Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ - ΥΕΜΕΝΗ
Αντιδράσεις μετά από ισραηλινό χτύπημα κοντά σε νοσοκομείο

Κλιμακώνονται οι ισραηλινές επιδρομές στον νότιο Λίβανο, ενώ ο εκπρόσωπος του στρατού επιβεβαίωσε χθες ότι γίνονται και ασκήσεις προσομοίωσης χερσαίας εισβολής με σενάρια διείσδυσης σε μεγάλο βάθος. Στο στόχαστρο των βομβαρδισμών με πύραυλο βρέθηκε και το Νοσοκομείο «Σαλάχ Γαντούρ» στο Μπιντ Τζμπέιλ, όπου σκοτώθηκε ένας άνθρωπος που επέβαινε σε μοτοσικλέτα πολύ κοντά σε αυτό και τραυματίστηκαν άλλοι 10, οι 4 σοβαρά. Ως απάντηση, οι ένοπλοι μαχητές της Χεζμπολάχ εκτόξευσαν δεκάδες ρουκέτες τύπου «Κατιούσα» στο βόρειο Ισραήλ. «Εγκλημα πολέμου» χαρακτήρισε το χτύπημα κοντά στο νοσοκομείο το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Αλλοι 8 πολίτες είχαν σκοτωθεί από την Κυριακή σε αεροπορικές επιδρομές. ΜΜΕ του Λιβάνου μετέδωσαν ότι σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι στην Αϊτά Αλ Σαάμπ, τρεις στη Χούλα, δύο στη Γιαρούν και ένας οδηγός, που η μοτοσικλέτα την οποία οδηγούσε έγινε στόχος κατά μήκος ενός κεντρικού δρόμου στη Νακούρα. Χτες, ισραηλινό drone σκότωσε άλλο ένα «επιχειρησιακό στέλεχος» της Χεζμπολάχ, στην περιοχή Αϊνάτα, ο οποίος θεωρήθηκε υπεύθυνος για τις εκτοξεύσεις ρουκετών στην πόλη Μάλκια του βόρειου Ισραήλ νωρίτερα την ίδια μέρα. Η Χεζμπολάχ τις τελευταίες μέρες έχει εντείνει τις εκτοξεύσεις δεκάδων ρουκετών σε βόρειο και κεντρικό Ισραήλ, προκαλώντας υλικές ζημιές και πυρκαγιές κυρίως σε οικισμούς κοντά στα σύνορα, όπως στην κοινότητα Safsufa.

Και νέες επιθέσεις από τους Χούθι

Το ίδιο διάστημα, οι Χούθι της Υεμένης σε χτεσινή ανακοίνωσή τους υποστήριξαν ότι έκαναν τρεις επιθέσεις σε πλοία. Η πρώτη είχε ως στόχο το αμερικανικό πλοίο «Larego Desert» στον Ινδικό Ωκεανό, η δεύτερη στόχευσε το ισραηλινό πλοίο «MSC Mechela» στον Ινδικό Ωκεανό και η τρίτη το πλοίο «Minerva Lisa» στην Ερυθρά Θάλασσα. Τα τρία πλοία κρίθηκε ότι παραβιάζουν την απόφαση απαγόρευσης εισόδου σε λιμάνια του Ισραήλ. Οι Χούθι υποστηρίζουν επίσης ότι χτύπησαν αμερικανικά αντιτορπιλικά στην Ερυθρά Θάλασσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ