Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα «Υδρα»!

Ως στρατευμένος που υπηρετώ τη θητεία μου αυτήν τη στιγμή, θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου αλλά κυρίως την αντίθεσή μου με την κυβέρνηση που έχει στείλει εδώ και μήνες την ελληνική φρεγάτα «ΥΔΡΑ» στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας. Βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πολεμικού Ναυτικού.

Η κυβέρνηση, με τη συναίνεση των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, συνεχίζει να μπλέκει τη χώρα στο μάτι του κυκλώνα με τη συμμετοχή της χώρας στην ευρωπαϊκή άσκηση «ΑΣΠΙΔΕΣ», με την αποστολή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» εκτός συνόρων που καμία σχέση δεν έχει με την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Καμία συμμετοχή ελληνικού στρατιωτικού προσωπικού σε αποστολές εκτός συνόρων.

Να μη φύγει καμιά άλλη φρεγάτα εκτός συνόρων!

Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Στρατιώτης (ΕΔ) Βλόντζος Κωνσταντίνος, 5ο ΕΤΕΘ, Κως

***

Τα τελευταία περιστατικά με τις εκρήξεις πολύ κοντά στη φρεγάτα «Υδρα» δείχνουν πόσο επικίνδυνη είναι η εμπλοκή της Ελλάδας στα πολεμικά σχέδια για χάρη των συμφερόντων των εφοπλιστών και άλλων εγχώριων και ξένων μονοπωλίων.

Η συμμετοχή της «Υδρας» στην ευρωενωσιακή επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ», 3.500 χιλιόμετρα μακριά από τα ελληνικά σύνορα, δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας! Αντίθετα, εκθέτει το πλήρωμα σε τεράστιους κινδύνους. Το ίδιο θα συμβεί και με τη φρεγάτα «Ψαρά» που ετοιμάζεται να την αντικαταστήσει.

Για όλα αυτά έχουμε κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρόμαστε μαζί με τον ελληνικό λαό. Καμία τιμωρία για όσους εκφράζουν την ανησυχία τους.

Να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα «Υδρα».

Να μην φύγει για την Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα «Ψαρά».

Να επιστρέψουν πίσω όλοι οι Ελληνες στρατιωτικοί που είναι εκτός συνόρων!

Στρατιώτης (ΠΖ) Καραβίτης Γιώργος, 228 M/K TE, Χίος

***

Ολο και πιο συχνά διαβάζουμε για εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας «Υδρα» με τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα. Τελευταίο και πιο επικίνδυνο περιστατικό η έκρηξη δίπλα στη φρεγάτα λίγες μέρες πριν. Τι δουλειά έχουν Ελληνες στρατιωτικοί να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους κοντά 4.000 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της Ελλάδας; Τι υπερασπίζεται το πλήρωμα της «Υδρα» και το αντίστοιχο της «Ψαρά» που ετοιμάζεται να αποπλεύσει και αυτό για την Ερυθρά Θάλασσα; Σίγουρα όχι την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας. Η ανησυχία είναι μεγάλη και πρέπει εδώ και τώρα να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Υδρα». Να μην αποπλεύσει η «Ψαρά» και να γυρίσουν στην Ελλάδα όλοι οι στρατιωτικοί που είναι εκτός συνόρων.

Στρατιώτης (ΤΘ) Ντουφεξιάδης Βαγγέλης, 24ΕΜΑ, Αλεξανδρούπολη

***

Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Υδρα» και να μη γίνει καμία αναπλήρωση με οποιαδήποτε άλλη φρεγάτα και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Συνάδελφοι στρατιώτες και αξιωματικοί που εκφράζουν την ανησυχία τους να μην τιμωρηθούν.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων είναι τεράστιες. Είναι συνυπεύθυνοι που μας σέρνουν διαχρονικά στους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή και αλλού. Τους ρωτάμε, λοιπόν, ποια ακριβώς σύνορα προστατεύουμε τόσα χιλιόμετρα μακριά και βρίσκονται σε κίνδυνο ζωές τόσων στρατιωτικών; Πώς βρίσκονται τόσα λεφτά ώστε να στείλουμε τις φρεγάτες την ώρα που για την Υγεία και την Παιδεία οι κρατικές δαπάνες όλο και μειώνονται;

Απεμπλοκή της χώρας τώρα απ' όλους τους πολεμικούς σχεδιασμούς που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των φαντάρων αλλά και κάνουν τη χώρα μας στόχο πιθανών αντιποίνων!

Στρατιώτης ΕΛΔΥΚ Τάσης Γιώργος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ