Παρασκευή 7 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Με αποφασιστικότητα έως την τελευταία στιγμή για ψήφο στο ΚΚΕ

Με επιτυχία η συγκέντρωση στη Σπάρτη, με ομιλήτρια την Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ, υποψήφια ευρωβουλευτή

Με επιτυχία και από τη συμμετοχή λαϊκού κόσμου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΤΕ Λακωνίας του ΚΚΕ στη Σπάρτη.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης, μίλησε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, που κάλεσε μέχρι την τελευταία ώρα να δοθεί η μάχη και στην πόλη, όλοι όσοι λένε ότι αν πάνε να ψηφίσουν, θα ψηφίσουν ΚΚΕ, να πάνε στην κάλπη και να το πράξουν.

Κάλεσε να σκεφτούν ότι την αποχή θα την ερμηνεύσει ο καθένας όπως θέλει, με ό,τι χαρακτηριστικά θέλει, και ότι αυτή ποτέ δεν έβαλε εμπόδια σε καμιά αντιλαϊκή κυβέρνηση, αλλά άνοιγε δρόμο να προχωρήσει την επίθεσή της στον λαό.

«Την ψήφο όμως στο ΚΚΕ δεν θα μπορέσει κανείς να την ερμηνεύσει όπως θέλει, ούτε να την αγνοήσει, γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ εκφράζει με τον πιο γνήσιο τρόπο τη δυσαρέσκεια του λαού μας απέναντι στην ΕΕ, απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, τον Μητσοτάκη και τα υπόλοιπα κόμματα, δυσαρέσκεια που μπορεί να γίνει οργάνωση κι αγώνας, όπως και έγινε με την άνοδο του Κόμματός μας μετά τις βουλευτικές εκλογές, τις δημοτικές και περιφερειακές», είπε, προσθέτοντας: «Οι ευρωεκλογές είναι μια σημαντική μάχη, ανάμεσα βέβαια στις μάχες που έχουμε να δώσουμε την επόμενη μέρα και κανείς δεν πρέπει να πάρει απουσία!».


Υπογραμμίζοντας ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να συζητείται παραμονές των εκλογών το «πόθεν έσχες» των Κασσελάκη, Μητσοτάκη, καυτηρίασε: «Μάθαμε κάτι παραπάνω από αυτό που ξέρουμε; Οτι και οι δύο είναι πάμπλουτοι, ότι έχουν καταθέσεις εκατομμυρίων; Νιώθουμε την ίδια αποστροφή που νιώθει όλος ο ελληνικός λαός. Εμάς το "πόθεν έσχες" μας είναι η Ιστορία μας, οι αγώνες μας! Αυτό έχουμε να επιδείξουμε στον λαό!».

Μακριά απ' τις ανάγκες των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων

Στάθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, ιδιαίτερα απέναντι στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, επισημαίνοντας:

«Ο Μητσοτάκης ζητάει ψήφο για να διαπραγματευτεί στην ΕΕ, όμως δεν θα διαπραγματευτεί για να γλιτώσουν από τα χρέη οι μικροί επαγγελματίες και δω στη Σπάρτη, στη Λακωνία, εδώ ψήφισε το νέο φορολογικό που τους σφάζει, που είναι βασικό προαπαιτούμενο του Ταμείου Ανάκαμψης. Ούτε θα διαπραγματευτεί την κατάργηση της ΚΑΠ που παρέχει επιπλέον "διευκολύνσεις" στους επιχειρηματικούς ομίλους για τιμές κάτω του κόστους στο χωράφι και τις πολλαπλασιάζει στο ράφι.

Ενώ διευκολύνει τις αθρόες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, όπως συμβαίνει με τα πορτοκάλια από την Αφρική, τα λεμόνια από την Χιλή, τις ελιές Καλαμών από την Τουρκία, που έχουν οδηγήσει τους αγρότες της Λακωνίας να πωλούν τα προϊόντα αυτά με τιμές κάτω του κόστους. Δεν θα διαπραγματευτεί για να επιβιώσουν οι ελαιοπαραγωγοί, που αντιμετωπίζουν μεγάλη ακαρπία, ούτε θα διεκδικήσει κονδύλια για να προχωρήσουν τα έργα που έχουν βαλτώσει για δεκαετίες, όπως αυτά της κατασκευής φραγμάτων που χρειάζονται οι αγρότες της Λακωνίας. Εμείς όμως δεν διαπραγματευόμαστε την επιβίωση του λαού μας».

Μόνο το ΚΚΕ φοβούνται!

Και για τη σημασία μαζικής υπερψήφισης του ΚΚΕ με πολλές νέες χιλιάδες ψήφους την Κυριακή, με μάχη έως την τελευταία στιγμή, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η μόνη ψήφος που φοβάται η κυβέρνηση της ΝΔ και το σύστημα στις ευρωεκλογές, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Γιατί εκεί στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες θα κατατεθεί από την επόμενη μέρα, όπως και έγινε με τις βουλευτικές εκλογές, τις δημοτικές και περιφερειακές. Και θα γίνει διεκδίκηση για τον λαό μας και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες. Διεκδίκηση για περισσότερες κοινωνικές υπηρεσίες, ασφαλή σχολεία, παιδικούς σταθμούς, διεκδίκηση για να λυθούν προβλήματα υποδομών που υπάρχουν παντού, ιδιαίτερα σε επαρχιακές πόλεις, όπως είναι η Σπάρτη.

Σημαίνει διεκδίκηση για έργα πραγματικής πολιτικής προστασίας. Σημαίνει για παράδειγμα και εδώ στη Λακωνία ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας με προσλήψεις προσωπικού στην Πυροσβεστική, με μέτρα πρόληψης, ώστε να μην προκαλούνται πυρκαγιές, να μη χάνονται περιουσίες. Τι σημαίνει, λοιπόν, να είναι δυνατό το ΚΚΕ και στην Ευρωβουλή, που ορισμένοι πονηροί ρωτάνε γιατί ζητάτε να σας ψηφίσουν, αφού εσείς είστε αντίθετοι στην ΕΕ; Επειδή είμαστε αντίθετοι στην ΕΕ μπορούμε να αποκαλύπτουμε, να ενημερώνουμε τον λαό για ό,τι σε βάρος του ψηφίζουν τα υπόλοιπα κόμματα στην ΕΕ, αλλά και να οργανώνουμε τον αγώνα για να τα αντιπαλέψει! Για παράδειγμα, εμείς προειδοποιήσαμε τον λαό για την "πράσινη μετάβαση", στρατηγική της ΕΕ.

Τις συνέπειες τις ζείτε κι εδώ με την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση των ΑΠΕ στον Πάρνωνα και τον Ταΰγετο για να κερδίζουν οι ενεργειακοί όμιλοι εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο. Τι μένει όμως στον λαό της περιοχής; Πανάκριβο ρεύμα και καταστροφή αυτών των πανέμορφων ορεινών όγκων. Η κυβέρνηση της ΝΔ και το σύστημα δεν φοβάται την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελάκη ή του ΠΑΣΟΚ - σιγά, πιο βολικούς αντιπάλους δεν θα μπορούσε να έχει. Δεν φοβάται την άνοδο του Βελόπουλου, ο οποίος ανακάλυψε ξαφνικά την ολιγαρχία, αφού πρώτα την υπηρέτησε ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑ.Ο.Σ, αλλά και της ΝΔ. Πριν ανακαλύψει τις επιστολές του Ιησού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ