Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
Αναδείχθηκαν τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της περιοχής

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη
Πλούσια συζήτηση έγινε στη σύσκεψη φορέων στο Αιγάλεω που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής και μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Αξίζει να σημειωθεί πως στη σύσκεψη πήραν μέρος 30 και πλέον μαζικοί φορείς.

Στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» δημοσιεύτηκε η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα, στην όποια, όπως τονίστηκε, οι παρεμβάσεις των φορέων ανέδειξαν με πολύ ζωντανό τρόπο τα προβλήματα που βασανίζουν τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες του Αιγάλεω και πως εξάλλου το ΚΚΕ σταθερά - και όχι μόνο μέρες πριν τις κάλπες - επιδιώκει να έχει τέτοιες ζωντανές συζητήσεις με εργατικά σωματεία, ενώσεις των ΕΒΕ, ενώσεις και συλλόγους γονέων, άλλους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς σε τοπικό επίπεδο.

Κάλεσμα τις αμέσως επόμενες μέρες να ενισχυθεί η κοινή δράση όλων μας, ο κοινός συντονισμένος αγώνας για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων στη χώρα μας απηύθυνε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, μέλος του ΔΣ Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ.

«Μιλάμε για το Αιγάλεω, μια περιοχή όπου η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είμαστε εργαζόμενοι και μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες που ζούμε στο πετσί μας την αντεργατική πολιτική, με τα ακανόνιστα ωράρια εργασίας, τα σπαστά, τη δουλειά 6 και 7 ημέρες τη βδομάδα, πολλοί από εμάς εργαζόμαστε ακόμα και σε δύο δουλειές για να τα βγάλει πέρα η οικογένεια, αντιμετωπίζουμε τα κοράκια των funds που γυρνοβολάνε εδώ στις γειτονιές για να αρπάξουν τα σπίτια μας, τη δυνατότητα δηλαδή που τους έδωσαν οι νόμοι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ με τις κατευθύνσεις της ΕΕ», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η συζήτηση που γίνεται και εδώ στο Αιγάλεω από τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ με χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου, επιβεβαιώνει ότι υπάρχει μεγάλη συμφωνία σε πολλά από αυτά τα ζητήματα που θέτει το ΚΚΕ για διεκδίκηση μέσα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Τώρα μπροστά στις ευρωεκλογές, είναι ευκαιρία όσοι συναντηθήκαμε, όσοι συνεχίζουμε να συναντιόμαστε ή ακόμα και όσοι πρόκειται να συναντηθούμε ξανά στους αγώνες για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων της ζωής μας, να δώσουμε ραντεβού στις 9 Ιούνη στις κάλπες, για να ρίξουμε μέσα το ψηφοδέλτιο που θα ταρακουνήσει, που θα εκφράσει την καταδίκη μας, κυρίως που θα εκφράσει τις διεκδικήσεις μας».

«Στα δικαιώματα των παιδιών μας δεν κάνουμε εκπτώσεις»

Η Τόνια Κουκουνάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σεισμόπληκτου 7ου Δημοτικού Σχολείου, αναφέρθηκε στα προβλήματα του σχολείου λόγω του σεισμού και την αποκατάστασή του που δεν έχει προχωρήσει εδώ και 5 χρόνια. Ανέφερε ότι τμήματα φιλοξενούνται σε άλλο σχολείο, που φιλοξενεί επίσης τμήματα και από άλλα σεισμόπληκτα σχολεία. Οπως τόνισε, ακόμη και οι τουαλέτες δεν επαρκούν. Συμπλήρωσε πως οι μαθητές προαυλίζονται σε αυλή που έπρεπε από το 2019 να έχει φτιαχτεί και να αναβαθμιστεί. «Στα δικαιώματα των παιδιών μας δεν κάνουμε εκπτώσεις», υπογράμμισε.

Η Βιργινία Γεωργοπάνου, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αιγάλεω, σημείωσε ότι οι μαθητές του Αιγάλεω είναι πρόσφυγες στην ίδια τους την πόλη, λόγω της ακαταλληλότητας των σχολικών κτιρίων. 1.000 μαθητές δεν έχουν σχολείο από τον σεισμό, ενώ από τον Σεπτέμβρη θα είναι η 6η σχολική χρονιά που δεν έχει γίνει τίποτα. «Μόνο μετά από τις κινητοποιήσεις των γονιών κάτι πήγε να ξεκινήσει, αλλά και αυτό σταμάτησε», σημείωσε. «Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την Παιδεία που αξίζουν τα παιδιά μας», τόνισε.

Ο Παναγιώτης Σάμιος, πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγάλεω, ευχαρίστησε το ΚΚΕ που ήταν δίπλα στον αγώνα για τα σχολεία, τους βουλευτές του με τις παρεμβάσεις τους αλλά και τη φυσική τους παρουσία στις κινητοποιήσεις. Αναφέρθηκε με τη σειρά του στο πρόβλημα της σχολικής στέγης και ευρύτερα στα προβλήματα για το περιεχόμενο της Παιδείας. Τόνισε επίσης την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης, που βγάζει παράνομες τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.

Ο Γιώργος Μπίλης, πρόεδρος του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και μέλος του ΔΣ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΝΕΕΓΥΛ Αιγάλεω, σχολίασε την εθνική στρατηγική για τα ΑμεΑ, που προωθεί το κλείσιμο των ιδρυμάτων, την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και άλλα. Ανέδειξε τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα ειδικά σχολεία, τη χρόνια υποχρηματοδότηση, την απαξίωση των εκπαιδευτικών αναγκών.

Οργάνωση στα ταξικά σωματεία

Ο Αρης Ματράκου, εργαζόμενος στην υαλουργία «Γιούλα», επιχείρηση που κλείνει και στην οποία έχουν απομείνει 15 - 20 εργαζόμενοι, στάθηκε στο 2017, όπου και πωλήθηκε σε ξένο επιχειρηματικό όμιλο η επιχείρηση, που ήρθε με υποσχέσεις, αλλά έκανε τα ίδια με την προηγούμενη διεύθυνση. Συνέχισε τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών έως 40% κ.ά. Οι απολύσεις έφεραν εκ νέου εντατικοποίηση, ενώ το 2019 έγινε και θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα», επισήμανε. Αναφέρθηκε και στο ζήτημα των αποζημιώσεων, που δεν δικαιούνται οι μισοί εργαζόμενοι που ήταν εργολαβικοί. Επισήμανε την αρνητική πείρα από το επιχειρησιακό Σωματείο που δεν αντέδρασε σε όλα τα παραπάνω, αντίθετα ανέδειξε την προσπάθεια του ΠΑΜΕ να ενημερώσει και να στηρίξει τους εργαζόμενους. «Οργάνωση λοιπόν στα σωματεία μας, στα ταξικά σωματεία», ανέφερε.

Ο Στέλιος Βασιλειάδης, πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αιγάλεω, σημείωσε ότι έχουν υποστεί μεγάλες πιέσεις τα τελευταία χρόνια. Μνημόνια, πανδημία κ.ά. έφερε ως παραδείγματα. Συμπλήρωσε πως έχουν κλείσει αρκετά καταστήματα, ενώ υπάρχουν πλέον θέματα βιοπορισμού. Αναφέρθηκε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που επιβάλλει υπέρογκα πόσα που πρέπει να πληρωθούν, ενώ έθεσε το θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης που δεν υφίσταται αν υπάρχουν οφειλές.

Ο Αλέξανδρος Ουσταμπασίδης, αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ των εργαζομένων Α' και Β' ΥΠΕ και παιδίατρος ΤΟΜΥ Αιγάλεω, αναφέρθηκε στις ελλείψεις προσωπικού. Επεσήμανε πως παλαιότερα το Κέντρο Υγείας αριθμούσε δεκάδες γιατρούς, ενώ πλέον λιγοστούς, από τους οποίους αρκετοί μάλιστα είναι επικουρικοί. Στάθηκε στην ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία με τα ράντζα κ.ο.κ., τα οποία λειτουργούν με την αυτοθυσία του υγειονομικού προσωπικού. Αναφέρθηκε όμως και στις κινητοποιήσεις υγειονομικών και του λαού απέναντι στα παραπάνω.

Ο Κώστας Σάμιος, μέλος του ΔΣ του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Απόλλων» Δυτικής Αττικής, αναφέρθηκε στο ζήτημα των υποδομών και της υποχρηματοδότησης. Υπογράμμισε πως δεν υπάρχουν προγράμματα μαζικού λαϊκού αθλητισμού. «Μπορούμε να αγωνιστούμε με το ΚΚΕ, που πολλά χρόνια έχει δείξει ότι είναι με τους εργαζόμενους για ζωή με δικαιώματα. Θα είναι δίπλα μας και στις 10 Ιούνη, όπως εμείς στις 9 Ιούνη», σημείωσε.

Ο Βασίλης Μέρτογλου, από το ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο Αιγάλεω, αναφέρθηκε στην υποβάθμιση και ανυπαρξία αθλητικών κέντρων, όπως τα ποδοσφαιρικά γήπεδα που δεν αρκούν και στριμώχνονται 7 σωματεία.

Ο Αντρέας Κλησαρχάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αιγάλεω «Η Κρητική Αναγέννηση», σημείωσε πως «είμαστε κοντά στους εργαζόμενους, τους γιατρούς, τους αθλητές και όσους μίλησαν πριν και βέβαια στα παιδιά μας». «Ολοι μαζί στους αγώνες ενωμένοι για τα προβλήματά μας», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ