Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Συνεχίζεται το πλατύ πολιτικό άνοιγμα για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ και στην Εύβοια

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα των Οργανώσεων της Εύβοιας για να φτάσει όσο γίνεται πιο μακριά το κάλεσμα για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών, προετοιμάζοντας παράλληλα τη συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, την Πέμπτη 30 Μάη στις 8 μ.μ. στο «Στρογγυλό» της παραλίας Χαλκίδας.

Με μεγάλο ενδιαφέρον και εκτίμηση υποδέχτηκαν οι παραγωγοί της Λαϊκής Αγοράς στη Νεάπολη, οι επαγγελματίες του εμπορικού δρόμου της Αβάντων και εκατοντάδες λαϊκοί άνθρωποι το κλιμάκιο του ΚΚΕ που με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή Εύβοιας, περιόδευσε στο κέντρο της Χαλκίδας το πρωί του Σαββάτου.

Κατά την περιοδεία ο Γ. Μαρίνος τόνισε την ανάγκη στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη να αναδειχθεί το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, ώστε να δοθεί απάντηση στην πολιτική της ΝΔ και της ΕΕ, που βρίσκονται πίσω από κάθε αντιλαϊκό μέτρο, αλλά και σε ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, που προσφέρουν ουσιαστική στήριξη στην κυβέρνηση. «Η ψήφος στο ΚΚΕ θα κατατεθεί από την επόμενη μέρα στον δρόμο του αγώνα, εκεί που μπορεί να εκφραστεί η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική, εκεί που μπορούν να ανατραπούν οι αντιλαϊκές αποφάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Μαρίνος.

Επίσης, το πρωί της Κυριακής ο Γ. Μαρίνος μίλησε σε σύσκεψη στην πόλη της Χαλκίδας με τη συμμετοχή εργαζομένων από τον κλάδο των Τροφίμων - Ποτών. Μεταξύ άλλων χαιρέτισε τις διεκδικήσεις του κλάδου στην περιοχή, π.χ. τον συντονισμό και την κοινή διεκδίκηση τοπικής κλαδικής ΣΣΕ στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις. Αναφέρθηκε αναλυτικά στις αντεργατικές κατευθύνσεις και πολιτικές της ΕΕ που εφάρμοσαν στη χώρα μας όλες οι κυβερνήσεις, αλλά και συνολικότερα στον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ, και κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών, ώστε να δυναμώσουν οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού.

Περιοδεία σε χώρους δουλειάς στη Χαλκίδα και στα Ψαχνά πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων ο Κ. Μπασδέκης επισκέφτηκε το εργοτάξιο της ΔΕΥΑ Χαλκίδας και τις εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας της «Avramar» στην περιοχή των Ψαχνών, ενώ σήμερα Τρίτη θα περιοδεύσει στις εγκαταστάσεις της «Κελαϊδίτης ΑΕ», στο ΚΥ Ψαχνών και στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Τέλος, μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας για να φτάσει όσο το δυνατόν πιο πλατιά το κάλεσμα για ενίσχυση του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκαν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις στο Αλιβέρι και στο Μαντούδι Εύβοιας, με ομιλητές τους Παναγιώτη Πολίτη και Γιάννη Τασιούλα, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιους ευρωβουλευτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ