όσους δεν μπορούν να πείσουν! Τώρα έχουμε πάλι μια μεγάλη ευκαιρία να τους δείξουμε τη δύναμή μας. Γι' αυτό, τώρα ΚΚΕ!».

Για δυνατό λαό και την επόμενη μέρα των εκλογών

«Σήμερα αντιμετωπίζουμε έναν πιο σύνθετο εχθρό, ο οποίος δεν ονομάζεται Αγγλική "Προστασία", ούτε Θεσσαλοί τσιφλικάδες, ούτε τοπική ολιγαρχία του αρχοντολογιού (gentry)», σημείωσε στην παρέμβαση της η Κατερίνα Δεμέτη, κάνοντας αναφορές στην ιστορία του τόπου. Αφού αναφέρθηκε και στα ζητήματα του σήμερα, του τι καθημερινά αντιμετωπίζει ο λαός, τόνισε: «Με την ψήφο στο ΚΚΕ μπορούμε να σταθούμε απέναντί τους. Στην ΕΕ της βαρβαρότητας, στέλνουμε κατάλληλο μήνυμα: Πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο μαζικοί αγώνες αντεπίθεσης. Μαζί με το ΚΚΕ στις εκλογές της 9ης Ιούνη, με τόλμη και αρετή!».

«Στις 9 Ιούνη έχουμε μία επιλογή: Μαύρο σε αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή σημαίνει κόκκινο στην κάλπη και στους δρόμους του αγώνα!», δήλωσε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά της η Βικτωρία Κούτση, καταλήγοντας: «Γιατί μόνο με την ψήφο στο ΚΚΕ θα πιάσει τόπο η δικαιολογημένη αγανάκτηση, η διάθεση για τιμωρία στην πολιτική της ΝΔ και των υπόλοιπων χορηγών της. Γιατί μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ δεν θα παρερμηνευτεί, δεν θα τους δώσει "λευκή επιταγή"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ