Παρασκευή 7 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΤΣΑΚΟΥΛΗΣ
Καλούμε όλους τους αριστερούς να στρατευτούν και να ψηφίσουν ΚΚΕ!

Φίλες και φίλοι, συναγωνίστριες και συναγωνιστές,

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Στην προεκλογική μας εκστρατεία, σε αντίθεση με όλα τα αστικά κόμματα, επικεντρωθήκαμε στα προβλήματα που ταλανίζουν τον λαό μας και προσπαθήσαμε να τον ενημερώσουμε για το τι είναι η ΕΕ. Να αποκαλύψουμε τον αντιδραστικό και αντιλαϊκό της χαρακτήρα.

Με επιχειρήματα αποδείξαμε ότι η ΕΕ είναι μια χούφτα κεφαλαιοκρατών, που διαφεντεύουν τις τύχες εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών και τους οδηγούν στη φτωχοποίηση. Αποκαλύψαμε ότι ο πρωταγωνιστικός της ρόλος στον πόλεμο της Ουκρανίας αποτελεί άλλη μια αιτία φτωχοποίησης και αυξάνει τον κίνδυνο για μια γενίκευση του πολέμου και το ενδεχόμενο ενός ολοκαυτώματος είναι πια ορατό.

Φίλες και φίλοι,

σε αυτές τις εκλογές όπως και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αλλά κυρίως στην καθημερινότητα συγκρούονται δύο κόσμοι. Από την μια είναι ο κόσμος των χρηματιστών, των τραπεζιτών, των ολιγαρχών του πλούτου. Είναι ο κόσμος αυτός που πλουτίζει από τον ιδρώτα των λαών, που έχει καταργήσει όλες τις αξίες και τις έχει αντικαταστήσει από μία και μοναδική αξία την αξία του χρήματος. Είναι ο κόσμος αυτός που τα κέρδη του είναι πάνω από τις ανθρώπινες ζωές και που με τη θεωρία κόστους - οφέλους οδηγεί στη Μαγούλα, στο Μάτι, στα Τέμπη και στα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα κάθε χρόνο. Αυτός είναι ο κόσμος που υπηρετούν τα αστικά κόμματα.

Από την άλλη πλευρά, είναι ο δικός μας κόσμος. Ο κόσμος του μόχθου, της βιοπάλης, της κοινωνικής προσφοράς. Ο κόσμος που αγωνίζεσαι να τα φέρει βόλτα με τον πενιχρό του μισθό και την ακόμα πιο πενιχρή του σύνταξη. Είναι ο κόσμος της νεολαίας μας που πασχίζει σε αντίξοες συνθήκες να μορφωθεί και που αγωνιά για την επαγγελματική της αποκατάσταση. Είναι ο κόσμος που συμμετέχει στο αντιπολεμικό κίνημα και συγκλονίζεται από τη σφαγή στην Παλαιστίνη.

Στις εκλογές αυτές δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Στις εκλογές αυτές αποφασίζεις με ποιον από τους δύο κόσμους θα συστρατευθείς. Θα σταθείς μπροστά στην κάλπη και απλά θα αναλογιστείς με ποιον είναι το συμφέρον σου. Θα αναλογιστείς ότι τη Δευτέρα δεν θα ισχύει τίποτα από αυτά που σου τάξανε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, που αρέσκονται στην εξαπάτησή σου μόνο και μόνο για να υφαρπάξουν την ψήφο σου.

Η απογοήτευσή σου και η απαξίωση της ΕΕ δεν πρέπει να σε σπρώξουν στην αποχή. Η αποχή δεν είναι λύση. Μην επιτρέψεις στους άλλους να αποφασίζουν για σένα. Στο μέτρο που σου αναλογεί την αγανάκτησή σου και τον θυμό σου μετάτρεψέ την σε ψήφο στο ΚΚΕ.

Η άποψη ότι είναι όλοι ίδιοι είναι μια άλλη μέθοδος για να σε παραπλανήσουν και να μείνουν ανεξέλεγκτοι στην εφαρμογή της αντιλαϊκής τους πολιτικής. Αυτοί ψήφισαν τα μνημόνια, μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις, διέλυσαν την Υγεία και την Παιδεία. Ξεπούλησαν τον πλούτο της χώρας και την έβαλαν ενέχυρο. Εχουν συνταχθεί με την «ιερή συμμαχία» του NATO, επέκτειναν τις βάσεις και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το μακελειό στην Ουκρανίας και την σφαγή στην Παλαιστίνης που πραγματοποιούν και οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Αντίθετα, το ΚΚΕ στάθηκε μπροστά στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις και έγινε εμπόδιο στην κυβερνητική πολιτική. Μπήκε μπροστά στους πλειστηριασμούς στις διακοπές ρεύματος στους αγώνες κόντρα στην εμπορευματοποίηση της Υγείας και στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Είναι μπροστάρης στο αντιπολεμικό κίνημα. Οχι, λοιπόν, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Σε αυτές τις εκλογές καλούμε όλους τους δημοκράτες, όλους τους αριστερούς να στρατευτούν και να ψηφίσουν ΚΚΕ. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί, ότι ο πόλεμος θα επεκταθεί και εδώ διαφωνίες, ενστάσεις, εγωισμοί, αποστασιοποίηση δεν μπορούν να είναι άλλοθι. Τους καλούμε να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που είναι ξεκάθαρα ενάντια στην ΕΕ που υψώνει το ανάστημά του, που δεν σκύβει το κεφάλι και που αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και στους καθημερινούς αγώνες.

Σε αυτές τις εκλογές η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί όπλο στα χέρια του λαού και στέλνει το μήνυμα ότι εδώ στην ακροτελεύτια γωνιά της ΕΕ υπάρχει ένα κόμμα που μάχεται για τους Ελληνες αλλά και για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε ΚΚΕ για να στείλουμε στα πέρατα τις Ευρώπης μήνυμα αγώνα και ελπίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ