Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ
Μόνο το ΚΚΕ μιλάει «πρόσωπο με πρόσωπο» με τους εργαζόμενους

RIZOSPASTIS

«Εσείς συζητάτε πρόσωπο με πρόσωπο με τους εργαζόμενους. Οι περισσότεροι αρχηγοί κομμάτων έρχονται και βλέπουν μόνο τη Διοίκηση και ίσως τους ημέτερους. Οχι εμάς...»: Με αυτά τα λόγια αναγνώρισης της δράσης του Κόμματος απευθύνθηκε στον Δ. Κουτσούμπα η Αλεξάνδρα Τσιρογιάννη, διευθύντρια του Εργαστηριακού Τομέα.

Και, αναδεικνύοντας την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει το δημόσιο σύστημα Υγείας με ευθύνη των κυβερνήσεων, πρόσθεσε ότι «αντί να σκεφτόμαστε στις σημερινές συνθήκες και εξελίξεις ό,τι το νεότερο στην τεχνολογία, ό,τι το καλύτερο στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση, εμείς ασχολούμαστε για το αν θα έχουμε μία καθαρίστρια όλο το ωράριο. Αντί να ασχολούμαστε για το πόσο θα μειώσουμε τον κόπο των συναδέλφων και να αποδώσουμε τον κόπο σε κάτι άλλο, όπως περισσότερο χρόνο δίπλα στον ασθενή, εμείς ταλανιζόμαστε και διασπειρόμαστε κάνοντας πολλές δουλειές, οι οποίες δεν είναι καν στην αρμοδιότητά μας».

Ανέδειξε ως πρόβλημα που όλοι οι εργαζόμενοι εστιάζουν την τεράστια εντατικοποίηση, αφού πρόκειται για νοσοκομείο που καλύπτει όλο τον ελλαδικό πληθυσμό, με τα περισσότερα εργαστήριά του να είναι τμήματα αναφοράς ανά την Ελλάδα.

Σημείωσε ότι «ούτε οι ΣΔΙΤ ξεκίνησαν τώρα, ΣΔΙΤ ήταν τα απογευματινά παθολογικά ιατρεία, τα εργαστήρια που δουλεύουν με διαγωνισμούς και μηχανήματα από εταιρείες. Είναι διαχρονικά».

Τόνισε ακόμα ως «κορυφαίο θέμα» το γεγονός ότι το παραϊατρικό προσωπικό πραγματικά εξαντλείται και ποσοτικά και ποιοτικά, «δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που καλείται καθημερινά να καλύψει και απαξιώνεται».

«Οι δικοί μας, καθημερινοί αγώνες, με το ΣΕΝΕ που είναι πάντα δίπλα μας, να γίνουν και κριτήριο ψήφου. Καλώ να ψηφίσουμε όπως αγωνιζόμαστε. Με πυγμή, θάρρος, εντιμότητα. Ετσι παλεύουμε και στην καθημερινή μας ζωή και στον χώρο δουλειάς μας», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ