Παρασκευή 7 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
Ξαναζεσταμένες αυταπάτες και επιδείξεις νεοπλουτισμού ... με ενσυναίσθηση

Σε πανηγύρι ρηχότητας και ανούσιας ατάκας εξελίχθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ χτες το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Στ. Κασσελάκης επί σκηνής τον μισό χρόνο κατηγορούσε τον Κυρ. Μητσοτάκη για τα σπίτια και την περιουσία του και τον άλλο μισό πρόβαλλε τον εαυτό του και τη δική του περιουσία, με δικαιολογίες για την απόκτησή της, σε άλλο ένα επεισόδιο στο προκλητικό σίριαλ που συνεχίζεται λίγα 24ωρα πριν τις ευρωεκλογές, στην κάλπη των οποίων προσέρχεται ένας λαός που έχει γονατίσει από την ακρίβεια και αδυνατεί να βγάλει τον μήνα, εξαιτίας της πολιτικής που υπηρετούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι. Το δε κρεσέντο του «σωτήρα» έφτασε σε άλλο επίπεδο όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στον λαό ρωτώντας τον αν θέλει «την αναλγησία ή έναν άνθρωπο με ενσυναίσθηση, το βρώμικο σύστημα ή έναν άνθρωπο που στέκεται μόνος του απέναντί του»...

Μέσα σε όλο αυτό το ντελίριο επικαλέστηκε: Ολίγη από Τέμπη, όχι βέβαια για να μιλήσει σχετικά με τις ευθύνες, που και εδώ μοιράζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ για την πολιτική της ΕΕ και την «απελευθέρωση» που εκτροχίασε τον σιδηρόδρομο, αλλά για να καπηλευτεί τη λαϊκή οργή. Ολίγη από ακρίβεια, για την οποία ευθύνονται «η κυβέρνηση και μια χούφτα κερδοσκόποι» αλλά όχι η «φυσιολογική» λειτουργία της καπιταλιστικής αγοράς και η στρατηγική της ΕΕ, που και ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε, όπως αυτές που αφορούν το Χρηματιστήριο Ενέργειας και την «πράσινη ανάπτυξη». Και ξαναζεσταμένες αυταπάτες που έχουν καταρρεύσει, για μια ΕΕ ...στήριγμα των αδύναμων, με ευρωομόλογα και «συγκροτημένη άμυνα», νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και παραπέρα εμπλοκή.

Επίσης ο Στ. Κασσελάκης εξωράισε την ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι για όλα τα κακά που εκπορεύονται απ' αυτήν φταίει ο νεοφιλελευθερισμός, ενώ το θράσος του χτύπησε «κόκκινο» όταν ισχυρίστηκε ότι «αριστερά σήμερα σημαίνει να είσαι εκεί που γίνεται η μάχη, γι' αυτό κι εγώ πήγα στην Παλαιστίνη, όχι στην πολυθρόνα» - ο ίδιος που μίλαγε για το «δικαίωμα αυτοάμυνας» του Ισραήλ και έσφιγγε τα χέρια των μακελάρηδων του Παλαιστινιακού λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πίσω από τον παραμορφωτικό φακό της «επικαιρότητας»: Τι κρίνεται, τελικά, σε αυτές τις ευρωεκλογές;(2024-04-27 00:00:00.0)
«Κόρη οφθαλμού» τα κέρδη, στο απόγειο η κοροϊδία του λαού(2024-04-23 00:00:00.0)
Διάσπαση σε δόσεις και διαγραφές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα(2023-11-14 00:00:00.0)
Σε «πολεμικό» κλίμα σήμερα το Εκτελεστικό Γραφείο(2023-10-26 00:00:00.0)
Γαρνιτούρα(2023-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ