Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ
Το νοσοκομείο μας ξέρει καλά το ΚΚΕ, είναι πάντα δίπλα μας

RIZOSPASTIS

Ο Γιώργος Φερεντίνος, πρόεδρος του Σωματείου (ΣΕΝΕ), παρουσίασε στη συνάντηση με τον Δ.Κουτσούμπα τα οξυμένα προβλήματα αλλά και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στον «Ευαγγελισμό», «ένα νοσοκομείο που ξέρει καλά το ΚΚΕ, όχι μόνο επειδή είναι παρόν σε όλους τους αγώνες που δίνουμε διαχρονικά, αλλά και επειδή ιδιαίτερα ζητήματα του "Ευαγγελισμού" έχουν αναδειχθεί κατά καιρούς μέσα στη Βουλή με δεκάδες Επερωτήσεις των βουλευτών του Κόμματος, μέσα σε κλίμα αγώνων με συμπαράσταση στην πύλη του νοσοκομείου», όπως είπε.

Αναφέρθηκε με συγκεκριμένα στοιχεία στις ελλείψεις προσωπικού και στην εργολαβοποίηση υπηρεσιών, τονίζοντας τα αποτελέσματα, όπως η γιγαντοποίηση της εντατικοποίησης και οι ελλιπείς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, «σε ένα νοσοκομείο που δεν διαθέτει γιατρό Εργασίας, τεχνικό Ασφαλείας». Στο σημείο αυτό ξεχώρισε το δίκαιο αίτημα για ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, αίτημα που διαχρονικά στηρίζει το ΚΚΕ αλλά καμία κυβέρνηση δεν το νομοθετεί.

Ανέδειξε ακόμα την προσπάθεια του προσωπικού να παρακολουθήσει και να αξιοποιήσει τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης, να τις εντάξει δωρεάν στην υπηρεσία των ασθενών. Ωστόσο πολλές υποδομές παραμένουν αναξιοποίητες: 33 κρεβάτια στη ΜΕΘ παραμένουν κλειστά εδώ και 2 χρόνια, 4 κρεβάτια παραμένουν κλειστά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων και ανοσοκατεσταλμένοι αναγκάζονται να διαμένουν σε κοινούς θαλάμους, με κίνδυνο λοιμώξεων, ενώ από τους 3 αξονικούς που εγκαινίασαν πρόσφατα διάφοροι υπουργοί της ΝΔ λειτουργεί μόνο ο ένας σε επίπεδο Επειγόντων, καθώς δεν υπάρχει προσωπικό. Οι εμβολιασμοί - το είχε αναδείξει με Ερώτηση το ΚΚΕ - που επιτέλους το νοσοκομείο πήρε την άδεια, λειτουργούν μόνο 10 μέρες τον μήνα, όσες δηλαδή καλύπτει ο ένας εφημερεύων γιατρός.

Αναδεικνύοντας δε την παράδοση υπηρεσιών σε ιδιώτες, ξεχώρισε το γεγονός ότι στην καθαριότητα έχουν μείνει 111 από τους 320 εργαζόμενους, οι οποίοι από χθες βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με στάσεις εργασίας καθημερινά.

«Το νοσοκομείο πλέον λειτουργεί ως επιχείρηση, μετά και την είσοδο των απογευματινών χειρουργείων, με "δωρεές" για ό,τι βλέπετε να αναπτύσσεται στα δημόσια νοσοκομεία», πρόσθεσε, ενώ παρουσιάζοντας πλευρές της δράσης του Σωματείου ανέφερε: «Για όλα αυτά το ΣΕΝΕ μπαίνει πρωτοπόρο στην οργάνωση του αγώνα, γιατί ο καθένας που υπηρετεί από το πόστο του αποτελεί έναν κρίκο στην αλυσίδα για την Υγεία του λαού. Είναι το πρώτο Σωματείο που το 2009, και μετά από δικαστικούς αγώνες, κατάφερε να εγγράφονται και οι συμβασιούχοι στο Σωματείο, να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Μια κατάκτηση που άνοιξε τον δρόμο για το συνδικαλιστικό κίνημα».

Ο Γ.Φερεντίνος αναφέρθηκε και στο ντροπιαστικό μέτρο της «τριήμερης ετοιμότητας» για τους VIP που ξεκινάει από σήμερα, θυμίζοντας πως «το σύνολο του προσωπικού έχει δηλώσει ότι εδώ κάθε ασθενής αντιμετωπίζεται ισότιμα, και έτσι θα αντιμετωπιστεί και τις επόμενες 3 μέρες, χωρίς να κοιτάζουμε αξιώματα, την τσέπη ή την αναγνωρισιμότητα».

Τέλος, αναφέρθηκε στη συκοφάντηση των αγώνων των υγειονομικών και στις διώξεις από κυβέρνηση και διοίκηση, αφού «πρωτοπόροι συνδικαλιστές του Σωματείου βρίσκονται σε ένδικη κατάσταση με τη διοίκηση του νοσοκομείου, καθώς έχουμε υποστεί ΕΔΕ και μηνύσεις». Ομως «με τη συμπαράσταση του συνόλου των εργαζομένων θα βγούμε πιο δυνατοί, θα τρίψουμε στα μούτρα τους την καταστολή και την τρομοκρατία στον χώρο δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ