Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποχαιρετά με θλίψη την συντρόφισσα Μαρία Κεφαλληνού

Σήμερα στη 1 μ.μ. στο Γ' Νεκροταφείο η κηδεία

Το ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη την συντρόφισσα Μαρία Κεφαλληνού, η οποία «έφυγε» από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο.

«Η συντρόφισσα Μαρία από τη νεαρή της ηλικία έγινε μέλος του ΚΚΕ και παρέμεινε μέλος του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής της. Σε όλη την πορεία της ζωής της πρωτοστάτησε στους αγώνες μέσα στον χώρο δουλειάς της, ενώ διετέλεσε πρόεδρος του Σωματείου Ιματισμού, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιματισμού, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ. Στην οργανωμένη της ζωή ανέλαβε πολλές στελεχικές χρεώσεις.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της», σημειώνεται στο συλλυπητήριο μήνυμα της Κεντρική Επιτροπής.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη στη 1 μ.μ στο Γ' Νεκροταφείο.

Η οικογένειά της επιθυμεί, αντί στεφάνων, να ενισχυθούν οικονομικά το ΚΚΕ και το «Σπίτι του Αγωνιστή».

«Εκανες το καθήκον σου, το ίδιο θα φροντίσουμε κι εμείς»

Με μεγάλη θλίψη και σεβασμό αποχαιρετά την συντρόφισσα Μαρία και η Επιτροπή Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ.

«Η συντρόφισσα Μαρία γεννήθηκε το 1950 στη Ζάκυνθο από εργατική οικογένεια. Ερχόμενη στην Αθήνα ξεκίνησε να δουλεύει ως εργάτρια στον χώρο του Ιματισμού. Η πείρα που απέκτησε δουλεύοντας στα μεγάλα εργοστάσια ιματισμού, η σκληρή πραγματικότητα που βίωναν οι εργάτες και οι εργάτριες, την οδήγησαν να ενταχθεί το 1975 στο Κόμμα της πρωτοπορίας, στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Μια απόφαση που τίμησε έως το τέλος της ζωής της.

Τη δεκαετία του '70 συμμετείχε στις μεγάλες απεργίες στα εργοστάσια ιματισμού όπου δούλευε, όπως στο εργοστάσιο πλεκτών "Τρικόπι", στην "Κλερμάτ", στο εργοστάσιο της "Asics Tiger".

Το 1984 προσλήφθηκε στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο ως εργάτρια ιματισμού, απ' όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Δεν έλειψε ποτέ από κανέναν μικρό και μεγάλο αγώνα, τόσο στον χώρο εργασίας της όσο και στη γειτονιά της, τον Κολωνό.

Την θυμόμαστε μπροστάρισσα στους αγώνες για δημόσια και δωρεάν Υγεία. Η πρωτοπόρα στάση της την κατέστησε φωτεινό παράδειγμα ανάμεσα στους συναδέλφους της. Διετέλεσε πρόεδρος του Σωματείου Ιματισμού, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιματισμού, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ.

Στην οργανωμένη της ζωή ανέλαβε πολλές στελεχικές χρεώσεις (μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αθήνας, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής του 3ου - 4ου Διαμερίσματος, μέλος του Τομεακού Γραφείου της ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας), δίνοντας ιδιαίτερη φροντίδα στο να μπαίνουν "χωρίς ταλαντεύσεις στη ζωή οι αποφάσεις του Κόμματος", όπως η ίδια έλεγε.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε στο τέλος της ζωής της, ποτέ δεν σταμάτησε να συμμετέχει στην οργανωμένη ζωή, να δρα ως κομμουνίστρια.

Εκανε πράξη στο ακέραιο αυτό που είχε γράψει και στο κομματικό της βιογραφικό το 2009: "Το προσωπικό παράδειγμα ανοίγει δρόμο και σε άλλους συντρόφους και εργάτες".

Καλό ταξίδι, συντρόφισσα Μαρία. Μείνε ήσυχη... Εκανες το καθήκον σου, το ίδιο θα φροντίσουμε κι εμείς», σημειώνει η ΕΠ Αττικής.

Τα βαθιά συλλυπητήρια τους εκφράζουν επίσης οι Τομεακές Επιτροπές Α' Αθήνας και Υγείας - Πρόνοιας του Κόμματος.

ΠΑΜΕ: Το παράδειγμά της έμπνευση για κάθε νέο εργάτη και εργάτρια

Την συναγωνίστρια και συντρόφισσα Μαρία Κεφαλληνού, που «έφυγε» από τη ζωή «μαχήτρια και όρθια μέχρι την τελευταία στιγμή», αποχαιρετά το ΠΑΜΕ.

«Οι συνάδελφοί της την τίμησαν με την ψήφο τους, εκλέγοντάς την πρόεδρο του Σωματείου Ιματισμού, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιματισμού και μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ. Το παράδειγμά της πρέπει να αποτελέσει έμπνευση για κάθε νέο εργάτη και εργάτρια», σημειώνει το ΠΑΜΕ και προσθέτει: «Αποχαιρετάμε την συναδέλφισσά μας με την υπόσχεση ότι με μεγαλύτερη ορμή και δύναμη θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για το δίκιο του εργάτη, για την παύση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ