Τρίτη 28 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΕΕ και κυβέρνηση «κονταίνουν» μόνο όσο ψηλώνει το ΚΚΕ!

Στις Σέρρες περιόδευσε την Κυριακή ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος

Να μην σκορπίσουν ανέξοδα την ψήφο τους, να δυναμώσουν το ΚΚΕ στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και στους άλλους λαούς της ΕΕ, που ξεχύθηκαν στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή τους, είτε τη διακυβέρνηση ασκούν φιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές, δήθεν «αριστερές» ή εθνικιστικές - ακροδεξιές κυβερνήσεις.

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, από τις Σέρρες, όπου περιόδευσε την Κυριακή.

Το πρωί περιόδευσε στο κέντρο της πόλης των Σερρών και συνομίλησε με τους πολίτες για τα προβλήματα της καθημερινότητας, ζητήματα που απασχολούν κάθε λαϊκό νοικοκυριό, που σχετίζονται απόλυτα με τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων, με την αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ. Που συνδέονται με ευρωενωσιακούς κανονισμούς και Οδηγίες, που τις ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο και στο ελληνικό Κοινοβούλιο όλα τα άλλα κόμματα μαζί.

Στη συνέχεια μίλησε σε εκδήλωση της ΤΟ Σερρών του ΚΚΕ. Προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να συγκρίνουν το μαχητικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ με τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια των «τηλεοπτικών αστέρων» και των «λαμπερών ονομάτων», που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν και να εγκλωβίσουν τον λαό σε πρόσωπα σωτήρες και μεσσίες, που είναι όμως υπηρέτες του κεφαλαίου, σε κόμματα - στυλοβάτες που ως αντιπολίτευση έχουν καταδικαστεί από τον λαό.

Σε μια περιοχή όπου το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι από τα πιο χαμηλά στη χώρα, σε έναν τόπο όπου οι παραγωγικές δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης έχουν μετατραπεί σε πεδία απίστευτης κερδοφορίας για την «πράσινη» ανάπτυξη, πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου ποιοι είναι δίπλα στον λαό και στην οργάνωση της πάλης και ποιοι υποστηρικτές των ευρωενωσιακών Οδηγιών, των λόμπι, της ΚΑΠ και των μονοπωλίων.

Ανέδειξε ότι «αυτό που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα είναι να συναντηθούμε όσοι παλέψαμε πλάι - πλάι στις μεγάλες απεργίες, στις εστίες διεκδίκησης στους χώρους δουλειάς, στα μπλόκα της αγροτιάς, στις κινητοποιήσεις των φοιτητών, στα συλλαλητήρια ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών. Σε όλους τους αγώνες πανελλαδικά και στις Σέρρες που αποτέλεσαν τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και ήταν οι μόνοι που τη στρίμωξαν.

Το 41% της ΝΔ δεν "κονταίνει" ψηφίζοντας τους "συνεταίρους στο έγκλημα"! Κονταίνει όσο ψηλώνει η εργατική - λαϊκή πάλη και η διεκδίκηση για αυτά που ο λαός και η νεολαία μας έχουν σήμερα ανάγκη! Κονταίνει όσο ψηλώνει το ΚΚΕ!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζικές συσκέψεις με τον Δήμο Κουμπούρη(2024-06-07 00:00:00.0)
Προεκλογική δραστηριότητα στην Κεντρική Μακεδονία(2019-05-16 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ(2012-03-24 00:00:00.0)
ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΣΤΟ «ΜΕΣΑΙΟ ΧΩΡΟ»(2008-09-09 00:00:00.0)
Πολύμορφες δραστηριότητες των ΚΟ του ΚΚΕ(2008-07-08 00:00:00.0)
Στην Κοκκινιά των αγώνων(2007-08-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ