Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τίμησαν τη μνήμη του Χαρίλαου Φλωράκη

Λουλούδια στο μνήμα του καπετάν Γιώτη από το ΚΚΕ, την ΚΝΕ και την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Τη μνήμη του Χαρίλαου Φλωράκη, του καπετάν Γιώτη, τίμησαν την Κυριακή αντιπροσωπείες της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, της Τομεακής Επιτροπής Καρδίτσας του Κόμματος, της ΚΝΕ και του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Κατέθεσαν λουλούδια στο μνήμα του Χαρίλαου Φλωράκη, καθώς συμπληρώθηκαν 19 χρόνια από τον θάνατό του, στις 22 Μάη 2005.

«Ενας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» και «Για του λαού τη νίκη στη μάχη πάντα πρώτοι, όρκος στη μνήμη του καπετάνιου Γιώτη» ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν στο τελευταίο αγνάντι του Χαρίλαου Φλωράκη, στο Παλιοζογλώπι στον Αη Λια.

Λουλούδια κατέθεσαν εκ μέρους του ΚΚΕ η Χριστίνα Μπεκιάρη, Γραμματέας της ΤΕ Καρδίτσας και μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας, και η υποψήφια ευρωβουλευτής Πόπη Μπούτα, εκ μέρους του Τομεακού Συμβουλίου Καρδίτσας της ΚΝΕ ο Νίκος Οικονόμου και ο Αρης Αναστασίου από το Παράρτημα Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο Νίκος Τέγος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος.

Σε δήλωσή της η Πόπη Μπούτα τόνισε ότι «ο Χαρίλαος Φλωράκης μάς συντροφεύει στους καθημερινούς αγώνες» και πρόσθεσε πως «τριάμισι χρόνια από τον "Ιανό" και εννέα μήνες από τον "Ντάνιελ", κυβέρνηση, δήμοι και Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν έχουν κάνει καμία ουσιαστική αποκατάσταση των ζημιών. Καλούμε τον λαό να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ, κόντρα στην πολιτική του κέρδους, του κόστους - οφέλους, για να διεκδικήσουμε υποδομές προστασίας της ζωής και της περιουσίας».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο «Χαρίλαος Φλωράκης», όπου φιλοξενούνται πλούσιο φωτογραφικό υλικό και προσωπικά είδη του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ