Παρασκευή 7 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΑΒΑΛΑ - ΣΕΡΡΕΣ
Μαζικές συσκέψεις με τον Δήμο Κουμπούρη

Ιδιαίτερα μαζικές, με ουσιαστική συζήτηση, που εξέφρασε την αμφισβήτηση στην κυρίαρχη πολιτική, ήταν οι συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε Καβάλα και Σέρρες, με ομιλητή τον Δήμο Κουμπούρη, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων.

Στις Σέρρες, ο Δήμος Κουμπούρης περιόδευσε σε χώρους δουλειάς (ΕΦΚΑ, υπηρεσίες, αμαξοστάσιο του δήμου), μεταφέροντας στους εργαζόμενους το κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

Το απόγευμα μίλησε σε σύσκεψη στην πλατεία Ελευθερίας και ανέλυσε την πολιτική της ΕΕ, την ιστορία της και την πολιτική της.

Τόσο στην Καβάλα όσο και στις Σέρρες, ο Δήμος Κουμπούρης, μεταξύ άλλων, στάθηκε στα ζητήματα που αφορούν τους συνταξιούχους, τη διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων στην Ελλάδα, στη βάση των ευρωενωσιακών κατευθύνσεων και Οδηγιών που χειροτερεύουν συνεχώς τη θέση τους. Στο πώς αυτό εκφράζεται με τις διαδοχικές ονομαστικές και πραγματικές μειώσεις των συντάξεων, που συνδυάζονται με την ακρίβεια, τη φορολόγηση, την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας και στα φάρμακα, τη συνολικά επιδεινωνόμενη κατάσταση του βιοτικού επιπέδου της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Με παραδείγματα από τις κυβερνήσεις όλων των τελευταίων δεκαετιών, ανέδειξε τις ευθύνες των κομμάτων της αντιλαϊκής διαχείρισης του συστήματος, που και σήμερα επιχειρούν να χειραγωγήσουν τη λαϊκή ψήφο.

Τέλος, ανέδειξε τη διέξοδο που οι συνταξιούχοι έχουν δείξει με την πάλη και τον αγώνα τους όλα τα προηγούμενα χρόνια, που, όπως είπε, μπορεί να πλατύνει με την ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Κάλεσε τους συνταξιούχους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και με διαφορετικές πολιτικές καταβολές, να κάνουν πράξη αυτό που έχουν ήδη σκεφτεί: Να συμβάλουν στο δυνάμωμα της ελπίδας, δυναμώνοντας το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ